Håndtering av udøde

roman

av (forfatter) og Henning J. Gundersen (oversetter).

Damm 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (153 terningkast.)

441 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Hundrevis av døde våkner til live igjen på samtlige av Stockholms likhus. Felles for dem alle er at de vil komme hjem. En eldre mann blir observert naken utenfor et eldresenter. Han reagerer ikke på tiltale. En eldre dame får besøk av sin søster som hun har bodd med de siste fem årene. Søsteren døde for to uker siden. Politiet mottar flere rapporter om gamle mennesker som virrer rundt i gatene. Romanen beskriver et moderne samfunn som er dårlig rustet til å takle den umulige situasjonen som oppstår når døde mennesker våkner.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788204119179

EAN 9788204119179

Genre Grøssere

Omtalt sted Stockholm

Språk Bokmål

Sider 357

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

31 62 44 11 4 1

Bokomtaler

Noe merkelig foregår i Stockholm. Været er ubehagelig varmt og ting føles bare ikke normalt. Så skjer noe så sprøtt og så usannsynlig som at de døde våkner, gjenoppstår. Ikke som de klassiske zombiene vi kjenner til, men som forvirrede, skrøpelige sjeler som lengter hjem.

Vi følger et knippe mennesker som blir berørte av denne utrolige hendelsen. De har til felles at de alle har mistet noen, og må ta stilling til at personen de elsket er kommet tilbake. Konen, sønnen, bestefaren, barnebarnet – de fysisk til stede, men likevel ikke der, sammen med dem. Hvordan skal de takle dette? Og ikke minst, hvordan skal samfunnet takle dette? Leger og eksperter prøver å finne en forklaring på hvorfor dette har skjedd og på hvordan man skal håndtere de udøde, uten at de får det til. «Løsningen» blir å opprette et midlertidig boligkompleks som mest av alt minner om en konsentrasjonsleir.

Til tider er handlingen så skummel og ekkel at jeg måtte lukke boken. Det er grøssende og underfundig, det er originalt og smart. Lindqvist skriver om dette så realistisk og naturlig som om det skulle vært sant.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hun forsto seg ikke på folk som hadde [vannglasset med gebisset] stående på nattbordet som en glisende påminnelse om kroppens forfall. Briller var en annen sak. Det lå jo en trygghet i å kunne se klart hvis noe skulle skje, men tennene? Som om man plutselig skulle få behov for å tygge på noe.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Jo da. Men jeg tenker at man i løpet av et langt liv samler opp tanker, erfaringer, kjærlighet, og når man blir åtti år og fortsatt er like klar i hodet, så begynner kroppen å skrante. Inni er dette mennesket fortsatt den samme personen, like vital og observant, men kroppen brytes langsomt ned. Og helt inn i det siste sitter personen inni kroppen sin og roper: Nei, nei, nei ... Og så er man borte."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Noen av bøkene jeg leste i 2009


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg leste i 2013.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lyst til å lese!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Papirvegger - ti fortellinger" av John Ajvide Lindqvist
 • "Menneskehavn" av John Ajvide Lindqvist
 • "Lille stjerne" av John Ajvide Lindqvist
 • "La den rette komme inn" av John Ajvide Lindqvist
 • "Stallo" av Stefan Spjut
 • "Jeg skal vise dere frykten - roman" av Nikolaj Frobenius
 • "Jonathan Strange og herr Norrell" av Susanna Clarke
 • "Stjernestøv" av Neil Gaiman
 • "Miss Peregrine og øyas hemmelighet" av Ransom Riggs
 • "Oryx og Crake" av Margaret Atwood
 • "Anansi boys" av Neil Gaiman
 • "Sirkelen" av Mats Strandberg
Alle bokanbefalinger for dette verket