Etter tips fra dere og litt snoking i bokhyllene prøver jeg meg på en bokliste til en 17-åring som har forlest seg på Harry Potter. Flere av disse titlene er ukjente for meg. Jeg har ikke engang lest Harry Potter!

Har dere synspunkter på bøkene, eller flere forslag, er jeg takknemlig for det! Gjerne bøker med humor.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 16 svar.

"Alle sjelers natt" av Deborah Harkness! Også "Zorro" av Isabell Allende :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Titlene dine er lagt til listen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipsene dine!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flott liste :) Ett tips kan være Bartimeus-trilogien av Jonathan Stroud, siden det virker som om du er ute etter noe i samme gate som Harry Potter, og med humor. Stiller meg ellers bak tips som Philip Pullmans serie om den mørke materie. Også Douglas Adams serie "Haikerens guide til galakasen" er å anbefale :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk skal du ha! Jeg tar med meg alle tips.
Bøker med humor er flott.

Nå ser jeg at jeg kanskje ikke har uttrykt meg helt presis. Jeg ønsker også at hun etter hvert skal få øynene opp for andre sjangere, utover fantacy ol.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv har jeg lest veldig mange vampyrserier etter først å ha vært helfrelst på Harry Potter. Sookie Stackhouse-serien har både vampyrer, varulver, hekser og feer, og byr på mange timer med god underholdning. House of night er også en vampyrserie jeg har lest, og selv om denne ikke er min favoritt, kan den komme til å falle i smak. Min personlige favoritt når det kommer til vampyrserier er The Black Dagger Brotherhood. Disse bøkene har alt - kjærlighet, feider, krig mellom ulike folk og masse fantasi!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mannen som elsket Yngve! Kafka på Stranden! Hässelby!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest at mange fans av Harry Potter (som jeg har lest) går over til bøkene til Philip Pullman (som jeg ikke har lest). Han skal skrive veldig godt, bøkene hans skal være litt "mørkere" enn HP-bøkene, men hører også til fantasy-sjangeren. Mener at jeg så trilogien "His Dark Materials" på salg på Norli forrige uke, men kan huske feil der. På norsk heter trilogien "Den mørke materien". Husker jeg ikke helt feil, satte Det norske teateret opp et stykke basert på en Pullman-bok for noen år siden - stykket het noe med "stjerner" (eller noe annet "astronomisk"), tror jeg. Uansett - jeg bringer tipset videre, så kan du evt. "forske" litt selv (eller overlate det til 17-åringen).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Immortals-serien, eller de Udødelige av Alyson Noel er en vampyrserie som jeg personlig synes er bedre en Twillight. Skal det være litt ordentlig fantasy anbefaler jeg Robert Jordan's The Wheel of Time på det sterkeste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Percy Jackson-serien er kjempespennende og litt humoristisk. Filmen er gøy, men bøkene er bedre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Genial serie som blander gresk mytologi og fiction <3 Anbefales på det sterkeste til alle Potter-fans, fantasy-elskere og ungdommer fra 12 - 16 (Ja, rar aldersgruppe, men noen bøker klarer faktisk å dekke den)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig Uærlig av Ally Carter er begynnelsen på en serie, bok 2 kommer til høsten. (typen oceans 11 for ungdom) Det kan jo være litt gøy å følge med på noe fra begynnelsen av da, i tillegg til at de skal filmatisere første boken og den kommer i 2012 :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dødslekene av Collins burde helt klart være med her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, er den ikke det... Eller tenker du på en annen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg som er blind. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

he, he :-)
Fikk i hvert fall bekreftet at boken absolutt hører med!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne M