En realistisk bok om vampyrer. Og mobbing og barndom. Velskrevet og underholdene!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Dette er nok første og siste vampyrboken jeg leser, men fy flate for en bok :) Etter å ha blitt så utrolig skuffet av både Menneskehavn og Lille Stjerne, ville jeg likevel gi Lindqvist en sjanse til. Til tross for at jeg ikke likte filmen 'Let me In' som jeg ved en feiltagelse så for noen uker siden, elsket jeg denne boka. Vampyrer er ikke for meg, men denne boka er så veldig mye mer. Om mobbing, vennskap og lojalitet. Herlig!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du burde forresten sjekke ut den svenske filmversjonen av boka - den er mye bedre enn den amerikanske!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da skal jeg helt klart gjøre det :) Takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flott bok.

Men etter min mening snubler han litt i oppløpet. Han roter med forutsetningene for hele vampyr-delen for å få mer drama, noe som er litt unødvendig.

(Jeg poster ikke spoilere, men send meg en PM)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne er kjempefin. Eg liker godt korleis sårheiten i hovudpersonane blir framstild. Boka er liksom mykje meir enn ei vampyrbok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Synes boka blander realisme og fantasy på en uvanlig og spennende måte. Det er hjerteskjærende å lese om mobbingen av den unge gutten. Men det mer slitne voksenmiljøet er også skildret veldig fint, og med varme. Helt enig med deg, dette er mer enn en vampyrbok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kune man kalt det magisk realisme? Eller sosialrealistisk skrekk? Elsker boka, leste den to ganger på ganske kort tid. Eli som karakter og de grusomt triste menneskeskildringene. Anbefales sterkt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser nå, etter å ha sett filmen for en tid siden. For en fantastisk bok. Helt annerledes, vakker og fæl på en gang. Mobbingen, det underlige vennskapet, Oskars far, drankerne på kinakroa, og selvfølgelig Elis vonde bakgrunn gjør inntrykk. Vampyrismen og brutaliteten er jo der, men egentlig ikke så framtredende i bevisstheten når jeg leser.

Jeg strevde med å sjangerplassere boka, men fikk greie ideer her. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har skrevet en lengre anmeldelse av boka på bloggen min, om du har behov for å lese mer om den. Jeg merket jeg hadde store behov for å diskutre den etter at jeg leste den, og i anmeldelsen får jeg sagt mer om den enn det jeg greier å si her. http://jennukka.wordpress.com/2010/12/09/la-den-rette-komme-inn-en-bok-av-john-ajvide-lindqvist/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! Jeg trekker ut de siste sidene så godt jeg kan, og vil ikke helt bli ferdig med boka. Mannen min har måttet love å lese den han også, så jeg får diskutert med ham. GLeder meg til å lese i bloggen din. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Filmen går på NRK2 i kveld. (Fredag 03.06.2011)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg så filmen. Synes boka er bedre!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Var egentlig veldig fornøyd med filmen, sånn bortsett fra at den ikke tok med mange viktige deler av boka. Men liker så klart boka best.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes adapsjonen var helt fantastisk, her sidestiller jeg faktisk bok og film. Selvfølgelig er det alltid noe som må kuttes i filmer, det hadde de også gjort her. Håkans bakgrunn går de ikke inn på, og heller ikke hva han blir til. Det synes jeg er helt ok. I boka fungerer det svært fint, men visuelt hadde det nok blitt for sterk kost for mange. Men vi får likevel såpass mange hint om Håkan at vi skjønner tegninga likevel. Når det gjelder Elis bakgrunn, er det også veldig nedtonet. Det gis hint om det likevel, og de som har lest boka vil derfor ta hintet ganske raskt, men for de som ikke har lest den, er hintet såpass nedtonet at de kan tolke på en annen måte. (Prøver hardt å unngå spoilere her.) Dette synes jeg er helt greit. Ellers synes jeg filmen er en visuell nyteles. Hvert eneste foto er undreskjønt å se på, fargebruken er i min mening brilliant. Svart, hvitt og litt rødt er det som er hovedfargene. Jeg liker også kontrasten mellom Eli og Oskar, Eli er sorthåret, Oskar er helt blond. Jeg liker også at filmen er så trofast som den er, ingenting skjer i den, som ikke skjer i boka. Manuset er flott, og skuespillerne er også flotte. Svenskene har en egen evne til å caste barneskuespillere som faktisk KAN spille en rolle. Noe jeg skjer altfor sjelden her i Norge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja jeg også synes det. Filmen kunne jeg godt ha vært foruten. Ellers så har jeg vel heller ikke falt så for forfatteren , når det gjelder hans andre bøker heller. Er kanskje litt for konservativ jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne Berit GrønbechNinaMads Leonard HolvikGjermund HaugeTanteMamieBjørg RistvedtTine SundalgretemorPiippokattaEgil StangelandSraDevoralibrosMorten MüllerTor-Arne Jensenmay britt FagertveitAnne-Stine Ruud HusevågVannflaskeIngunn SKjell F TislevollKaramasov11Tatiana WesserlingTorill RevheimHanne Kvernmo RyeFrisk NordvestmarithcmgesiljehusmorMarianneNIngeborg GGro-Anita RoenElisabeth SveeSynnøve H HoelWenche VargasHarald KElin FjellheimIngvild SalpakkaEli HagelundEllen E. MartolBjørg L.Ava