En bok jeg elsket fra første stund.Anbefaler alle å se filmen og,første gangen jeg faktisk har blitt helt fornøyd med tolkningen av en favorittbok! Forfatteren har skapt en egen verden,en såkalt realistisk grøsser sjanger,og om enn så sprøtt det høres ut,så er det sant! Anbefaler denne til absolutt alle,dette er en bok med både varme,humor og grøss.Kan det bli bedre?:)!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Synes både boka og filmen var ekkel jeg. Noe av det er bra ekkel; en type spennende gru som får deg til å se deg over skulderen når du sitter og leser. Men en annen type er ekkel som jeg ikke liker ekkel; mye splætter (blod, gørr, slim, monstre som spiser mennesker), men også pedofil zombie som jakter på den unge vampyrjenta som er 12 år i kroppen, men eldre i liv. Jeg liker ikke all kjønnsfikseringen på de unge hovedpersonene. Jeg skulle ønske de var eldre.

Boka er spennende i begynnelsen når plottet legges opp. Senere blir historien mer platt og lite raffinert. Jeg blir aldri overrasket rent plottmessig, og jeg synes ikke forfatteren får fram et fint vennskap mellom jenta og gutten. Det gjør visst filmen, har jeg hørt. Men – absolutt, det er bra ting med boka også. Lindqvist har en del gode beskrivelser, blant annet om hvordan tørsten etter blod arter seg hos en vampyr. Han klarer å gjøre noen scener svært spennende og det er mange fine karakterskikkelser med. Boka gikk unna, 500 sider på et par dager – den er lett å lese.

Jeg har skrevet om boka her: http://knirk.wordpress.com/2010/01/30/la-den-rette-komme-inn/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte boka, men synes ikke noe særlig om filmen desverre. Må si jeg ble litt skuffet der ja...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja jeg også, likte boken men filmen ble noget platt. Men jeg lurer på noe som jeg har grublet på . Mulig jeg må lese boken litt dypere ".?? Jeg lurer fremdeles på om Oskar også , ble Vampyr? Han kysset jo Eli ( med masse blod rundt munnen ), ble han da Vampyr.?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror ikke det. Nå er det en stund siden jeg leste boken, men jeg mener å huske at han sa han ikke ville bli det. Dessuten var reglene slik at du måtte bli bitt (eller husker jeg feil?). Jeg tror også at forfatteren lot det ligge litt usikkert med vilje. Men hvis du er veldig nysgjerrig kan du jo lese fortsettelsen på historien i Ajvides nye novellesamling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det fikk jeg plutselig nyss om her inne, at det er en fortsettelse. Så nå sitter jeg med den om kveldene.! kjempespennende. Takk for info Maren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må også si meg enig. Noe av det herlige med boka var jo karakterportrettene, og de kom overhodet ikke frem i filmen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig. Boka var knallbra, men filmen holdt ikke helt mål.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalgretemorPiippokattaEgil StangelandSraDevoralibrosMorten MüllerTor-Arne Jensenmay britt FagertveitAnne-Stine Ruud HusevågVannflaskeIngunn SKjell F TislevollKaramasov11Tatiana WesserlingTorill RevheimHanne Kvernmo RyeFrisk NordvestmarithcmgesiljehusmorMarianneNIngeborg GGro-Anita RoenElisabeth SveeSynnøve H HoelWenche VargasHarald KElin FjellheimIngvild SalpakkaEli HagelundEllen E. MartolBjørg L.AvaBård StøreLeseberta_23Berit RJan-Olav SelforsJulie StensethFride Lindseth