Snøbarnet

en roman

av (forfatter) og Heidi Grinde (oversetter).

Pantagruel 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.68 (282 terningkast.)

660 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Linda Ness' eksemplar av Snøbarnet - en roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2013

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Jack og Mabel har aldri klart å få barnet de alltid har ønsket seg. De bestemmer seg for å begynne på nytt og flytter fra østkysten til Alaska. Arbeidet med å rydde ny jord er hardt og den mørke vinteren tar på. Men så dukker et lyspunkt opp: en liten jente viser seg stadig i skogkanten ved gården. Er jenta virkelig eller noe de innbiller seg?

Omtale fra forlaget

Alaska, 1920: et brutalt sted å begynne et helt nytt liv. Spesielt tøft er det for det nyankomne ekteparet Jack og Mabel. I et innfall av lek ved vinterens første snøfall bygger Jack og Mabel et barn i snøen. Neste morgen er snøbarnet forsvunnet, men de skimter en ung, blond jente som springer mellom trærne. Den lille jenta kaller seg selv Faina. Hun er et barn av skogen som på uforklarlig vis overlever i Alaskas villmark. Med uendelig tålmodighet vinner paret jentas vennskap og ser snart på henne som sin egen datter. De anstrenger seg for å forstå Faina og hennes historie, som er som hentet ut av sidene i et eventyr. Men i dette vakre, brutale landskapet er ikke alt slik det gir inntrykk av. Sannheten om Faina vil forandre dem for alltid.

Bokdetaljer

Forlag Pantagruel

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788279004776

EAN 9788279004776

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1918-1939

Omtalt sted Alaska

Språk Bokmål

Sider 375

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

63 108 80 22 8 1

Bokomtaler

en litt merkelig bok, men jeg kom meg da igjennom den :-) Satt igjen mere forvirret enn da jeg begynte å lese den.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

En av de fineste bøkene jeg har lest noen gang. Annerledes fra alt annet jeg noen gang har lest, ekstremt spesiell. Til tross for at alt ikke har gitt mening, har den har fått meg til å smile, gråte og smelte - i stekende julisol. Et stort, eventyrlig og vakkert leseeventyr.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En fin roman som rører ved triste og glade følelser. Tårene trillet flere ganger underveis. Poetisk skrevet uten å bli tung og med et beskrivende persongalleri. Jeg fant spesiell glede i de detaljerte beskrivelsene av natur og omgivelser. Et kjærkomment pusterom fra kriminalromanene. Anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når jeg leste denne boken følte jeg at jeg var i Alaska sammen med karakterene. Det er godt gjort av forfatteren å gjøre det hun skriver så levende. Jeg likte plottet, måten boken var skrevet og følelsen jeg satte igjen med både mens jeg leste, og når jeg var ferdig. En bok som passer personer som liker koselige, men allikevel tragiske fortellinger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er rart hvor forskjellig inntrykk vi får av en bok. Hadde kanskje litt for høye forventninger etter å ha lest noen anbefalinger av boken. Boka gav meg ingenting,klarte ikke å involvere meg i verken historien eller personene. Ble nok litt for mye eventyr preg over det hele for meg,så klarte ikke engang å sympatisere med det barnløse ekteparet! Regner meg selv som en ganske emosjonell person,som ofte feller en tåre pga innholdet i bøkene,men denne gangen forble øynene tørre! Terningkast 3 fra meg, kun fordi naturskildringen var ganske bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En artig fortelling. Nei, "artig" er feil. SNODIG vil jeg heller si.
I begynnelsen virket den kanskje litt som en ren ukebladroman. Var på nippet til å bare "skumme" boka, frese igjennom den liksom.
Men etterhvert skjer det noe. Fortellingen liksom "lander" og jeg begynner å tro på historien.
I hvert fall sånn nesten...For dette er vel mest som for et eventyr å regne.
Men vakkert er det. Du verden. Og man får et lite glimt inn i de vansker nybyggerne hadde å hanskes med, i Alaska på 20 tallet.

Grei lesning på bassengkanten.
- Har akkurat vendt hjem etter 10 dager i sydlig varme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rar og litt Fantasi bok

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En fantastisk bok om et ektepar som bor på landsbygda i Canada. De ønsker seg barn, men fåe dessverre ikke det. Snøbarnet kommer inn i livet deres...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En underfundig bok, veldig vellskrevet og med nydelige skildringer. Boken er vakker, tar en stund før man innser hva som er virkelig eller fantasi, men jeg likte den. Anbefales, veldig godt skrevet og lett lest. Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Vi vet aldri hva som kommer til å skje, gjør vi vel? Livet kaster oss ustanselig hit og dit. Det er det som er det eventyrlige ved det. At vi aldri vet hvor vi havner eller hvordan det går. Det er et mysterium alt sammen, og sier vi noe annet, lyver vi for oss selv. Si meg - når har du følt sterkest at du levde?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Over hele barnet lå et slør av iskrystaller, som om hun nettopp hadde gått gjennom en snøstorm eller tilbrakt en bitende kald, klar natt utendørs.
Jack ville ha sagt noe til henne, men øynene hennes bergtok ham - lysende blå som elveis, bresprekker, månelys. Hun glippet med øyelokk med lange vipper som glitret av rim og smatt unna.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Der, mot det spinkle brystet hennes, der mot det bankende hjertet... der druknet han.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

For en tragisk historie! Jeg fatter ikke hvorfor slike eventyr for barn alltid må ende med forferdelse. Jeg tror at hvis jeg noen gang skal fortelle barnebarna mine det eventyret, skal jeg forandre slutten og la dem leve lykkelig alle sine dager. Vi har lov til det, vel, Mabel? Å dikte vår egen slutt og snu sorg til glede?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

When my hair has all turned grey, will you kiss me then and say, that you love me in December as you do in Mai?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Så en morgen da den siste snøen var smeltet, kom hun til de to gamle og kysset dem begge. Nå må jeg forlate dere. Jeg er et barn av snøen. Jeg må dra dit det er kaldt. De klemte henne inntil seg, og litt smeltet snø dryppet ned på gulvet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Snowflakes and naked babies tumbled through her nights. She dreamed she was in the midst of a snowstorm. Snow fell and gusted around her. She held out her hands and snowflakes landed on her open palms. As they touched her skin, they melted into tiny, naked newborns, each wet baby no bigger than a fingernail. Then wind swept them away, once again just snowflakes among a flurry of thousands.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg husker også, og skammer meg litt over det, at vi andre ertet deg for det, men nå er mine egne barnebarn like opptatt av å lete etter feer og alver, og jeg prøver ikke å få dem fra det. Nå, på mine gamle dager, skjønner jeg at livet kan være mer fantastisk og forferdelig enn eventyrene vi trodde på som barn, og at det kanskje ikke skader om vi ser magiske ting mellom trærne.
Kjærlig hilsen din søster Ada.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fainas ansikt var rolig og blidt. Jeg ønsker å bli en slik mor som du er for meg, sa hun så lavt at Mabel lurte på om hun hadde hørt riktig. Men det var de ordene hun hadde sagt, og Mabel tok dem inn i sitt hjerte og gjemte dem der for alltid.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mørke så kompakt at det kvalte selv de få timene med blekt dagslys.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Målet er å lese 52 bøker i løpet av 2014. Hver bok som fullføres legges til listen.
52 bøker ble nådd 8.oktober. Jeg fortsetter å legge til bøker i listen utover de 52 :)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Startet lesesirkel i 2011. Her er bøkene vi har lest til nå. Etter 3 år har det blitt 30 bøker! :-)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

huskeliste, for min egen del :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har noen bøker i hylla som jeg ønsker å lese, og selvom det kommer nye bøker i løpet av et år som ofte overtar interessen min skal jeg ta tak i noen av skattene jeg allerede har. Også liker jeg lister veldig godt! Listen er en blanding av nytt og gammelt, stort og smått, norsk og utenlandsk. Det kommer til å bli et allsidig år! Jeg gler meg!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har satt meg som mål å lese meg verden rundt ved hjelp av bøker :)
Og hvorfor ikke da også alle statene i USA.
Eneste kriteriet jeg har er at handlingen er lagt til en stat. Forfatteren trenger ikke å være fra samme stat.

Stater i USA:

Alabama, ✔Alaska, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, ✔Maine, Maryland, ✔Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, ✔South Carolina, South Dakota, Tennessee
Texas, Utah, Vermont, Virginia, ✔Washington, West Virginia, ✔Wisconsin og Wyoming

Antall besøkte stater i USA hittil er: 6


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende å se hvor mange av disse bøkene jeg kommer til å lese.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er bøker jeg har planlagt å lese denne sommeren. Jeg åper jeg rekker alle, og det kan jo ende det blir noen endringer underveis :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her følger en oversikt over bøker jeg har lest i 2012.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg kunne tenke meg å lese


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Vekten av stillhet" av Heather Gudenkauf
 • "En vannmelon, en fisk og en bibel" av Christy Lefteri
 • "Livet tilbake - roman" av Lori Lansens
 • "Etterpå - en roman" av G. Musso
 • "Ville hester" av Jeannette Walls
 • "Over de hundre fjell - roman" av Reyna Grande
 • "Helbredelsen" av Jonathan Odell
 • "Smaken av eplekjerner" av Katharina Hagena
 • "Habanita - roman" av Fabiola Santiago
 • "Der drømmene møtes" av Kimberley Freeman
 • "Fruen av Saronno" av Marina Fiorato
 • "Mandeltreet" av Michelle Cohen Corasanti
Alle bokanbefalinger for dette verket