Der drømmene møtes

av (forfatter) og Ina Bakke Kickstat (oversetter).

Cappelen Damm 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (70 terningkast.)

141 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Emma må foreta et valg etter at en kneskade setter en stopp for karrieren som ballettdanser i London. Hun reiser hjem til Australia hvor hun finner ut at bestemora, Beattie, er død og har etterlatt henne en sauefarm på Tasmania. Emma reiser til Wildflower hill for å selge eiendommen, men her innser hun etter hvert hva det er hun vil med livet sitt.

Omtale fra forlaget

Glasgow, 1929 Beattie Blaxland hadde store drømmer. Hun ville bort fra et liv i fattigdom og ønsket å skape seg et navn i moteverdenen. Et liv som alenemor i Australia inngikk ikke i drømmen.


London, 2009 Emma Blaxland-Hunter gjorde drømmen til virkelighet. Som prima ballerina ved London-balletten hadde hun alt... Helt til hun mistet det. De to kvinnene lever i hvert sitt århundre, men begge må hente styrke i seg selv til å begynne på nytt. En arv fra bestemoren Beattie fører Emma til en idyllisk gammel gård på Tasmania. Her innser Emma til slutt hva hun virkelig vil.

Les mer om boken her.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788202360610

EAN 9788202360610

Omtalt sted Australia

Språk Bokmål

Sider 397

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

19 34 14 1 1 0

Bokomtaler

Jeg syns boka var en skikkelig feel-good bok! Hvis du har sett filmen "Australia" og likte den så kommer du til å like denne boka. Kvinner som står opp for seg selv, håpløse kjærlighetsforhold, urettferdighet og de bare utrolig velfortjente gode øyeblikkene for karakterene i en håpløs hverdag. Jeg koste meg i hvert fall med denne:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne sitter fortsatt i etter at siste side er lest.... Selv om dette er en bok med handling i to ulike tidsepoker synes jeg den skiller seg ut med å være mindre forutsigbar enn mange andre. Hovedpersonene har mer dybde og er litt mer sammensatt enn i flere andre bøker jeg har lest. Fin pageturner!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Paralellhistorie kor vi veksler mellom å følgje ballerina Emma i notid og Beattie i fortid (starten av 1900-talet). Beattie blir gravid utan å være gift og rømmer saman med barnefaren til Australia for p starte eit nytt og betre liv det. Emmas karriere får ein brå slut då ho skadar seg. Kort tid etter skaden reiser ho tilbake til heimlandet sitt - Sydney i Australia. Heime igjen får ho via arven frå bestemora vekka interessen for bestemoras fortid og ho begynner å grave i bestemoras fortid. Gjennom denne gravinga finner vi linken mellom Beattie og Emma.

Kom halvvegs før eg gav denne opp. Klisjerik, forutsigbar, treig ... nei, eg klarte verkeleg ikkje å la meg rive med, dessverre! Langdryg var ho også, med ein -etter min smak - altfor stor bruk av adjektiver og skildringar som ikkje tilførte historia noko som helst. Setningar som "hun hadde på seg jeans og en blå tskjorte" gjer ingen verdi til fortellinga og har ingen relevans til handlinga, ig nettopp denne type skildringar er boka stappa full av. Syntes også at replikkane ofte framsto som kunstige og litt stive, særleg når dei tilhøyrte småbarn. Hugser ikkje nøyaktig kva setninga var, men noko a la "denne dokka skal jeg elske for evig og alltid" samt ein rekke liknande utsagn blir ytra av ei lita jente på tre år ... og det blir berre ikkje truverdig. Ville så gjerne like denne boka, og trudde den skulle overraske positivt då eg såg kor velomtalt den er, både her og på goodreads.com

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så trist, hjerteskjærende og fin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Men den største feilen vi kan gjøre når gjelder det gamle mennesker, er å glemme at de var unge en gang.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette var lenge før e-post, ja til og med før rikstelefonsamtaler, så de skrev brev. Ordentlige, gammeldagse brev, fulle av detaljer og følelser.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

[...] Ikke glem at suksess ikke er alt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bestemor hadde alltid sagt at hvis man delte de gode øyeblikkene, ville de vare evig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For når ting virker veldig ille, går de sterkere videre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som beveger - spiller på noen strenger langt der inne. Godt og vondt samtidig. Love it!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Siden det ikkje er plass til meir enn 100 bøker i kvar liste, og eg i år har vore så mykje prega av sjukdom at eg har satt ny personleg rekord i lesing, har eg altså måtte opprette ein liste nummer to for å få plass til bøkene eg leser i år. :-)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Slottet i regnskogen" av Elise McCune
 • "Det flyvende sirkus" av Susan Crandall
 • "Sarah Thornhill" av Kate Grenville
 • "Hotel Angleterre" av Marie Bennett
 • "Villeplet" av Maria McCann
 • "Smykkearven - roman" av Kate Lord Brown
 • "De tapte barna" av Rosanna Ley
 • "Nå som jeg har funnet deg" av Ciara Geraghty
 • "Før monsunen" av Threes Anna
 • "Se meg" av Nicholas Sparks
 • "Mellom to verdener" av Kathleen Grissom
 • "Den klossete gutten" av Keith Stuart
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver