Fruen av Saronno

av (forfatter) og Siri Fürst Skogmo (oversetter).

Vega forlag 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.33 (69 terningkast.)

191 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Italia, 1500-tallet. Bernardino Luini får i oppdrag å male en religiøs freske i en landsbykirke i Lombardia. Der blir han forelsket i Simonetta di Saronno, og de to innleder et forhold. Men romansen blir ikke gledelig mottatt i landsbyen, og kunstnerens liv settes på spill. I sin sorg skaper Simonetta en drikk av mandler, og likøren blir berømt under navnet Amaretto di Saronno.

Omtale fra forlaget

Bernardino Luini, elev av Leonardo da Vinci, får i oppdrag å male en religiøs freske i en landsbykirke i Lombardias åser. Der blir han trollbundet av Simonetta di Saronno, en ung adelskvinne som har mistet sin ektemann i strid og som sitter igjen med en skrantende formue. I en av kirkens fresker udødeliggjør maleren Simonettas skjønnhet og sorg i Jomfru Marias skikkelse. De forelsker seg mens hun sitter modell for kunstneren, men kjærligheten mellom dem får uante følger da skandalen er et brutalt faktum. Det handler ikke lenger bare om dem. Hvem er den mystiske jøden med gullhånden? Og hvordan kan en stum, ung soldat ha innvirkning på Simonettas liv? Simonetta viser at hennes kreativitet kan måle seg med Bernardinos ved å skape en drikk for sin elsker av den eneste kapitalen hun har igjen - mandler. Den berømte Amaretto di Saronno. Hun har reddet formuen, men lar kjærligheten seg redde?

Bokdetaljer

Forlag Vega forlag

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788282111430

EAN 9788282111430

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1500-tallet

Omtalt sted Italia

Språk Bokmål

Sider 329

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 25 29 8 2 0

Bokomtaler

ok bok. søt kjærlighetshistorie, og jeg liker at historiske personer "får liv", selv om noe av det er fantasi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Man kan reise både kort og langt i bøkenes verden. Fasinerende å se hvor mange spennende steder som dukker opp, allerede i titlene. Listen startet som en liten lek for meg selv. Men, så fikk jeg lyst til å dele den.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Titler jeg føler hører sammen på en eller annen måte jeg ikke helt klarer på beskrive, men som jeg føler det har kommet mange av i det siste. Skjulte historier, hemmeligheter, fra eksotiske steder eller eldre tider, helst med kvinner i hovedrollene. Gjerne også en eller annen slags likhet i omslagene som gjør at jeg tenker 'åja, der er en sånn bok'.

Må få tillegge at jeg ikke har lest noen av disse bøkene, derfor kan jeg ikke uttale meg om de er gode eller ikke! Men det vet kanskje dere?


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Oppdateres jevnlig

Midt i alle bøkene jeg ikke tidligere har lest, havner Harry Potter, igjen, de er alltid verdt å lese gjennom! Igjen og igjen og igjen;)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har noen bøker i hylla som jeg ønsker å lese, og selvom det kommer nye bøker i løpet av et år som ofte overtar interessen min skal jeg ta tak i noen av skattene jeg allerede har. Også liker jeg lister veldig godt! Listen er en blanding av nytt og gammelt, stort og smått, norsk og utenlandsk. Det kommer til å bli et allsidig år! Jeg gler meg!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Sienas datter" av Marina Fiorato
  • "En bønn for Venezia" av Marina Fiorato
  • "Botticellis hemmelighet" av Marina Fiorato
  • "Beatrice og Benedikt" av Marina Fiorato
  • "Evighetens Roma - roman" av Domenica De Rosa
  • "St. Petersburgs juvel" av Kate Furnivall
  • "Den umulige kjærlighetens hus" av Cristina López Barrio
  • "Nonnen" av Simonetta Agnello Hornby
  • "Netter av sjasmin" av Julia Gregson
  • "Fyrmakerinnen - roman" av Jane Borodale
  • "Hustruen i Toscana - roman" av Sarah-Kate Lynch
  • "Håp i høstfarger" av Susan Meissner
Alle bokanbefalinger for dette verket