Pengemannen

av (forfatter).

Piratforl. 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.21 (134 terningkast.)

578 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Siste søndag i advent driver et lik mot land ved Aker brygge. Det viser seg å være en 17 år gammel kurdisk asylsøker. Julaften blir biskopen i Bjørgvin knivdrept på en åpen, øde gate. Kripos-etterforsker Yngvar Stubø bistår Hordaland politidistrikt i etterforskningen. Men kriminologen Inger Johanne Vik er den som ser sammenhengen mellom disse drapene og flere andre mystiske dødsfall. Dette er den fjerde boken om Vik og Stubø.

Omtale fra forlaget

Det er desember 2008. Det 21. århundrets første finanskrise velter innover Norge, uten at det synes å ramme juleforberedelsene i nevneverdig grad. Snarere tvert imot. Menneskene gleder seg til høytiden, til samvær og samling om tradisjonelle verdier. Siste søndag i advent driver et lik mot land ved Aker Brygge. Det viser seg å være den 17 år gamle kurdiske asylsøkeren Hawre Ghani, som ingen andre enn Politiets Utlendingsenhet har brydd seg med å melde savnet. Julaften blir biskopen i Bjørgvin knivdrept på åpen, øde gate. Drapet vekker enorm oppsikt. Politiførstebetjent Yngvar Stubø fra Kripos blir bedt om å bistå Hordaland politidistrikt i den omfattende etterforskningen.

Bokdetaljer

Forlag Piratforl.

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788281432079

EAN 9788281432079

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Oslo Bergen

Språk Bokmål

Sider 499

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 50 59 14 5 2

Bokomtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Kjetil Berggren var så alvorlig. Synnøve tok et skritt bakover i gangen. Ytterdøren skled helt opp. Bak han sto en kvinne. Hun kunne være rundt femti år og hadde vinterkåpe på. I halsen, der alle andre ville brukt skjerf mot den bitende januarkulden, hadde hun i stedet en prestesnipp.
Sognepresten var like alvorlig som politimannen.
Synnøve tok enda et skritt bakover, før hun sank ned på kne og tok seg til ansiktet. Neglene skar seg inn i huden og tegnet blodrøde striper over begge kinn. Hun hylte; et jevnt og klagende ul som ikke lignet noe Kjetil Berggren noen gang hadde hørt. Først da Synnøve begynte å banke hodet mot flisene på ganggulvet, forsøkte han å ta tak under armene hennes for å reise henne opp. Hun slo etter han, hardt og voldsomt, og segnet sammen enda en gang.
Og hele tiden dette ulet.
Den intense lyden av smerte fikk bikkjene i bakgården til å svare. Seks polarhunder hylte som de ulvene de nesten var. Klagerkoret steg mot det lave skydekket og kunne høres helt til Framnes, på den andre siden av den grå og vinterøde fjorden.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Han trivdes så godt i livet at han ikke engang merket at han begynte å bli sliten. Han ble så godt likt at han ikke forsto at han brukte mye krefter på å håndtere sin annerledeshet. I det tvert igjennom heterofile livet han levde, med den lille tvist at han gikk til sengs med menn uten å lyve om det, krakelerte sjelen hans langsomt mot et tretthetsbrudd han ikke så komme.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den slitte bamsen som sønnen ennå måtte ha i sengen for å få sove, lå hjelpeløs på gulvet. Det ene øyet var for lengst blitt borte. Det andre stirret blindt i taket. Marcus listet seg over gulvet uten å tråkke på noen av de mange tingene som lå spredt utover, og plukket opp bamsen. Et øyeblikk holdt han den mot nesen. Pustet inn lukten av alt som hadde betydning.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter Silje Sørensens ansiktsuttrykk å dømme kunne hun like gjerne sagt at Jesus hadde kommet tilbake til jorden og slått seg ned i en seng på rommet til Kristiane.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Idet sprøyten ble tømt i en åre i knehasen, spredte den gode varmen seg så raskt at hun gispet. Langsomt falt hun tilbake i den grønne sofaen. De pinnetynne armene la seg rundt bildet av Runar. Det siste hun maktet å tenke før alt ble varme skyer av ingenting, var at storebroren hadde gitt henne de tre siste kyllingvingene, den dagen han ble konfirmert og fikk øl av mamma for aller første gang.
Politiet brydde seg ikke om sånne som Runar.
Sånne som henne og Runar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oversikt over alt jeg har lest i 2009


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Det som er mitt ; Det som aldri skjer" av Anne Holt
 • "Skyggedød" av Anne Holt
 • "Sudden death" av Anne Holt
 • "I støv og aske - kriminalroman" av Anne Holt
 • "Flimmer" av Anne Holt
 • "Sannheten bortenfor - en Hanne Wilhelmsen-roman" av Anne Holt
 • "En grav for to - Selma Falcks første sak" av Anne Holt
 • "Offline" av Anne Holt
 • "Kvinnen i plast - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
 • "Uten ekko - en Hanne Wilhelmsen-roman" av Anne Holt
 • "Løvens gap" av Anne Holt
 • "Svart engel - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver