Hjemkomsten

av (forfatter) og Kjell Olaf Jensen (oversetter).

Schibsted 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.24 (463 terningkast.)

1668 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Granada, 2001. Britiske Sonia Cameron er i 30-årene og på ferie i den spanske byen for å lære seg flamenco. Men ved et tilfeldig kafébesøk blir hun trukket inn i en dramatisk fortelling fra den spanske borgerkrigen. Sytti år tidligere huset den samme kafeen familien Ramirez, en familie på seks som alle fikk kjenne virkningene av krigens konflikter på kroppen.

Omtale fra forlaget

Hjemkomsten er like spesiell og inspirerende som debutromanen Øya, som til nå er solgt i over 50 000 eksemplarer i Norge. Denne gangen er det smektende flamencorytmer, lidenskap og smerte som driver handlingen fremover, med det borgerkrigsrammede Spania som bakteppe. Under de majestetiske tårnene til Alhambra, kan man høre gjenlyden av musikk og hemmeligheter i Granadas brosteinsbelagte gater. Sonia Cameron kjenner ikke til byens forferdelige fortid - hun er der for å danse. Men en tilfeldig samtale i en stille kafé og en samling gamle fotografier trekker henne inn i en hjerteskjærende fortelling fra den spanske borgerkrigen. Sytti år tidligere huset kafeen familien Ramirez. I 1936 splintret Francos hær landets skjøre fred, og i hjertet av Granada blir familien vitne til de mest grusomme virkningene av konflikten. Splittet av politikk og tragedie må de alle velge side, og kjempe en personlig kamp mens Spania rives i biter foran øynene på dem.

Bokdetaljer

Forlag Schibsted

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788251626606

EAN 9788251626606

Omtalt tid 1918-1939 2000-2009

Omtalt sted Spania

Språk Bokmål

Sider 478

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

55 138 164 81 19 6

Bokomtaler

Nei, denne ble kjedelig... Historien i seg selv er i og for seg ok, men den ble for langtekkelig... Sidetallet kunne fint vært halvert.. "Øya" er mye bedre enn "Hjemkomsten".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne boka ble rett og slett kjedelig og jeg hadde problemer med å lese den ferdig. Hadde forventet noe mer fra denne forfatteren.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I forhold til Øya var denne boken en skuffelse. Hislop bruker akkurat samme "oppskrift" til historie som sist: "Ung dame fra London, som lever i et miserabelt forhold, drar avsted til sin mors hjemland, og får vite om hennes ukjent fortid". Kunne ikke Hislop valgt en annen vri denne gangen? Historien er også ganske langdryg. Når det er sagt, er det spennende hvordan Hislop integrerer fakta fra historiske hendelser i sine bøker, og det inspirerte meg til å sette meg ned og lese mer om Spanias historie. Derfor gir jeg boken terningkast fire og ikke tre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En virkelig dårlig kopi av Øya, akkurat samme plottet som utgangspunkt - og breddfull av klisjéer!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne ga jeg opp - jatt, jatt, jatt. Var ikke overveldende imponert over "Øya", og denne var enda verre. Ellers tusen takk, her finner jeg noe annet å bruke min dyrbare lesetid på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Salvador, som hadde vært døvstum helt siden han ble født, var naturligvis den mest veltalendeav dem alle, og han hadde den mest elegante måten å kommunisere på.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Han nølte, som om han svevet i det usikre rommet mellom total fortvilelse og kompromissløs kjærlighet til denne piken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som ligner bøkene til JoJo Moyes. Stikkord: Lettlest, sårt og vakkert, romantisk, fargerike karakterer. Tankevekkende og underholdene.

Merk: Forfatterne på lista har ofte flere bøker som kan ligne.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg har virkelig håvet inn masse forskjellig på loppis i år, gleder meg til mye lesetid i påsken, og håper jeg har funnet noen skatter her...


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Har du hørt om flyttnøkler? En helt vanlig gjennstand som er kamuflasje for et transportmiddel som frakter den som er i berøringen med den over store avstander? Disse gjenstandene kan være hva som helst. Som gamle støvler, blikk bokser, gummi dekk eller bøker. Skjønner du hvor jeg vil henne? For uavhenig av magiske egenskaper og inflytelse fra Harry Potter kan bøker gjør nettopp dette; nemmelig transportere deg til fjerne steder. Helt til verden utenfor... Og verden utenfor er faktisk ikke så veldig liten. Den omhandler vel, for min del, omtrent alt som strekker seg utenfor Bergens bys usynlige grenser. Men jeg forholder meg da mest til bøker som strekker seg litt lenger enn det. Bøker som griper tak i verden utenfor livet slik vi kjenner det og berører nye mennesker, ukjente kulturer, fremmede samfunn og ulike religioner. Bøkene på denne listen gir et innblikk i andre menneskers dagligliv i deres hjemland, eller i livet som en fremmed og flyktning i den verden som vi kjenner så godt og tar så forgitt.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er blitt skrevet en del bøker om den spanske borgerkrigen og diktaturet som fulgte. Å lese historiebøker kan blir for faktaorientert - og hva var egentlig fakta i en slik situasjon? Gjennom skjønnlitteraturen kan man lære mye om hendelsene gjennom oppdiktete personer. Her er en rangert liste over bøker jeg har lest om temaet. Flere tips mottas med takk :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bøker hvor handlingen i en og samme bok er plassert i flere tidsrammer. Utstilte bøker i biblioteklokalene februar 2016.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Soloppgang" av Victoria Hislop
 • "Tråden" av Victoria Hislop
 • "Granateplene - en mor-datter-historie" av Sue Monk Kidd
 • "Huset du elsket" av Tatiana de Rosnay
 • "Mokka" av Tatiana de Rosnay
 • "Doña Maria - roman" av Cecilia Samartin
 • "Det du ikke ser" av Katherine Webb
 • "Glassblåseren fra Murano" av Marina Fiorato
 • "Bumerang" av Tatiana de Rosnay
 • "Det usynlige fjellet" av Carolina De Robertis
 • "Glass og aske" av Ann Syréhn Tomaševic
 • "Salvadoreña - roman" av Cecilia Samartin
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver