Vinter i Madrid

av (forfatter) og John Erik Frydenlund (oversetter).

Press 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.45 (238 terningkast.)

847 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Spania, 1940. Den skadede veteranen fra Dunkirk, Harry Brett, er mot sin vilje i Madrid for å spionere på den tidligere skolekameraten Sandy Forsyth. Forsyth har slått seg opp i byen som en skruppelløs forretningsmann, og Brett vikles inn i et farlig spill. Samtidig er Sandys kjæreste, Barbara Clare ute i sitt eget ærend. Hun forsøker å oppspore sin tidligere elsker, Bernie Piper som forsvant på slagmarkene under borgerkrigen. Piper er også en av Harrys gamle skolekamerater.

Omtale fra forlaget

Vinter i Madrid er en levende og uforglemmelig skildring av et Spania i krig og samtidig en fengslende historie om følgene av umulige valg. Mens Storbritannia står alene, vurderer general Franco om han skal gi avkall på nøytraliteten og gå inn i krigen. Det er i en slik verden av usikkerhet at Harry Brett plutselig befinner seg som motvillig spion for de britiske hemmelige tjenester. Han blir sendt til Madrid for å vinne en tidligere skolekamerats fortrolighet. Omgitt av minner fra fortiden blir han her involvert i et farlig spill. Romanen er solgt i over 250 000 eksemplarer i England og har blitt sammenlignet med Vindenes skygge.

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788275472920

EAN 9788275472920

Serie Press pocket

Omtalt tid 1939-1945

Omtalt sted Madrid

Språk Bokmål

Sider 511

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

28 93 87 21 7 2

Bokomtaler

Bøker skrives av mange grunner. Forfatterens grunn for å skrive denne virker å være at han vil kaste lys over en ukjent side av andre verdenskrig: Forholdet mellom Storbritannia og Spania i perioden etter den spanske borgerkrigen, men før USA kastet seg inn i andre verdenskrig. Jeg lærte masse nytt om feltet av å lese denne boka. Og jeg kommer absolutt til å lese mer om Spanias århundre, der er jeg temmelig blank. Den spanske borgerkrigen var råere enn jeg trodde, med massevoldtekter og massakrer i en enorm skala.

Når jeg likevel ikke gir mer enn tre stjerner, er det fordi Sansom ikke er en spesielt god skribent. All researchen hans om temaet pløyes inn i en litt stivbeint historie om tre skolekamerater som havner på ulike sider før, under og etter den spanske borgerkrigen. Alle har også et forhold til Barbara, som prøver å få sin elskede mann ut av en fangeleir.

Sansom beveger historien sakte framover, og først de siste 50 sidene av denne lange romanen drar han i gang litt action. Før den tid snegler historien seg av gårde, med prat, prat, møter, møter, mer prat, en del tilbakeblikk og så videre.

Lærerikt, men mindre vellykket som roman.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser innbunden utgave. Ønsker at Bokelskere skiller mer på innb.bøker, pocket og e-bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

For å være diplomat må du lukke øynene for et lands dårlige sider.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Kirken har alltid støttet undertrykkerne. De kaller Francos opprør et korstog og velsigner fascistsoldatene. Ikke rart folk blir sinte.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bokomslag har vært omtalt her inne før. Muligens har det også vært laget lister over "trendy" bokomslag fra de siste ti- tolv åra. Hvordan skapes slike trender, montro? Denne lista inneholder et flertall oversatte bøker, mange svært populære, som alle har omslag som viser en eller flere personer i kontrast mot en bakgrunn; ofte er de på veg ut av bildet. Har noen pønsket ut at slike omslag fremmer salget?


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Vi nordmenn elsker både å lese og reise. Har du lyst til å lese bøker med handling fra spennende byer? Her er VGs guide til godt lesestoff. VG 21.juli 2012


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Romaner og historie om Spanias borgerkrig
Den spanske borgerkrigen kom raskt i skyggen av 2. verdenskrig som brøt ut i september 1939. Likevel har denne blodige konflikten fascinert både historikere og skjønnlitterære forfattere siden. Det som startet som et militært, høyreorientert opprør mot den 5 år gamle spanske republikken ble etterhvert sett på som den første åpne kampen mellom fascister og demokratiske krefter på venstresiden. Men verken historien eller litteraturen framstiller borgerkrigen så enkelt.

Det finnes mange bøker om denne tiden, lista omfatter først og fremst dem jeg selv har lest. Den både supplerer og overlapper lista til guiritana. (Publisert 16.9.23, redigert 10.10.23).


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er blitt skrevet en del bøker om den spanske borgerkrigen og diktaturet som fulgte. Å lese historiebøker kan blir for faktaorientert - og hva var egentlig fakta i en slik situasjon? Gjennom skjønnlitteraturen kan man lære mye om hendelsene gjennom oppdiktete personer. Her er en rangert liste over bøker jeg har lest om temaet. Flere tips mottas med takk :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legger inn bøker jeg vil lese og føle jeg burde å lese. Enten har tenkt å låne dem, kjøpe dem eller har den i hyllen ulest. Gi gjerne tips om du har noen gode bøker.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Monark" av C.J. Sansom
 • "Mørk ild" av C.J. Sansom
 • "Oppløsning" av C.J. Sansom
 • "Mandelplukkersken" av Simonetta Agnello Hornby
 • "Storm i juni - (suite francaise)" av Irène Némirovsky
 • "De forsvunne hendene" av Robert Wilson
 • "Fatimas hånd" av Ildefonso Falcones
 • "Klokken i Makedonia" av Knud H. Thomsen
 • "Himmelens fange" av Carlos Ruiz Zafón
 • "Den usynlige muren" av Harry Bernstein
 • "Syersken fra Madrid" av María Dueñas
 • "Nattog til Lisboa" av Pascal Mercier
Alle bokanbefalinger for dette verket