Menn som hater kvinner

av (forfatter) og Elisabeth Bjørnson (oversetter).

Gyldendal 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.19 (1631 terningkast.)

5525 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Stieg Larssons første kriminalroman hylles av en enstemmig svensk presse. Økonomijournalisten Mikael Blomkvist trenger et avbrekk. Han er nettopp dømt til tre måneders fengsel for å ha ærekrenket finansmannen Hans-Erik Wennerström. Han bestemmer seg for å ta en pause fra jobben som redaktør i tidsskriftet Millennium. Omtrent samtidig får han et uvanlig oppdrag: Henrik Vanger, tidligere en av Sveriges fremste industriledere, vil at Blomkvist skal skrive Vanger-slektens historie. Men det viser seg snart at familiekrøniken bare er et dekke for Blomkvists virkelige oppdrag: å finne ut hva som hendte med Henrik Vangers unge slektning Harriet, som har vært sporløst forsvunnet i snart førti år, noe Henrik Vanger aldri har kunnet slutte å gruble over. Blomkvist påtar seg motvillig oppdraget og får hjelp av Lisbeth Salander, en mutt, tatovert kvinne på 24, med piercing og et stort talent for å irritere medarbeidere. Men Salander er også en fremragende researcher og en av landets fremste hackere. Sammen graver Blomkvist og Salander stadig dypere i familien Vangers fortid og finner en historie som er både mørkere og blodigere enn noen av dem kunne ane.«Genuin og genial» er blant de uttrykkene som brukes av en enstemmig svensk presse om Stieg Larssons debut som kriminalforfatter. Menn som hater kvinner er den første i en serie på tre kriminalromaner om Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788205346406

EAN 9788205346406

Serie Millennium (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Språk Bokmål

Sider 553

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Glassnøkkelen 2006

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

704 652 193 55 18 8

Bokomtaler

Meget spennende bok. Boka var lang, men den var spennende fra første øyeblikk. Boken er også mer enn bare krim-underholdende, da den tar også opp viktige samfunnssaker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Spenning, i høyeste grad. Bør leses på svensk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Knakende god krim! Stieg Larsson skriver godt! Derfor får han en femmer på terningen av meg ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Frykta å bli skuffa fordi eg ofte blir det over bøker som "alle andre" elsker, men denne gang ei. Blei fenga heilt frå starten av og sleit enormt med å legge bort boka. Les denne om du vil ha spenning, underholdning, herlige karakterar og eit originalt plott! Svensk krim av ytterste kvalitet. Nei, styrk "svensk" - dette er i det heile tatt krim av høgste kvalitet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har unngått bøkene, lydbøkene og filmene med vilje, men så fikk vi i oppgave å lese bok nr 2 i serien til skolen begynner igjen, og da synes jeg at jeg måtte lese denne først. Men det tok ca 120 sider før jeg ble interessert i det hele tatt og ca 400 før jeg faktisk hadde lyst til å lese videre. Forferdelig treg og kjedelig. Det er altfor vannet ut, og jeg synes du får vite altfor mye som ikke betyr noe. Jeg er heller ikke spesielt glad i krim. Vet i hvertfall at denne serien ikke er noe for meg. Hadde det ikke vært pga skolen, hadde jeg aldri åpnet den en gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

xxx var galere enn en sinnsyk ilder ... hvor får jeg alle disse eksemplene fra...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er bedre enn en hore; hun får jo betalt av sine egne penger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mikael Blomkvist håndterte forholdet til rektor Cecilia Vanger med største diskresjon. Hun hadde tre regler: Hun ville ikke at noen skulle vite at de møttes. Hun ville at han skulle komme bare når hun ringte å hadde lyst. Og hun ville ikke at han skulle overnatte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Du skal få en presang av meg, sånn at du alltid vil huske avtalen vår." Hun smilte skjevt, kløv opp i sengen og satte seg på kne mellom bena hans. Advokat Bjurman skjønte ikke hva hun mente, men følte plutselig redsel. Så så han nålen i hånden hennes. Han kastet med hodet og forsøkte å vri kroppen helt til hun satte et kne mot skrittet hans og trykket advarende. "Ligg stille. Det er første gang jeg bruker dette utstyret." Hun arbeidet konsentrert i to timer. Da hun var ferdig, hadde han sluttet å skrike. Det virket nærmest som om han befant seg i en tilstand av apati. Hun kløv ned fra sengen, la hodet på skakke og betraktet håndverket sitt med kritiske øyne. Henne kunstneriske talenter var begrensede. Bokstavene vinglet hit og dit, og det så impresjonistisk ut. Hun hadde brukt rød og blå farge da hun tatoverte budskapet, det var skrevet i store bokstaver i fem linjer som dekket hele magen hans, fra brystvortene ned til like ovenfor kjønnsorganet: JEG ER ET SADISTISK SVIN, ET KREK OG EN VOLDTEKSTMANN. Hun samlet sammen nålene og la fargepatronene i ryggsekken. Så gikk hun ut på badet og vasket hendene. Hun oppdaget at hun følte seg adskillig bedre da hun kom inn på soverommet igjen. "God natt," sa hun. Hun låste opp ene håndjernet og la nøkkelen på magen hans før hun gikk. Hun tok med seg filmen og nøkkelknippet hans.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Vi nordmenn elsker både å lese og reise. Har du lyst til å lese bøker med handling fra spennende byer? Her er VGs guide til godt lesestoff. VG 21.juli 2012


Godt sagt! (12) Varsle Svar

De senere årene har jeg hatt stort utbytte av å høre på de bøkene jeg selv har lest. Jeg er en glupsk leser, som mange ganger leser litt for fort når jeg har fått smaken på en bok. Når jeg lytter på lydbøker blir jeg tvunget til å ta det litt langsomt. Jeg sanser bøkene på en annen måte da, jeg trenger dypere i dem og fanger flere fasetter. Men de gode opplevelsene fordrer selvfølgelig ei god bok - og lydbok. I denne lista tar jeg med favorittene. De som får meg til å gå et par kilometer til med ipoden på øret..


Godt sagt! (8) Varsle Svar

En kollega ba meg lage en liste over bøker jeg kunne anbefale akkurat henne og det resulterte i en liste som kanskje flere kan få glede av. Listen er en salig blanding av gammel og ny litteratur, lettlest og mindre lettlest, krim, spenning og skjønnlitteratur. Der bøkene tilhører en serie, så har jeg kun tatt med første bind.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Bøkene som blir referert til i OITNB! Minus et par fagbøker jeg ikke gadd å legge til (ikke var det plass heller!) ;)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Jenta som lekte med ilden" av Stieg Larsson
 • "Luftslottet som sprengtes" av Stieg Larsson
 • "Den urolige mannen - en Wallander-roman" av Henning Mankell
 • "Den røde vargen" av Liza Marklund
 • "Presidentens valg" av Anne Holt
 • "Sprengeren" av Liza Marklund
 • "Prime time" av Liza Marklund
 • "Det som aldri skjer - en kriminalroman" av Anne Holt
 • "Livstid" av Liza Marklund
 • "Nobels testamente" av Liza Marklund
 • "Studio sex" av Liza Marklund
 • "Silkeridderen" av Henning Mankell
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver