Oppløsning

av (forfatter) og Knut Johansen (oversetter).

Press 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.63 (123 terningkast.)

319 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

England, 1537. Henrik 8. har utnevnt seg selv til kirkas suverene overhode og befolkninga opplever ei brutalisering av lov og orden. Samtidig sender Thomas Cromwell ut ei gruppe av kommissærer som reiser rundt i landet for å undersøke klostrene. Ved Scarnsea-klosteret er situasjonen kommet ut av kontroll, og Cromwells kommissær, Robin Singleton, er blitt drept. Så forsvinner Scarnseas uvurderlige relikvie, og advokaten Matthew Shardlake sendes for å finne sannheten om det som har hendt i Scarnsea. Dette er den første romanen om Matthew Shardlake.

Omtale fra forlaget

C.J. Sansom har høstet stor anerkjennelse for sine historiske kriminalromaner. Han stod bak suksessen Vinter i Madrid som hentet sin handling fra den spanske borgerkrigen. I oppløsning møter vi den pukkelryggede advokaten Matthew Shardlake, som løser mordgåter i Henrik 8.s England. Reformasjonen pågår, og Shardlake sendes til et kloster på sørkysten av England på oppdrag fra Thomas Cromwell, kongens viseregent og en av reformasjonens frontfigurer. Cromwell leder oppløsningen av det engelske klostervesenet, og Shardlake får i oppgave å etterforske mordet på kongens utsending til munkeklosteret i Scarnsea. Det viser seg imidlertid snart at kongens utsending ikke er den eneste som har blitt drept. Munkene skjuler sine ulike hemmeligheter, og Shardlake gjør oppdagelser som både rokker ved hans egne holdninger og setter livet hans i fare.

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788275472913

EAN 9788275472913

Serie Matthew Shardlake (1)

Genre Krim Historisk litteratur

Omtalt tid 1500-tallet

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 429

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

13 60 43 6 1 0

Bokomtaler

En ganske tradisjonell krimroman med handlingen utradisjonelt nok lagt til England under Henry VIII. Blandingen av historiske begivenheter/karakterer og klassisk britisk krimkunst fungerer godt. Boken kunne med hell vært strammet en del inn, særlig i midtpartiet, men redder seg inn med en overraskende og god avslutning. Kommer nok til å sjekke ut de andre bøkene i serien, men da muligens på originalspråket ettersom det var en god del skrivefeil i den norske oversettelsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Bibelen sier at Gud skapte mennesket i sitt bilde, men jeg tror at det er vi som skaper ham om og om igjen, i det bildet som måtte passe våre skiftende behov.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Den historiske perioden i England (1485 – 1558), med den Elisabethanske tid (1558 – 1603) - som i en bred definisjon kan regnes med.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Krim er stort sett ikke så fristende å lese, bortsett hvis det handler fra tidligere tider. Da blir det så mye mer spennende


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Før jeg har lest minimum 10 bøker fra "uleste-i-bokhylla", har jeg ikke lov til å verken låne eller å kjøpe nye bøker. Det er nå virkelig på tide at denne delen av boksamlingen krymper... Challenge completed :))


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har satt meg som mål å lese meg verden rundt ved hjelp av bøker :)
Eneste kriteriet jeg har er at handlingen er lagt til et land. Forfatteren trenger ikke å være fra samme land.

Land I Europa:
✔Albania‎ , Andorra‎, Armenia, Belgia‎, Bosnia-Hercegovina‎, Bulgaria‎, Danmark‎, Estland‎, ✔Finland‎, ✔Frankrike‎ , Færøyene, Georgia, Guernsey‎, ✔Hellas‎, Hviterussland‎, ✔Irland, ✔Island, ✔Italia‎, Jersey‎, Kosovo‎, Kroatia‎, Latvia‎, Liechtenstein‎, Litauen‎, Luxembourg‎, Makedonia‎, Malta‎, Man‎, Moldova‎, Monaco‎, Montenegro‎, Nederland‎, ✔Norge‎. Polen‎, Portugal‎, Romania‎, ✔Russland‎, San Marino‎, Serbia‎, Slovakia‎, Slovenia‎ , ✔Spania‎,‎ ✔England, ✔Skottland og ✔Wales), Sveits‎, ✔Sverige‎, Tsjekkia‎, ✔Tyrkia‎, ✔Tyskland‎, Ukraina‎, Ungarn‎, Vatikanstaten‎ og Østerrike‎

Antall besøkte land i Europa hittil er: 16


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er ei liste over krimseriar, som følger same hovuderpersonen gjennom fleire bøker. Lista inneheld bøker eg har lese eller held på å lese. Kvar serie er representert ved den første boka i serien.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Undergang" av C.J. Sansom
 • "Klagesang" av C.J. Sansom
 • "Sovereign (Shardlake)" av C. J. Sansom
 • "Mørk ild" av C.J. Sansom
 • "Åpenbaring" av C.J. Sansom
 • "Heartstone (Matthew Shardlake 5)" av C. J. Sansom
 • "Opprør" av C.J. Sansom
 • "Monark" av C.J. Sansom
 • "Skygge over London" av C.J. Sansom
 • "Hjemsøkt - nest etter Gud" av Kurt Aust
 • "Kongefrykt - nest etter Gud" av Kurt Aust
 • "Den tredje sannhet" av Kurt Aust
Alle bokanbefalinger for dette verket