En stor skuffelse!

Jeg synes boken har et persongalleri som er kjedelig og lite troverdig. Man får heller aldri sympati med karakterene. Dialogene er platte og uinteressante. Tempoet er altfor langsomt i store deler av boken, før det tar seg opp på slutten. Uten at det gjør boken noe bedre...

Det jeg satt igjen med etter å ha lest denne boken er kunnskap om de ulike sidene i den spanske borgerkrigen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg leste den nettopp for å få mer innsyn i denne krigen, Spanias rolle under den andre verdenskrigen. Å se det hele gjennom britiske øyne, er også en annen vinkel enn jeg har sett før. Sansom vet hva han skriver om, det er slett ingen nøytral framstilling, men så er det vanskelig å holde med fascistene i denne historien. Jeg er enig i at de kjærlighetshistoriene var kjedelige greier, og at forholdet mellom de tre kostskoleguttene ikke er troverdig.

Den beste boka jeg har lest om borgerkrigen og diktaturet er nok La voz dormida av Dulce Chacón. Den finnes nok dessverre ikke på norsk... Hjemkomsten av Victoria Hislop er mye verre enn Vinter i Madrid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg la bort boka etter 50 sider med en usikker følelse av at det var noe jeg hadde gått glipp av, en slags storhet som jeg ikke fattet. For dette er jo en bok mange har trykket til sitt bryst. Derfor var det en lise å finne meningsfeller i denne tråden. For maken til oppskrytt møl er det lenge siden jeg har lest. Jeg er nå sjeleglad for at jeg la bort boka og ikke kastet bort mer tid på Madrid i Sansoms versjon, da Madrid ellers er en by jeg har et svært nært og godt forhold til.

I tillegg til det som er påpekt her med et uinteressant persongalleri, manglende troverdighet og likegyldige dialoger, mangler språket totalt rytme. Dessuten er metaforene oppkonstruerte og til tider (på godt norsk) borti staur og vegger.

"Muspussen smuldret av husveggene som kjøtt fra et sjelett ..." Hæ?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette har jeg ingen problemer med å signere jeg heller.

På baksiden av boka står det blant annet: "Den er [...] en gripende kjærlighetshistorie". Hvor ble det av kjærlighetshistorien mellom Bernie og Barbara? Og når var det meningen at den skulle være gripende, egentlig? Dette skuffet også.

Jeg satt igjen med følelsen av at lesingen stort sett var bortkastet da jeg var ferdig med boka. Og det var ingen god følelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig! De som mener denne er bedre enn Vindens Skygge er skrudde i hodet. Dette var en utrolig kjedelig bok som jeg virkelig ikke fikk noe ut av, og jeg er lei for at jeg gadd å kaste bort tid på den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er helt enig med deg. En stor skuffelse i forhold til Shardlake-bøkene av samme forfatter som jeg kan anbefale på det sterkeste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset! Men blir nok en liten stund til jeg leser Sansom igjen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å nei, kom igjen for nå vil jeg fortelle deg litt om en annen bok av Samson som jeg likte veldig godt. Det er en historisk krim-roman fra England på 1500 tallet."Oppløsning" heter den. Der får hovedpersonen advokat Shardlake i oppdrag av Thomas Cromwell å reise til et kloster for å oppklare mysterier. Det var ei bok jeg likte veldig godt bl.a. har den mange flotte personbeskrivelser,og når du er ferdig med den må du lese "Mørk ild". I den boka treffer du igjen Shardlake og noen andre du traff i "Oppløsning", herlig altså.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og det, dvs. kunnskap om den spanske borgerkrigen, er det jo interessant å sitte igjen med! ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Javisst. Så det var tross alt nyttig lesestoff :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

RufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenHarald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid Sæverhagen