Ville hester

av (forfatter) og Kirsti Vogt (oversetter).

Pantagruel 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.63 (71 terningkast.)

164 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanen er basert på livet til forfatterens bestemor, Lily Casey Smith, som vokste opp i sørstatene på begynnelsen av 1900-tallet. Vi følger Lily gjennom et hardt liv på en ranch i Arizona med mann og to barn, ett av dem er datteren Rosemary Smith, som forfatteren skriver om i Krystallslottet. Lily overlever både naturkatastrofer, depresjonen og en stor personlig tragedie, samtidig som hun kjemper mot fordommer og kvinner og indianeres rettigheter.

Omtale fra forlaget

Lily Casey Smith er en småfrekk heltinne som snakker rett fra levra. På én og samme dag redder hun både liv, temmer ville hester og slår kvegarbeidere i poker. Hun ble født i 1901 i en jordhytte på de buktende, glisne gresslettene i Texas. Som seksåring hjelper hun faren å temme hester. Som femtenåring flytter hun hjemmefra for å være lærer i en by som ligger 800 kilometer unna. Hun rir dit helt alene på hesten sin. Lily takler alt som livet kaster mot henne, flommer og tornadoer, den store depresjonen, den mest hjerteskjærende personlige tragedien, med ufattelig mot og besluttsomhet og et bredt smil. Historien om Lilys liv er blitt fortalt videre fra den ene generasjonen til den neste. I denne usedvanlige romanen evner barnebarnet Jeannette Walls med sin frodige fantasi og fengslende fortellekraft å la Lilys ukuelige lidenskap og energi skinne gjennom til lesere verden over.

Bokdetaljer

Forlag Pantagruel

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788279005193

EAN 9788279005193

Omtalt tid 1900-tallet

Omtalt sted USA

Omtalt person Lily Casey Smith

Språk Bokmål

Sider 373

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 40 21 5 0 0

Bokomtaler

Herlig å lese en ny Jeanette Walls! Jeg elsket Krystallslottet, og tonen og stemningen er den samme i denne boka. Liker å være her!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en varm, god og fin historie. En riktig fin bok å slappe av med, samtidig som en lærer mer om hvordan det var å drive gård i Texas og New Mexico. Boken anbefales til alle dem som har lest Krystallslottet, men også til dem som vil oppleve Jeannette Walls varme og gode tone.
Jeg har skrevet noen få ord her: Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

When people kill themselves, they think they’re ending the pain, but all they’re doing is passing it on to those they leave behind.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Anyone who thinks he's too small to make a difference has never been bit by a mosquito.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Når noen tar livet av seg, tror de at de gjør slutt på smerten, men det de faktisk gjør, er å gi den videre til dem de forlater.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Levi's bukser vasket vi ikke i det hele tatt. De krympet for mye i vask,og det gjorde trådene i stoffet svakere. Så vi brukte dem og brukte dem helt til de var blanke av gjørme, gjødsel, talg, kvegsikkel, baconfett, hjulakselolje og klovolje - og så brukte vi dem enda litt til. Til slutt nådde de et metningspunkt for møkk, og kunne rett og slett ikke bli skitnere, og da føltes de som et oljerettet å ta på og var ikke bare bli vanntette, men også tornesikre, og det var da du visste at du virkelig hadde gått dem inn.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Pappa begynte å banne i ett kjør. Han erklærte at livet hadde lurt ham, nok en gang. " Hvis jeg eide helvete og vestre Texas", sa han, "tror jeg jammen jeg hadde solgt vestre Texas og bodd i helvete"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker eg har notert meg at eg berre må lese ... så snart eg er ferdig med alt det andre eg berre må lese! For mange gode bøker, altfor lite fritid ...!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøkene fra bokklubben til Lauren Conrad, pluss andre anbefalinger ♥


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Sølvstjernen - en roman" av Jeannette Walls
 • "Danser med sommerfugler - roman" av Reyna Grande
 • "Stolleken - roman" av Maggie Shipstead
 • "Det flyvende sirkus" av Susan Crandall
 • "Monarkenes flukt - roman" av Barbara Kingsolver
 • "Før monsunen" av Threes Anna
 • "Sommerstorm" av Vanessa Lafaye
 • "En oversikt over forsvunne ektemenn" av Natasha Solomons
 • "Ved stupet - roman" av Lori Lansens
 • "Tante Palmas ris" av Francisco Azevedo
 • "Queenies kjærlighetssang" av Rachel Joyce
 • "Perfekt" av Rachel Joyce
Alle bokanbefalinger for dette verket