Flink pike

av (forfatter) og Stian Omland (oversetter).

Font 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.52 (501 terningkast.)

1041 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Font

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788281692374

EAN 9788281692374

Genre Psykologiske thrillere

Omtalt sted Mississippi

Språk Bokmål

Sider 475

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

58 232 143 51 14 3

Bokomtaler

Vet denne har fått mye skryt og blir rost opp i skyene, MEN jeg liker den ikke! Jeg avbrøt den etter å ha lest halve boka. Det samme gjorde jeg med den forrige boka av Gillian Flynn :( Jeg klarer ikke måten hun skriver på, det blir rotete, jeg mister taket på hva og hvor og hvem. Jeg rett og slett misliker hennes skrivemåte.

Godt sagt! (24) Varsle Svar

Denne boka fortjener ikke betegnelsen "Årets beste krim". Jeg synes ikke den var spennende i det hele tatt. Flynn har et godt språk og er stedvis humoristisk, men slutten var en skuffelse.

Godt sagt! (21) Varsle Svar

Lenge siden jeg ble så skuffet. Boken er oppskrytt til tusen, men innfrir ikke. De første 200 sidene var direkte dritkjedelige. Angrer på timene jeg føler som bortkastet ved å lese denne.

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Nok en spennende og velskrevet thriller fra Gillian Flynn: Flink pike
Amerikanske Gillian Flynn har kommet med sin tredje bok på norsk som heter Flink pike. (Gone girl) Denne er ganske annerledes enn de to første; Mørke rom og Åpne sår. Det gjelder tematikk , persongalleri og miljø først og fremst, Skrivestilen er forsåvidt den samme. Språket er rått, røfft, og historien består av flere overraskelser.

I Flink pike handler det om et ekteskap. To ektefeller Nick og Amy lever utad det perfekte samliv. De er to lovende unge voksne med karrierer, penger og de er pene. Nick er skribent og Amy er datter av to psykologer som også er forfattere av den berømte "Fabulous Amy"- serien. På grunn av famileforhold og at Nick blir overtallig på jobben flytter de til Nicks hjemby Missouri ved Missisippi. Her starter Nick en bar sammen med søsteren Go på Amys penger.

En dag forsvinner Amy sporløst. Det er tegn etter kamp i leiligheten og politier ser etterhvert på dette som en alvorlig forvinngssak. Ektemenn står alltid i søkelyset i slike saker, og Nick slipper heller ikke unna. Ting utvikler seg i et raskt tempo og overraskende vendinger skjer som det ofte gjør i Flynns bøker. Boka veksler mellom Nick og Amys perspektiv, Amys gjennom hennes dagboknotater.

Jeg synes dette var en veldig annerledes krim, eller jeg vil helst kalle dette en psykologisk thriller, fra Flynn. Jeg synes de ca 150 første sidene var ganske trege. Jeg synes ikke det var så interessant å lese om dette perfekte parets forhold. Men boka har fått så mye ros og flere 6`ere, så noe må det da være her, tenkte jeg og fortsatte. Og glad er jeg for det, siden ting begynte å ta av skikkelig etterhvert.

Språket er bra, historien glimrende sydd sammen. Hvem den ansvarlige er kan vi spekulere på en god stund. Jeg skal i allefall ikke røpe noe her. Dette er en glimrende thriller. Jeg likte likevel de to andre bøkene bedre, spesielt Mørke rom, som jeg ga terningkast 6 på Bokelskere.no. Kanskje er jeg bare mer svak for de dysfuksjonelle familien på livets skyggeside, enn disse forkvaklede personlighetene på livets solside?

Flink Pike får terningkast 5 av meg.

Gillian Flynn er uansett en av mine store favorittforfattere.

http://artemisiasverden.blogspot.no/2013/03/nok-en-spennende-og-velskrevet-thriller.html#more

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Pageturner. Men ikke bare det: Også en studie i psykologi og psykopati, og faktisk en kritikk av hvordan mediene har gjort virkelige mord til underholdning, og hvor "lett" det er å "vite" hva som har skjedd i en sak. Kanskje en hul kritikk, siden denne boka faktisk også er en bit av det å gjøre alvorlige forbrytelser til underholdning?

Mesterlig skrevet i et moderne og muntlig språk uansett. En av de beste krimbøkene jeg har lest. Selv om det ligger ambisjoner om å si noe om moderne forhold, ekteskap og Mars v. Venus i boka, er man aldri i tvil om at spenningen kommer først. Strålende.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Søvnen er som en katt: den kommer bare hvis du ignorerer den.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Nick har alltid hatet mine endeløse lister: Det er som om du sørger for at du aldri blir fornøyd, det alltid er noe mer som må perfeksjoneres istedet for bare å nyte øyeblikket.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Men det finnes ingen app for en lett bourbonrus en varm dag i en sval, mørk bar. Verden kommer alltid til å ville ta seg en drink.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Han har et flott smil, et kattesmil. Han burde hoste opp gule Pip-Pip- fjær, sånn som han smiler til meg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er noe urovekkende ved å huske et varmt minne og føle seg fullstendig kald.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

En kollega ba meg lage en liste over bøker jeg kunne anbefale akkurat henne og det resulterte i en liste som kanskje flere kan få glede av. Listen er en salig blanding av gammel og ny litteratur, lettlest og mindre lettlest, krim, spenning og skjønnlitteratur. Der bøkene tilhører en serie, så har jeg kun tatt med første bind.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Bøkene som blir referert til i OITNB! Minus et par fagbøker jeg ikke gadd å legge til (ikke var det plass heller!) ;)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bloggernes og bokelskernes kvinnekanon
- listen over bøker av og om kvinner alle menn burde lese.

Hos Karen


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Lesesirkel 2012-2013


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etter Flink pike (Gone girl) ble blågrønne forsider med gule detaljer kode for en bestemt type psykologisk thriller: Hovedpersonen er en kvinne. Vi er usikker på om vi kan stole på henne. Det kommer (minst) en twist underveis.

Jeg elsker disse bøkene, og har samlet noen her. Kom gjerne med tips til flere slike!

Ja, jeg vet, noen av bøkene i denne listen mangler den gule detaljen, men de er designmessig innen for det samme språket ;)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Mørke rom" av Gillian Flynn
 • "Åpne sår" av Gillian Flynn
 • "Til Jacobs forsvar" av William Landay
 • "Glasshjerte" av Torkil Damhaug
 • "De uønskede - kriminalroman" av Yrsa Sigurðardóttir
 • "I natt er du død" av Viveca Sten
 • "Enken" av Fiona Barton
 • "Sikre tegn på din død" av Torkil Damhaug
 • "Skyggegutten - en Danny Katz-krim" av Carl-Johan Vallgren
 • "Avslørt" av Renée Knight
 • "Jentene fra balletten" av Monika Nordland Yndestad
 • "De som fortjener det" av Peter Swanson
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver