Viser 1 til 10 av 57 omtaler

Noen ganger blir jeg overveldet av thrillerforfatteres fantasi. Dette viste seg å være ei bok der forfatteren virkelig henter fram alle mulige (og ikke så få umulige) finurligheter for å illustrere hovedpersonenes egenskaper og eskapader. Og det bare fortsatte og fortsatte. Jeg begynte å kjede meg allerede på et tidlig tidspunkt, men holdt ut - man vil jo gjerne vite "hvordan det ender". Og det endte med et mageplask. Dette var mitt første og siste bekjentskap med Gillian Flynn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En annerledes historie!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lydbok: Jeg ble positivt overrasket over denne boken. Handler om en kidnapping og vi følger både konen og mannen i hver sine kapittel. Den personlige vinklingen er veldig forseggjort og det er en helt klar oppbygging. Det er også mange overraskelser underveis som gjør romanen lite forutsigbar og det er en veldig god evne å ha, siden mange bøker dessverre blir forutsigbare på grunn av emner og tema som er brukt opp. Kan anbefale å lese denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

en uhyggelig psykologisk triller. jeg fikk fysisk vondt når jeg leste- litt langtekkelig, men jeg skjønner hvorfor og en slutt som kan få meg til å begrave boken med vodobesvergelser til Huff og huff

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oppskrytt krim. Ble nysgjerrig etter den fantastiske omtalen til Ingvar Ambjørnsen. Men her er det mye skravling, verbal onani (godt skrevet, for all del), langsom fremdrift, tidvis barnslige plott - og så en utrolig skuffende slutt! Angrer på at jeg gadd å lese hele boken. Jeg ser noen her ga seg underveis, og det forstår jeg godt. Men jeg er jo standhaftig. Men grrr, så irriterende. Hva tenkte du på, Ambjørnsen?? (Eller er du betalt av forlaget?)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En merkelig bok som mange har gitt negativ omtale, men det gjorde ikke Ingvar Ambjørnsen som skriver at Flink Pike av Gillian Flynn har alt, og dermed bestemte jeg meg for å lese den helt ut. Ingvar Ambjørnsen hadde rett. Boka er svært leseverdig, men noe annerledes enn andre i samme kategori. Jeg anbefaler den absolutt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes denne forfatteren skriver mer enn godt nok ift sjangeren hun skriver. Selv om jeg likte historien til "Åpne sår" bedre, så synes jeg denne historien var bra. Man lar seg lett rive med. Skulle dog ønske at boka endte annerledes..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må innrømme at jeg ble skikkelig skuffet over denne boken! Jeg så filmen da den kom ut, så jeg visste jo hvem som gjorde hva på forhånd, men akkurat det var ikke noe problem. Det som plaget meg hele veien og som gjorde at jeg nesten ga opp hele boka sikkert ti ganger, var at historien går utrolig sakte framover. Jeg leste omtrent halve boka før jeg fikk følelsen av at jeg ikke kunne slutte å lese fordi det endelig var blitt spennende! Men den gleden var riktig nok veldig kort. Historien tar aldri slutt - og ikke på en bra måte. Når du tenker at du endelig er ferdig med boka, så er det enda ti sider igjen med unødvendig informasjon som godt kunne ha vært redigert ut.

Dette er den første thrilleren jeg har lest, og det blir antakelig den siste også. Boka fortjener ikke sjangeren, og Flynn lever virkelig ikke opp til sitt rykte. Jeg liker at historien blir fortalt av både Nick og Amy sitt synspunkt, men det blir for mange forklaringer på ulike hendelser og for mye unødvendig informasjon.

Det eneste positive jeg har å si om denne boka, er at det er en veldig god idé. Det ligger et godt plot bak, men Flynn har levert på en utrolig kjedelig og dårlig måte som har ødelagt hele boka. Jeg er faktisk utrolig glad for at jeg så filmen først, da jeg antakelig aldri ville ha tatt meg bryet med å se den om jeg hadde lest boka først. Det er vel egentlig også filmen sin skyld at jeg i det hele tatt berømmer Flynn for plottet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Må innrømme at jeg de første 150 sidene slet skikkelig med denne. Helt på nippet til å legge den fra meg. Det ville i så fall vært min aller første..
"Innledningen", hvis vi kan kalle den det, oppleves av meg som intetsigende og utrolig lang og kjedelig. Beskriver hovedpersonenes parforholdet i detalj, uten underliggende spenning på noe plan. Jeg skjønner at det er viktig å bli godt kjent med disses personligheter, men likevel..

Når så det begynner å "skje" noe, - dette markedsføres tross alt som en thriller eller spenningsroman (?), så tok det for min del ikke lang tid før jeg mer enn ante løsningen på en del av de viktige mysteriene i boka, og da blir det jo ikke særlig spennende heller.

Likevel synes jeg selve plottet er fint, litt annerledes, og det berører utvilsomt viktige etiske forhold i grensesnittet mellom massemedia og skal vi si, rettsystemet.
Det merkes godt at handlingen er lagt til USA. I Nord Amerikansk setting er nok handlingen nokså troverdig, mens den i vår "lille verden" fremstår som temmelig overdreven. Men likevel relevant. Vi dilter jo etter og en del journalister/mediafolk er vel de største prostituerte vi har. (Sorry for den.)
I siste halvdel erkjenner jeg en god stigning i spenning. Ikke alt lar seg forutse og det er nok av mulige "utveier" til at jeg kjenner spenningen stiger og holder godt nivå til siste side.

Underveis henger jeg meg også opp i en del faktiske forhold som jeg finner uforklarlig og litt ødeleggende:
- Hvordan kan "tiltalte" hoste opp 100.000,- USD til advokat når han er så og si pengelens?
- Hvorfor undersøkes ikke disse falske kredittkortene nærmere? Det må da vel kreves underskrifter og identifikasjons krav til opprettelse av et CC i USA, som her?
- Hvorfor reagerer ikke "tiltalte" på alle disse ville kjøp gjennom en lang tidsperiode, regningene forfaller jo kronologisk med innkjøpene.
- Hvorfor sjekkes ikke salgs stedene av alle "ville kjøp" opp? - Både netthandel og kjøp over disk legger igjen spor. Og en del av disse "varene" er jo ikke akkurat noe man kjøper i dusinvare-butikker?
+ en god del mer.

Til sist vil jeg si jeg synes jeg G. Flynn har et fint og levende sprog. Boka evner å sette oss inn i de forskjellige nivåene av "jeg" i en av hovedpersonene, noe som ikke kan ha vært lett.

Alt i alt en bok med meget sterke og meget svake sider.
Noen elsker denne, ser jeg, mens andre overhodet ikke ser kvalitetene.
Jeg deiser vel ned sånn midt i mellom, men nøyer meg med en sterk treer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Finurlig overraskende

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Nora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken Røil