Den uendelige historie

av (forfatter) og Erik Krogstad (oversetter).

Damm 2006 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.20 (191 terningkast.)

861 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Bastian, 10 år, har det ofte trist og vanskelig. En dag finner han en bok i et antikvariat, gjemmer seg bort og begynner å lese. Dermed vandrer leseren sammen med Bastian til landet Fantasia, og virvles inn i begivenheter skapt av hans egen fantasi.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788204131850

EAN 9788204131850

Serie Griff

Genre Fantasy Klassisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 418

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Oversetterprisen 1983

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

79 76 32 4 0 0

Bokomtaler

Denne boka leste jeg første gang ved 15-års alderen og jeg føler jeg aldri blir helt ferdig med den. Det er en bok jeg må vende tilbake til gang på gang.
Det er visstnok for barn, men jeg tror det er en viktigere bok for voksne.
Jeg tror barn er flinkere til å drømme og leke sånn helt av seg selv, når vi blir voksne glemmer vi det litt. I denne bok får jeg lov å leke igjen. Det elsker jeg den for.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Skjønner hvorfor jeg ble så fascinert av denne da den kom i sin tid. Men skjønner også hvorfor jeg har glemt hele andre del...

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en historie som er så fabelaktig god at jeg gir den terningkast seks selv om jeg ikke synes språket eller forfatterstemmen var så fantastisk. Det kan jo delvis ha med oversetteren å gjøre.
Vanligvis, og spesielt i barnebøker, synes jeg forfatterstemme er alfa omega, og hvis språket selv ikke vekker noe i meg, hjelper det lite at historien er god.
Vel, her har vi unntaket. En fabelaktig bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kom tilfeldig over boka, og måtte jo lese den da filmen ble sett mange ganger i sin tid - og Limahl var en av mine store 80-tallshelter:-) Visste imidlertid ikke at det var to filmer, og det er vel derfor jeg ikke kan erindre siste del av boka. En utrolig fantasifull fortelling med gode skildringer. Selv om dette er en barne- og ungdomsbok mener jeg den passer minst like godt for voksne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg skulle gjerne ha visst, sa han til seg selv, hva som egentlig foregår i en bok når den er lukket. Det er naturligvis bare bokstaver der inne, som er trykt på papir, men likevel - et eller annet må jo foregå, for når jeg slår den opp, så kommer det jo plutselig til syne en hel historie. Det er personer der inne som jeg ikke kjenner ennå, og det er eventyr og heltedåder og kamper - rett som det er blåser det opp fryktelige stormer ute på havet, eller en kommer til fremmede land og byer. Alt dette er jo på en eller annen måte inne i boka. En må lese det for å oppleve det, det er klart. Men der inne finnes det jo allerede fra før av. Jeg skulle gjerne ha visst hvordan?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Men for den som kommer altfor sent, virker det alltid som om verden rundt skolen ligger helt utdødd.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den som aldri, åpent eller i smug, har grått bitre tårer når en vidunderlig historie gikk mot slutten og en måtte ta avskjed med skikkelser en hadde opplevd så mange eventyr sammen med, som en hadde elsket og beundret, som en hadde delt både redsler og håp med og som det var umulig å ta farvel med uten at livet fortonte seg tomt og meningsløst ... Den som ikke selv hadde opplevd noe av dette på kroppen ... nåvel, den vil sannsynligvis ikke kunne begripe det Bastian nå gjorde.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og ingenting gir større makt over mennesker enn løgner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er mulig å ønske seg noe av hele sitt hjerte - kanskje gjennom flere år - så lenge en vet at ønsket ikke lar seg oppfylle. Men stilles en plutselig overfor muligheten at ønskedrømmen blir virkelighet, da har en bare et ønske : at en aldri hadde ønsket det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Jeg leste utrolig mye da jeg var yngre. Jeg leser fortsatt bøker som kanskje vil bli kategorisert som ungdomsbøker. Det finnes så himla mye fint. Det er også fint for voksne å lese ungdomsbøker tror jeg, så, ta en kikk.


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Har i det siste kommet over bøker hvor bøker har en sentral plass i handlingen. Alle bokelskeres drøm eller;-) Tenkte det kunne være morsomt å lage en liste på det, her er en start. Trenger hjelp til å fylle på...


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Bøker for å bli litt mer boksmart ;)
Har mange ganger tenkt at jeg har lest veldig mye uten å ha lest noen av de bøkene som "alle" kjenner til. Har ikke visst hvor jeg skal begynne, men etter en diskusjon her inne har jeg fått satt opp endel bøker, og flere legger jeg til etterhvert som jeg kommer på dem.
Endel av bøkene har jeg allerede ulest i hylla, og endel av forfatterene har flere aktuelle bøker jeg vil se på.
Dette er ingen liste som jeg har tenkt å haste meg igjennom, mest som en huskeliste for meg selv + at det er morsomt å se hvor mange av de som blir lest fremover :)


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg og en venninne kjøper bøker til hverandre annenhver gang og snakker om dem. Vi tipser allerede hverandre om gode bøker og fant ut at vi likesågodt kunne lese dem samtidig og dele tankene om dem.

Kommer til å legge til de bøkene vi leser i en egen liste.

Kanskje noen andre venninner inspireres til å gjøre det samme?


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Momo, eller Kampen om tiden" av Michael Ende
 • "Serafin og hans makeløse mesterverk" av Philippe Fix
 • "Kabalmysteriet ; Vita Brevis ; Sirkusdirektørens datter" av Jostein Gaarder
 • "Hemmelig dagbok for Adrian Mole 13 3/4 år" av Sue Townsend
 • "Til huttetuenes land" av Maurice Sendak
 • "Veien til Watership down" av Richard Adams
 • "Jungelboken" av Camilla Stendov
 • "Trollvinter" av Tove Jansson
 • "Putte i blåbærskogen" av Elsa Beskow
 • "Vi på Saltkråkan" av Astrid Lindgren
 • "Agnes Cecilia - en selsom historie" av Maria Gripe
 • "En verdensomseiling under havet" av Jules Verne
Alle bokanbefalinger for dette verket