Predikanten

av (forfatter) og Kari Bolstad (oversetter).

Gyldendal 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.60 (499 terningkast.)

1958 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Bjørn Solbergs eksemplar av Predikanten

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Svensk krim

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Begravd under liket av en ung kvinne finner politiet skjelettene av ytterligere to kvinner, som har vært savnet siden 1976. Den gangen ble sønnen til frikirkepredikanten Ephrain Hult, mistenkt for drap. Han slapp fri på grunn av mangel på bevis. Ikke lenge etter hengte han seg. Var han likevel uskyldig? Er gjerningsmannen den samme som i 1979? Eller dreier det seg om en ny morder som er blitt inspirert av de gamle drapene? Mange spor peker mot Hult- familien og miljøet rundt dem. For Patrick Hedström og hans kolleger i Tanumshede politidistrikt er dette en vanskelig sak. Dette er den andre romanen om Patrik Hedström og Erica Falck.

Omtale fra forlaget

Den andre politiromanen fra idylliske Fjällbacka av suksessforfatteren Camilla Läckberg. En liten gutt sniker seg en sommermorgen ut for å leke ridder i en kløft i Fjällbacka. Leken tar brått slutt da han får øye på en død kvinne. Begravet på stedet der kvinnen blir funnet, oppdager politiet skjelettene av ytterligere to kvinner. De to forsvant sporløst i 1979. For Patrick Hedström og kollegene hans i Tanumshede politidistrikt er det en vanskelig sak. Johannes Hult, sønn av en kjent frikirkepastor, kalt Predikanten, ble mistenkt for de gamle drapene, men døde uten å tilstå. Står politiet overfor en ukjent drapsmann som dreper igjen etter et opphold på mer enn tjue år? Eller dreier det seg om en sinnssyk morder som søker inspirasjon i de gamle drapene? Var Johannes Hult så uskyldig som han hevdet? Camilla Läckberg (f. 1974 i Fjällbacka) debuterte som krimforfatter i 2003 og har siden skrevet seks romaner om Erica Falck og Patrik Hedström. To av disse, Predikanten (2005) og Steinhuggeren (2006) er blitt nominert til Årets bästa svenska deckare. Camilla Läckberg bøker er solgt i over to millioner eksemplarer bare i Sverige og er filmet av svensk TV.Skrevet om Predikanten:Terningkast 5. «Som krimgåte er den noe av det mest utspekulerte undertegnede har lest på lenge .»Terje Stemland, AftenpostenTerningkast 5. «. en religiøs grøsser fra Bohuslän, Sveriges største bibelbelte.» Berit Kobro, VG«. et bekjentskap jeg kan anbefale for dem som liker å grøsse selv om sola steker.» Maria Gran Hansen, Tønsbergs Blad«Predikanten er på mange måter en uhyggelig, tidsaktuell og spennende krim med religiøse overtoner. Intrigen er raffinert og meget kløktig uttenkt.»Svein Kristiansen, Fredriksstad Blad

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788205385757

EAN 9788205385757

Serie Patrik Hedström og Erica Falck (2)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 347

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

61 230 162 38 7 1

Bokomtaler

Den svenske krimdronningen har jeg lest mye om, men snodig nok har jeg aldri lest noen av bøkene hennes. Det gjorde jeg noe med for to dager siden, og boka var alt man kan ønske seg av en god krimbok. Boka var nærmest limt til hendene mine i to døgn, før jeg endelig fikk løsningen på mysteriet. Snedige intriger og godt oppbygd spenningskurve. Overraskende godt språk i partier av boka. Dette lover godt for videre boklesing av samme forfatter, det må jeg bare få si. Min terning lander på en solid femmer, nesten så den triller over til sekstallet, - men kresen som jeg er holder jeg litt igjen.... :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

elsker denne boka, klarte ikke legge den i fra meg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra oppfølger. Skal absolutt lese neste!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var en bok som ikke fenget meg i det hele tatt. Jeg har ikke noe å utsette på innholdet (det jeg leste av det i hvertfall), men det var et eller annet som ikke stemte her for meg. Det irriterer meg at jeg ikke liker den, for når jeg leser omtaler fra den, og når jeg leser bakpå boka virker den så bra! Den virker som en bok jeg egentlig ville ha elsket! Jeg har egentlig ikke noe negativt å si om språket eller handlingen i boka, det var bare det at den ikke nådde helt fram til meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Inneholder alt jeg ønsker seg i en god krimbok. Boken var spennende fra start til slutt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Predikanten

Av: Sina Thon Skjelstad

Predikanten er en bok av Camilla Lackberg. Det er en krim som tar sted i Fjallbacka, Sverige.

En dag blir det funnet to døde unge jenter i skogen. Like etter blir en annen jente kidnappet. Patrick og etterforskerne er på saken. Det viser seg at drapene og kidnappingen har en forbindelse og at de må noen tiår tilbake for å finne løsningen. Samtidig med etterforskningen får vi følge med på livet til Patrick og kona Ericka. Ericka er høygravid og de gjør seg klare til å bli foreldre! Samtidig sliter søsteren til Ericka med en voldelig eks-kjæreste.

Jeg syntes boka var spennende og vanskelig å legge fra seg. Det var morsomt å prøve å løse saken og gjette hvem jeg trodde var den skyldige. Boken hadde mange spenningsmomenter, og det var fint av man fikk et innblikk i livet til etterforskerne utenom når de var Politi. Jeg gir boken terningkast 5 og anbefaler den for folk som liker spenning, krim og er glad i å prøve å løse saker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingenting var verre enn ensomhet i tosomhet.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Han hadde bare levd så lenge langs minste motstands vei at det var det eneste som føltes naturlig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

PAPPAAA! Mannen er slem! Jeg vil ha IIIS!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Vi har rydda i bokhyllene og funne ut at vi må sortere vekk nokre bøker. Derfor denne lista med bøker som eg ønskjer å gje vekk


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er bøkene jeg har rukket å lese i 2010. Har ikke tatt med pensumbøker..


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mål for 2013: fullføre 50 av disse bøkene.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøkene som har holdt meg med selskap på godt og vondt, vår, sommer og høst 2011 - i tilfeldig rekkefølge=)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er en liste over noen av favorittbøkene mine


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har lest. Jeg kjøper ikke bøker, men låner lydbøker på bibliotek som regel.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Krimbøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortsettelse lese bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er krimbøker jeg har kost meg med!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

"rått og råde"


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Ulykkesfuglen" av Camilla Läckberg
 • "Steinhuggeren" av Camilla Läckberg
 • "Havfruen" av Camilla Läckberg
 • "Fyrvokteren" av Camilla Läckberg
 • "Tyskerungen" av Camilla Läckberg
 • "Isprinsessen" av Camilla Läckberg
 • "Englemakersken" av Camilla Läckberg
 • "Løvetemmeren" av Camilla Läckberg
 • "Snøstorm og mandelduft" av Camilla Läckberg
 • "Heksen" av Camilla Läckberg
 • "Svart sti" av Åsa Larsson
 • "Spilt blod" av Åsa Larsson
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver