Den glemte hagen

av (forfatter) og Elisabet W. Middelthon (oversetter).

Schibsted 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.93 (617 terningkast.)

1767 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Pia Eides eksemplar av Den glemte hagen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

England

Lesedato

2013

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Australia 1913: En liten pike blir funnet forlatt på et skip på vei fra England til Australia. Alt hun kan huske er en mystisk kvinne som hadde lovet å passe på henne, men kvinnen er sporløst forsvunnet. I 1975 er Nell Andrews en gammel dame og reiser til England for å finne sannheten om sitt opphav. Hennes søken fører henne til Cornwall, og eiendommen Blackhurst Manor, som har vært i Mountrachet-familiens eie. Når Nell dør i 2005, arver barnbarnet Cassandra et lite hus på eiendommen. Huset er beryktet blant lokalbefolkningen for hemmelighetene det skjuler, og det er her det hundre år gamle mysteriet om den forlatte jenta avsløres.

Omtale fra forlaget

Nok en medrivende roman fra forfatteren av Tilbake til Riverton. Den glemte hagen gikk rett på førsteplassen på de britiske bestselgerlistene da den kom ut i 2008. Rett før første verdenskrig blir en liten jente funnet forlatt ombord på et skip på vei til Australia. Den mystiske kvinnen som hadde lovet å passe på henne, har forsvunnet sporløst. På den lille jentas 21-årsdag, får Nell Andrews vite en hemmelighet som kommer til å forandre livet hennes for alltid. Først flere tiår senere begynner hun å lete etter sannheten. Når Nell dør, arver barnebarnet hennes, Cassandra, noe uventet - et hus og "den glemte hagen". Området er beryktet blant de lokale for hemmelighetene det skjuler - hemmelighetene om den fortapte Mountrachet-familien og den umyndige Eliza Makepeace, forfatter av mørke viktorianske eventyr. Sannheten om familien, og det hundre år gamle mysteriet om den lille forlatte jenta, avsløres.

Bokdetaljer

Forlag Schibsted

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788251626507

EAN 9788251626507

Omtalt tid 1970-1979 1914-1918 2000-2009

Omtalt sted England Australia

Språk Bokmål

Sider 591

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

170 281 131 26 8 1

Bokomtaler

En av de mest spennende bøkene jeg noen gang har lest, og det fra første side! Absolutt den beste boka til Kate Morton! Absolutt alle bør lese den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne boken kan beskrives med et enkelt ord: vakker!

Fortellingen er utrolig spennende fra start til slutt, og måten den er skrevet på gir en magisk og god stemning.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er en av de beste bøkene jeg har lest. Morsom og lett lest.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En helt elskelig bok. Som med forrige Kate Morton bok klarte jeg heller ikke å legge fra meg denne, man blir bitt av alt som skjer og man vet svarene kommer lenger frem i boken at man bare er nødt til å få vite det med en gang. Med alle hemmelighetene og beskrivelsene av de magiske stedene i boken skulle man ønske man hadde gjort opplevelsene selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

DEN GLEMTE HAGEN av Kate Morton: Jeg ble anbefalt denne boken av en kunde, og siden jeg fikk den billig kjøpte jeg den. Og Mortons tre andre utgivelser med. Resultatet er at jeg sitter igjen med en utlest, en avbrutt og to bøker jeg ikke vil lese. Tykke bøker vinner ikke umiddelbart hestehjertet mitt, da de bærer en høyere risiko for å være platte, enkle og for hverdagslige enn tynne bøker. Med sin debut, må jeg innrømme, bekreftet Morton det siste utsagnet. Bare ikke de to første. Den glemte hagen er i likhet med Tilbake til Riverton elegant skrevet, og holdes oppe av troverdige karakterer og dialoger, indre og ytre, for tiden handlingen i boken er satt til. Men behøver hun egentlig å utbrodere i den grad hun gjør? Det er det som vipper meg av pinnen. Boken blir like tung å lese som den er å holde. Den tapper meg for leseglede og energi. Gjør meg sulten fremfor mett. Sulten på annen litteratur. Morton, denne gjorde det for meg. Denne gangen får du ikke mine sterkeste anbefalinger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

en herlig roman full av gode følelser og spennende innslag

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lettlest og ufarlig underholdning. En fin historie med jevnt driv gjennom hele boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken er drivende, ønsker å bla om til neste side. Det krever litt å holde orden på de forskjellige tidsepokene, men jeg synes det er en spennende måte å lese romanen på. Jeg gir boken en god 4 og vil nå lese Tilbake til Riverton

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Syns boken var litt tunglest i begynnelsen, men så er jeg en ganske utålmodig person også da. Hvis jeg ikke blir himmelfallen mer eller mindre fra første ord, mister jeg fort interessen. Har tatt meg selv i nakken og bestemt meg for å gi bøker en sjanse. Som i dette tilfellet. Jeg mener boken kunne vært mye bedre hvis dialogene og noe av handlingen tidlig i boken hadde vært skrevet annerledes. Mot midten av boken tok den seg veldig opp og ble direkte spennende! Likte veldig godt at, i hvertfall, èn bestemt karakter ikke ble beskrevet rett frem og at man likevel forsto at han var en smule "creepy." Gir boken terningkast 3, da jeg mot slutten (før det var meningen fra forfatterens side) skjønte hvem som var hva til hvem og hvorfor og i det hele tatt. Anbefales som lett Påskespenning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Så foldet hun minnene om ham sammen så forsiktig hun kunne; pakket dem inn i mange lag med følelser - glede, kjærlighet, forpliktelse - som hun ikke lenger hadde bruk for, og låste alt sammen igjen dypt inni seg.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

...der det er mye å vinne, er det mye å tape.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Å dø uten å ha levd var ufattelig kjedelig.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Man skal være takknemelig for det man har, og ikke gruble over det man ikke har.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hun var som værelse der talglyset var blåst ut; sjelen hennes ble kald, mørk og tom.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Den moderne verden hadde drept natten.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så lenge Cassandra hadde bodd hos bestemoren, hadde ikke huset fått et helt malingsstrøk. Nell pleide å si at hun ikke hørte til dem som brukte velfortjente penger på å gi naboene pen utsikt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Helt siden Eliza hadde oppdaget eventyrboken i fru Swindells bruktbutikk og hadde fortapt seg i de falmede sidene, hadde hun forstått eventyrenes makt. Deres magiske evne til å lege det som var sårt i menneskene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

She did as she felt, and she felt a great deal.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Cassandra always hid when she read, though she never quite knew why. It was as if she couldn't shake the guilty suspicion that she was being lazy, that surrendering herself so completely to something so enjoyable must surely be wrong.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Bøker som kalles happy tears er bøker som man både ler og gråter av når man leser dem. Vi lesere blir berørt av karakterene i bøkene sine liv på godt og vondt. Det er enkelte ting som er typisk og går igjen i disse bøkene. Hovedpersonene er nesten alltid en kvinne som står foran store forandringer og utfordringer i livet sitt. Det er ofte pga. sykdom, død eller skilsmisse.

Som oftest veksler handlingen i boken mellom nåtid og fortid. I nåtid er det hovedkarakteren sitt liv vi møter, og i fortid er det gjerne en slektning av henne. Ikke sjeldent er det ved hjelp av en arv, brev eller dagbok historien rulles opp. Da er det gjerne på eksotiske og fjerne reisemål hendelsene skjer og hovedkarakterene i bøkene reiser ofte i sine forfedres fotspor for å nøste opp i uklarheter. Hendelsene i fortiden har ofte konsekvenser for livene til hovedkarakteren i nåtid. Når alt er kommet for en dag, har karakterene fått orden på livet sitt, fått ny innsikt, framtidshåp og også ofte funnet kjærligheten på nytt.

En av de mest kjente forfatterne av happy tears bøker nå for tiden er Lucinda Riley. Her er andre forfattere av gode og underholdende romaner om livsskjebner, kjærlighet og historie.

Det disse forfatterne har til felles er at de skriver underholdende bøker om kjærlighet, lengsler, håp og drømmer.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Titler jeg føler hører sammen på en eller annen måte jeg ikke helt klarer på beskrive, men som jeg føler det har kommet mange av i det siste. Skjulte historier, hemmeligheter, fra eksotiske steder eller eldre tider, helst med kvinner i hovedrollene. Gjerne også en eller annen slags likhet i omslagene som gjør at jeg tenker 'åja, der er en sånn bok'.

Må få tillegge at jeg ikke har lest noen av disse bøkene, derfor kan jeg ikke uttale meg om de er gode eller ikke! Men det vet kanskje dere?


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Har i det siste kommet over bøker hvor bøker har en sentral plass i handlingen. Alle bokelskeres drøm eller;-) Tenkte det kunne være morsomt å lage en liste på det, her er en start. Trenger hjelp til å fylle på...


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Noen bøker setter spor, noen blir man forelsket i og noen grubler man litt på. Disse tenker jeg å lese en gang til. Ikke nå i de nærmeste dager eller måneder men èn gang.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Etter tips fra dere og litt snoking i bokhyllene prøver jeg meg på en bokliste til en 17-åring som har forlest seg på Harry Potter. Flere av disse titlene er ukjente for meg. Jeg har ikke engang lest Harry Potter!

Har dere synspunkter på bøkene, eller flere forslag, er jeg takknemlig for det! Gjerne bøker med humor.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøkene som har holdt meg med selskap på godt og vondt, vår, sommer og høst 2011 - i tilfeldig rekkefølge=)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tenkte jeg skulle lage en liste over bøker som er populære, mye omtalt og sterkt anbefalt, bøker som har havnet i bokhylla og som jeg har skyhøye forventninger til. Altså, bøker jeg ikke har lest enda fordi jeg egentlig er redd for å bli skuffet over underveis.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå har jeg bestilt bøker fra årets Mammut-salg. Gleder meg til bøkene kommer i posten 27. februar.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "En svunnen tid" av Kate Morton
 • "Hemmeligheter" av Kate Morton
 • "Huset ved innsjøen" av Kate Morton
 • "En sang fra fortiden" av Katherine Webb
 • "Det du ikke ser" av Katherine Webb
 • "Det forbudte barnet" av Katherine Webb
 • "Tilbake til Riverton" av Kate Morton
 • "Tilbake til Tall Oaks" av Kathleen Grissom
 • "Fortellingen i fiolinen" av Natasha Solomons
 • "Arven" av Katherine Webb
 • "Huset du elsket" av Tatiana de Rosnay
 • "Glass og aske" av Ann Syréhn Tomaševic
Alle bokanbefalinger for dette verket