Nådens omkrets

av (forfatter).

GYLDENDAL NORSK FORLAG 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.65 (289 terningkast.)

666 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I 2010 finner man et flådd lik på et museum i Richmond, Virginia, og et til i et bokhvelv i Trondheim. Begge drapene ser ut til å ha en sammenheng med Johannesboken, en gammel tekst skrevet på pergament. Den amerikanske drapsetterforskeren Felicia Stone og den norske politimannen Odd Singsaker må forsøke å løse saken. Dette er den første boka om Stone og Singsaker.

Omtale fra forlaget

Original krimhistorie med handlingstråder tilbake til 1500-tallet

I 1528 gjør en ung, omreisende fransiskanermunk et kort opphold i Bergen før han drar nordover. Med seg fra byen tar han et utvalg kniver og et ubehandlet skinn.Nesten fem hundre år senere dukker det opp et flådd lik på et museum i Richmond, Virginia, og ett til i et bokhvelv i Trondheim. Begge disse hendelsene ser ut til å ha tilknytning til en gammel, forunderlig tekst skrevet på pergament. Den første romanen om den amerikanske drapsetterforskeren Felicia Stone og den kreftopererte, norske politimannen Odd Singsaker er en fortelling om disseksjon, gamle bøker, blodige drap og sår som trenger tid for å gro.

Bokdetaljer

Forlag GYLDENDAL NORSK FORLAG

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788205414921

EAN 9788205414921

Genre Politi og detektiver

Omtalt sted Trondheim Virginia

Språk Bokmål

Sider 376

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Norli debutantpris 2011

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

47 127 93 15 4 3

Bokomtaler

Ok underholdning, men det er for mye som skjer, og det som skjer er ikke spesielt troverdig

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Nådens omkrets" av Jørgen Brekke 12.07.12 er en godt skrevet og spennende bok med mye hopping i tid og sted, noe jeg normalt ikke er så glad i - men her funket det godt. Boka har god driv, men samtidig bra med utmaling av både tider og steder. Akkurat utmaling av døde kropper skremmer ikke meg, så for meg blir blodsøl søling med bokstaver - men det hører vel med i en bok som kalles krim. At mange drapsdtterforskere har lyst på en dram av og til forstår jeg godt, men at mange krimforfattere må legge inn en sånn egenskap forstår jeg ikke. Det var, etter min mening, også andre "dirty triks" han med fordel burde droppet, men det blir feil å skrive om dem her. Spesielt morsomt å lese om gatebeskrivelser fra Trondheim, hvor jeg har bodd halve livet.
Anbefaler boka, og gleder meg til å begynne på "Drømmeløs" av samme forfatter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er herlig når ein har høge forventningar til ei bok, og ein ender opp med å like den enno betre enn ein hadde våga å håpe på. Slik var det for meg med denne boka.

Krim-historia dreier seg om to makabre drap, eit i Trondheim og eit i Richmond, Virginia. Parallelt med dette blir det fortalt ei historie frå 1500-talet som er knytta til bakgrunnen for mordmysteriet. Slike skifte mellom ulike tidsepoker og geografi er heilt etter min smak. Når historiene som er fortalt åpenbart er basert på god detaljkunnskap om litteratur og historie må det berre bli bra. Det at eg sjølv har budd både i Trondheim og Virginia satte ein ekstra spiss på leseopplevinga.

Forfattaren gjer i eit etterord greie for kvar som er fakta og kva som er fiksjon i forteljinga. Dette er eg takksam for, der sparte han meg for eit par timar med wikipedia-leiting.

Det har kome to bøker til i denne serien med Trondheims-krim. Skal lesast. Definitivt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Glimrende debut fra Brekke. Overraskende vendinger og flotte karakterer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man kan si at Nådens omkrets var forutsigbar på mange måter, men samtidig så mangfoldig og spennende at den var vel verdt å lese. Og, ja, jeg skal absolutt lese Jørgen Brekkes nyeste bok, Drømmeløs som kom ut i 2012. Jeg gleder meg! Dette synes jeg var mesterlig levert av en debutant! Jeg var fanget fra begynnelse til slutt!

les hele omtalen min her:
Bestialsk spennende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler om verket


Sitater fra dette verket

Vi har jo han politimannen i Oslo. Jeg husker ikke hva han heter, sa Jensen. Han løste en seriedrapssak i Australia på 1990-tallet. Har visst gått på fylla siden.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Om ekteskapet ditt kan etterforskes i noen uker av Trondheimspolitiet uten at det dukker opp et motiv for drap hos noen av partene, så er det et ganske solid ekteskap.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det har under tidens gang og gjennom nitid forskning blitt nokså klart at Poes død skyldtes en av følgende årsaker: hjernehinnebetennelse, hjernesvulst, syfilis, apopleksi, mangel på ett eller flere enzymer, diabetes, en eller annen mindre vanlig hjernesykdom, alkoholisme, en overdose medikamenter, misbruk av opium, kolera, kvikksølvforgiftning, blyforgiftning, en annen form for tungmetallforgiftning, selvmord som følge av depresjon, en sykdom på hjertet, at han ble sjanghaiet, dopet og tvunget til å stemme på et bestemt parti under et valg i 1849, eller rabies. Men noen helt entydig dødsårsak har man ikke kunnet fastslå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvordan foretrekker du skalpellen, skarp, middels skarp eller sløv?

Jeg vet ikke hvordan det er med andre lesere, men dette sitatet på tittelbladet gir i alle fall meg en ørliten, grøssende og frydefull forventning til det kommende innholdet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvordan foretrekker du skalpellen, skarp, middels skarp eller sløv?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her følger en oversikt over bøker jeg har lest i 2012.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hadde et mål om 100 bøker, det var visst litt optimistisk. Så satser på 25 i 2014.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

min egen huskeliste over bøker lest i 2011


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Drømmeløs - kriminalroman" av Jørgen Brekke
 • "Menneskets natur - kriminalroman" av Jørgen Brekke
 • "Fantomsmerte - kriminalroman" av Thomas Enger
 • "Frels oss fra det onde - kriminalroman" av Kjetil Try
 • "Udyr" av Lotte Hammer
 • "Hjemstavn" av Arnaldur Indridason
 • "Den siste gode mann" av A.J. Kazinski
 • "Mannen som ikke var morder" av Michael Hjorth
 • "Kadaverdoktoren" av Lene Kaaberbøl
 • "Blacklands" av Belinda Bauer
 • "Himmel over London" av Håkan Nesser
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver