Drømmeløs

kriminalroman

av (forfatter).

Gyldendal 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.48 (198 terningkast.)

446 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den andre boka om etterforskeren Odd Singsaker og første bok om politimester Nils Bayer.

Omtale fra forlaget

Ny roman fra krimsensasjonen Jørgen Brekke

En 250 år gammel vuggevise som bringer evig søvn.En drøm verdt å drepe for.
I 1767 rømmer en fattig visesanger fra Stockholm etter å ha fornærmet datteren til en av byens mektige menn. Samme år finner den fordrukne og kranglete politimesteren Nils Bayer et nakent mannslik i fjæresteinene utenfor Trondheim.
Vinteren 2011 blir en ung kvinne funnet drept på Kuhaugen i samme by. Drapsmannen har fjernet strupehodet til offeret, og en spilledåse med en ukjent melodi er plassert på kvinnens bryst. Så forsvinner en ungjente på seksten år fra sitt hjem, og etterforsker Odd Singsaker frykter at de bare har kort tid på seg før også hun blir et offer for mannen med spilledåsene.
Forbrytelsene er adskilt i tid med nesten 250 år. Men én ting ser ut til å knytte sakene sammen: den spinkle melodien fra spilledåsen.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788205423169

EAN 9788205423169

Serier Odd Singsaker (2) Politimester Nils Bayer (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt tid 2010-2019 1700-tallet

Omtalt sted Trondheim

Språk Bokmål

Sider 338

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

16 87 76 17 0 2

Bokomtaler

"Drømmeløs" fortsetter på en måte der "Nådens omkrets" slutter. Samtidig som den ikke gjør det. Det går også an å lese den uten å ha lest den første boken som Jørgen Brekke har gitt ut. Men jeg anbefaler å lese de i tur og orden, da man som oftest blir kjent med personene. Synes at forfatteren gjør en veldig god jobb da han klarer å skrive en bok nummer to som er like god som nummer en. Som "Nådens omkrets" er også denne boken delt i to tidsepoker, med to saker som kanskje har en sammenheng! Dette må du selv finne ut av ved å lese den.Jørgen Brekke skriver et moderat, nesten konservativt bokmål som er lett å lese. Fortellingen er veldig omstendig men har god fremdrift. Drømmeløs” som ligger ”Nådens omkrets” svært nær, er det lett å minnes Dan Brown, altså hans stil og forfatterskap. God lesning!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste denne rett etter jeg hadde lest "Nådens omkrets", og det var nok en tabbe. Koblingen mellom fortid og nåtid var ganske sammenlignbar mellom bøkene, og det var dessverre litt for gjenkjennelig måten plottet var oppbygd på. For all del ingen dårlig bok, men jeg ble ikke revet med på samme måte som jeg ble da jeg leste "Nådens omkrets". Jeg likte best den parallelle historien fra 1700-tallet, med en fargerik og omfangsrik (og ganske uappetittelig) politimester med en skarp hjerne i hovedrollen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Drømmeløs" av Jørgen Brekke 17.07.12 er etter min mening hakket bedre enn den første boka hans, "Nådens omkrets". I denne boka fungerer hoppingen i tidsbildet bedre. Historiene er bedre hver for seg, og trådene blir bedre samlet. Kanskje fordi det meste foregår i Trondheim. At forfatteren også er historiker, og i etterordet forklarer hva som var historisk riktig og ikke gjør at det uansett er artig med disse tilbakeblikkene. Karakterene i denne boka har også bedre troverdighet, og her er mindre "dirty tricks". At handlingen foregår i "min" by er et pluss. Noe av handlingen er til og med lagt i huset hvor hun som jeg nå deler livet med bodde før hun flyttet inn til meg.
Anbefales, og ser frem til den tredje boka som ikke skal være langt unna.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er krimbok nr. 2 om Trondheims-politimannen Odd Singsaker. Den første boka likte eg særs godt, men for denne boka slit eg med kjensla av at det hasta litt for mykje med å kome med ein oppfølger. Ein del av handlinga, og kanskje spesielt dialogen, i den delen av boka som gjeng føre seg i notida framstend som platt og banal. Det var spesielt i første tredjedelen av boka at eg syntest dette var skjemmende.

Sånn, då er eg ferdig med det negative. For resten var egentlig bra. Plottet var brukbart, og det var passe framdrift i historia, eller historiene, for som eg delvis er inne på i avsnittet over så er der to historier i boka, ei i notida og ei frå 1767. Brekke har overgått dei fleste i å skape ein antihelt når han diktar opp 1700-talspolitimeisteren Nils Bayer. Makan til uapetitteleg fyr skal ein leite lenge etter. Men forteljinga om han er fengende.

Det at boka også inneheld ein del faktadrypp er også noko eg set pris på. Denne gangen er det svensk visetradisjon og skillingstrykk som er gjennomgangstemaet i begge historiene. Brekke er tydelegvis også glad i Trondheim, noko underteikna også er, så det er mange gode grunnar til at eg satte pris på denne boka. Eg kjem også garantert til å lese bok nr. 3.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Andre bok av Brekke i serien om Odd Singsaker.
Bedre enn den første. Særlig fortellingen om den forfyllede poitimester Nils Bayer (!) og hans etterforskning av et drap på en mystisk trubadur i Trondhjem på 1700 tallet er levende og flott fortalt.
Historien flettes på snedig vis inn i et drap og forsvinning sak i nåtid og vi følger da Odd Singsakers etterforskning og kamp mot både klokka, fram mot et noe ellevilt klimaks.
Her på slutten glipper troverdigheten litt taket på meg og jeg nøyer meg med en firer, også på denne boka.
Kan røpe at jeg allerede har kastet meg over bok tre; Menneskets natur.
Korrigering: Lest ferdig. And the verdict: Meget bra!! Hans beste hittil, synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han følte for å drukne sine sorger, men visste at de var altfor gode svømmere.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Stemmen hans låt som en ustemt hardingfele i barnehender.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Odd Singsaker pustet tungt.Etter at Felicia hadde lært seg navnet på noen av bydelene i Trondheim,hadde hun på gebrokkent norsk begynt å kalle manndomen hans for Nedre Singsaker.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Drømmer skaper verden på nytt hver natt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vi kommer aldri til å finne noen vitenskapelig forklaring på ondskap.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg har begynt å samle på signerte bøker. Legger bøker til i lista når jeg får dem.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

De bøkene jeg rakk å lese i det Herrens år 2012.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hadde et mål om 100 bøker, det var visst litt optimistisk. Så satser på 25 i 2014.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Menneskets natur - kriminalroman" av Jørgen Brekke
 • "Doktor Fredrikis kabinett - kriminalroman" av Jørgen Brekke
 • "Alle kan drepe - kriminalroman" av Jørgen Brekke
 • "Menneskehunger - kriminalroman" av Jørgen Brekke
 • "Paradisplaneten - kriminalroman" av Jørgen Brekke
 • "Avgrunnsblikk - kriminalroman" av Jørgen Brekke
 • "Nå har natten alt - kriminalroman" av Jørgen Brekke
 • "Nattergalens død - en Nina Borg-roman" av Lene Kaaberbøl
 • "Casanovasyndromet" av Øystein Wiik
 • "Hanegal" av Lars Ove Sæther
 • "Venuspassasjen - kriminalroman" av Merete Junker
 • "Døden to ganger" av Chelsea Cain
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver