Kakerlakkene

av (forfatter).

Aschehoug 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.36 (758 terningkast.)

3259 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den andre boka om Harry Hole.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788203193330

EAN 9788203193330

Serie Aschehoug krim

Genre Thriller Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Thailand

Språk Bokmål

Sider 337

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

62 280 310 87 14 5

Bokomtaler

Nesbø skriver bra, men det er ett eller annet som svikter på veien fram mot løsningen på denne krimgåten. På samme måte som i Flaggermusmannen. Man sitter litt med en følelse av at Harry Hole er en norsk James Bond - la gå at han er alkoholisert og rufsete, men det er noe med skurkegalleriet, og kanskje hvor handlingen finner sted (Australia i første Hole-bok, Thailand nå), som likevel gjør dette til en litt plaget James Bond i Daniel Craig-tapning.

Noe av det som er morsomt med å lese Nesbøs Harry Hole-bøker for første gang i 2013, er hvordan man kan se tidsaktuelle hendelser, personer og fenomener litt retrospektivt. At det er mulig å sjekke mobiltelefonen for å se liste med de siste anropene, er jo selvfølgelig i dag for eksempel.

Men jeg synes ikke Nesbø lykkes i å bygge opp persongalleriet godt nok. Det blir for skjematisk og overfladisk, akkurat som i den første boka. Jeg føler ikke noe for verken Hole eller de andre personene, om de er ofre eller skurker. Drivet i boka funker ikke helt for meg heller. At en mann som Harry Hole akkurat har møtt vil ha Hole som forlover, blir også litt merkelig - selv om det blir forklart på et vis.

Etter å ha lest de to første Harry Hole-bøkene begynner jeg å lure på om det er verdt bryet å lese resten. Og jeg har allerede kjøpt alle. Krise.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er den andre boken om Harry Hole. Den engasjerte klart mer enn det den første gjorde for meg. I starten av boka hadde jeg følelsen av at denne boka kom til å bli ganske lik som «Flqggermusmannen», en helt OK krimbok. Men etterhvert som jeg leste videre ble den bare vanskeligere og vanskeligere å legge fra seg. Det var noe i denne boken som tydeligvis klaffet bedre for meg enn i den første boka. Spennende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bedre enn Flaggermusmannen, så det lover godt fremover mot de neste bøkene om Harry Hole. Liker denne karakteren veldig godt :-) gleder meg til bok nr. 3 om Harry Hole!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Heldigvis er denne boka betydelig bedre enn den første. Historien er detaljert, vittig og spennende. Jeg liker også godt de skildringene av Thailand og kulturen der. Er litt langsom i partier, men boka er kort, så det varer heldigvis ikke så lenge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes denne boken var bedre enn det første mht plott og en rød tråd, men den første ga meg mer og le av. Konklusjon må være bedre struktur, men ikke alltid like underholdende som den første.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Harry lukket døra til leiligheten bak seg, ropte at han var hjemme og nikket fornøyd da han ikke fikk noe svar.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Den yngste betjenten var fersk og lærte nye ting hver dag. Denne ettermiddagen lærte han for eksempel at det var veldig dumt å sitte og vippe på en stol når man fornærmer noen, fordi man er totalt forsvarsløs hvis den fornærmede plutselig skulle steppe fremover og plassere en rett høyre mellom øynene på en.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Og spør du meg, er vekst for vekstens skyld logikken til en kreftcelle.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Heller dårlig lykke enn ingen lykke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skam skaper dyktige maskører.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Vi nordmenn elsker både å lese og reise. Har du lyst til å lese bøker med handling fra spennende byer? Her er VGs guide til godt lesestoff. VG 21.juli 2012


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Bøkene jeg leste i 2011 i kronologisk rekkefølge. Tilsammen 28425 sider, og 270 timer og 21 minutter lydbok. Et bra leseår.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har begynt å legge merke til hvor mange bøker det er som har dyr i tittelen, Dette fikk jeg lyst til å "forske litt i" Og slik ble denne listen til :) Prøver å holde meg til bøker jeg eier, har lest eller har lyst til å lese. Er så mange, at jeg velger et av hvert dyr.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det har vært og vil bli en del nordiske forfattere i år fordi jeg skal studere nordisk litteraturvitenskap til høsten. Jeg koser meg!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hadde et mål om 100 bøker, det var visst litt optimistisk. Så satser på 25 i 2014.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Sorgenfri" av Jo Nesbø
 • "Flaggermusmannen ; Kakerlakkene" av Jo Nesbø
 • "Flaggermusmannen" av Jo Nesbø
 • "Marekors" av Jo Nesbø
 • "Rødstrupe" av Jo Nesbø
 • "Uten ekko - en Hanne Wilhelmsen-roman" av Anne Holt
 • "Gjenferd" av Jo Nesbø
 • "Frelseren" av Jo Nesbø
 • "Sønnen" av Jo Nesbø
 • "Den røde vargen" av Liza Marklund
 • "Pyramiden" av Henning Mankell
 • "Løvens gap" av Anne Holt
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver