Jeg har akkurat fullført Nådens omkrets - tilskyndet av gode anmeldelser og Jørgen Brekke omtalt som Jo Nesbøs arvtager. Men det blir ikke noen 6-er fra meg - i beste fall fall 4+. Han skriver godt, bevares, men plottet blir for enkelt og karakterene for grunne. I så måte er han jo ikke så ulik Dan Brown - som han også blir sammenlignet med. Ser enkelte har kommentert om menns våte drømmer og det må jeg si meg enig i - særlig troverdig er det ikke. Nå har jeg, som mann, ikke noe imot erotiske episoder, men det må henge på greip.

Som debut er dette "greit nok", men jeg føler ikke at jeg umiddelbart trenger/ønsker å lese mer av Jørgen Brekke, i hvert fall ikke foreløpig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Grei nok. Et sted må man begynne. Jeg sammenligner den litt med Tom Egeland. Har lest flere dårlige bøker...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har Jørgen Brekke foreløbig til gode, og det er kanskje like greit?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har nettopp kjøpt den og nå ble jeg både nysgjerrig og litt skeptisk, men jeg skal snart sette den opp som "leser" så får jeg se. Ser det er en del delte meninger her inne om akkurat denne boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg ser det. Den eneste måten å få svaret på er nok å gi den en sjanse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja - dersom du har andre på listen, ville jeg nok si meg enig i det. Men bevares - direkte dårlig er det ikke!

Jeg vil heller anbefale Leif GW Person, hvis vi skal holde oss til krim i Skandinavia. Prøv "Mellom sommerens lengsel og vinterens kulde". Troverdig og fengslende. Og definitivt bedre personskildring. Her er ikke de antatt snille så snille bestandig. Akkurat som i virkeligheten(?)

Og: Kjenner du Knut Faldbakken som krimforfatter? Han er god!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leiv GW Person har jeg faktisk tenkt å stifte bekjentskap med. Faldbakken har jeg lest en del av, både krim og annet. Er egentlig veldig glad i krim og spenning. Men nå har jeg en periode lest mye annet. For øyeblikket er det Stefan Zweig som gjelder. Hvis du ønsker en pause fra spenningen, anbefales hans forfatterskap på det varmeste. Har lest så ufattelig mye bra litteratur de siste månedene. Mye av det er takket være inspirasjon fra dette unike nettstedet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stefan Zweig er ikke mer enn et navn for meg, må jeg innrømme. Men navnet gir meg assosiasjoner til Sigfried Lenz (Tysktime), som jeg husker med glede. Og Hans Hellmut Kirst (Offisersfabrikken).

Noe du vil anbefale å starte med?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja uten tvil anbefaler jeg "De utålmodige av hjertet". Hvis du finner boken her inne ( kan se på min profil) og deretter klikke på den, kan du lese hva som er sagt om boken. Jeg skrev en liten omtale for ett par dager siden. Der fremkommer også flere anbefalinger av Zweig. Flere her inne som lovpriser han. Dessverre er bøkene hans vanskelig å få tak i. Det spørs om du må en tur på biblioteket. Men en liten flott bok, som jeg leser nå, fikk jeg faktisk kjøpt hos Tanum i Karl Johansgt. Den heter " I følelsenes vold". En perle den også. Rose-Marie har skrevet en bokanmeldelse. Bøkene anbefales på det varmeste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob Sæthre