Dette var en utrolig bra bok, og for en debut! Boka har den evnen at den drar deg med helt fra de første sidene. Og forfatteren tuller med bevisstheten din mer enn du egentlig aner. Boka er kjempespennende, og kommer hele tiden med noe nytt, som i tillegg gjør saken bare mer vanskelig å gjennomskue.

Jeg synes Brekke er flink til å beskrive personene i boka. Gjennom enkle handlinger, tidligere hendelser og korte beskrivelser av personlighetene, blir man likevel godt kjent med personene.

Også er det historie med i denne boka. Hva gir vel ikke en bedre prikk over i'en, enn 1500-tallet fortalt på en spennende måte?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Utrolig spennende og bra skrevet sv Brekke, skal definitivt følge denne forfatteren videre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig fikk jeg lest Nådens omkrets - den har stått på lista lenge. Meget bra krimplott - og veldig artig bruk av historiske elementer. Det å legge handlingen til et bibliotek og bøkenes verden gir en ramme der forfatteren kan boltre seg i litteraturhistorie og historiske kuriositeter som beriker fortellingen. Tidlig i boka syntes jeg språket var kronglete og tidvis klisjefylt, men det ble langt bedre etterhvert. Noen svakheter har handlingen (dødsfall "hengt" virker fullstendig ulogisk og malplassert - var det noe jeg ikke fikk med meg her?), men totalt sett synes jeg dette var en absolutt lesverdig og fargerik krim - god påskelektyre! De aller fleste personene i boka har noen svin på skogen, og opptrer tidvis ytterst uprofesjonelt. Dette gjør ikke alle like troverdige, kanskje heller litt karikerte, men det syntes jeg var ganske vellykket, og bidrar til å gjøre boka "saftig". Enjoy!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

og bok nmr 2 er vel så bra helst bedre ,så du har noe å glede deg til .ellers takk får en bra bok omtale :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte ikke bok 2 like godt. Drapsmannen ble avslørt for tidlige-- lite spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Et blinkskudd av en kriminalroman" sier Tom Egeland. Ja i Jørgen Brekke har Egeland fått en "konkurrent". Utrolig spennende bok som har gjort sitt til at jeg knapt nok har hatt tid til å få i meg mat i dag!

Ingen innvendinger mot boka? Joda, jeg synes forfatteren farer litt lett over det makabre i historien, det samme gjør politiet. Men jeg liker måten historien er bygget opp på og hvordan historien hopper fram og tilbake i tid. Synes også Brekke bommer litt i f t personskildringene; litt overfladisk og ikke alltid like troverdig (f eks den nyansatte Siri Holm). Men les boka selv dersom du har sans for Dan Brown og Tom Egeland!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i karakterskildringenes troverdighet- da spesielt damene. Er det mannlige forfatteres ønsketenkning? På den annen side har jeg en mannlig kollega som leste boka, og sa at han kjenner sånne damer som Siri Holm. Og han bor også på Rosenborg/Møllenberg der Siri Holm og Singsaker bor--hehe..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenSissel ElisabethHarald KIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer SmedaassiljehusmorCarine Olsrød