Vann til elefantene

av (forfatter) og Siri Fürst Skogmo (oversetter).

Bazar 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.66 (417 terningkast.)

1140 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Turid Kalvatn Schøyens eksemplar av Vann til elefantene

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2010

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

USA, 1931. Jacob er en 23 år gammel veterinærstudent. Skjebnens luner kaster ham ut i en vagabondtilværelse sammen med et annenrangs sirkus hvor han får jobb som dyrepasser. Her møter han Marlena, en av stjernene i forestillingen, og Rosie, en elefant som ikke vil la seg trene. Dette er en burlesk fortelling om kjærlighet, vennskap og mot i depresjonstidens USA.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Bazar

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788280872319

EAN 9788280872319

Omtalt tid 1918-1939

Omtalt sted USA

Språk Bokmål

Sider 364

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

69 188 117 38 4 1

Bokomtaler

Pageturner!
Glad for at jeg leste denne boka på engelsk. Den passet meg perfekt akkurat nå.
Sirkuslivet i gamle dager ble levende (og var tildels tøffe og nådeløse greier) gjennom denne boka, og menneskene og dyrene som tilhørte sirkuslivet ble også levende. Dvergen Walter, elefanten Rosie, August og Marlena, gamle Camel og uncle Al og mange, mange flere... Selvfølgelig er boka også ispedd litt kjærlighet, en god del komplikasjoner og sjalusi. Det tilhører jo livet, - også sirkuslivet!
Men det som tiltalte meg mest, var den gamle jeg-personen, hovedpersonen på over nitti, som lever livet sitt på et gamlehjem, der han ikke helt trives, og stadig oppfører seg provoserende og eksentrisk. Han drømmer seg tilbake til fortiden, og alt han har opplevd den gangen han var ung.
Hvor gammel har han egentlig blitt? Hvor gamle har egentlig barna hans blitt? Hvordan skal han huske og gjenkjenne alle sine etterkommere når de kommer på besøk? De lever jo sine liv helt andre steder, er opptatte med sine egne ting, helt uavhengig av ham... - Hvilket år er det? Han gjenkjenner ikke seg selv i speilet. Den gamle, inntørka gubben stemmer ikke med det bildet han har av seg selv.
Slik blir vi kjent med gamle Jacob Jankowski, gjennom de minnene han har og det livet han nå lever på gamlehjemmet. Jeg kan ikke la være å få sympati for ham. Vi møter også sykepleieren Rosemary, som jobber på gamlehjemmet, og som behandler gamle Jacob med respekt og kjærlighet.
Her er mange gode dialoger, som virker troverdige på meg. Småhumoristisk og spennende om "gamledagers" sirkusliv.

Denne boka kan faktisk gi yngre mennesker litt innsikt i hvordan det føles å bli gammel. Gamle mennesker er fremdeles unge innvendig. De har levd et langt liv. De har opplevd mye, og de kan fortelle mye fra livet sitt, hvis de får muligheten til det. Det er viktig at vi snakker og kommuniserer med gamle mennesker med innlevelse, og ikke behandler dem som umælende, senile pasienter som bare venter på å dø. Kanskje kan yngre mennesker ha noe å lære av det de kan fortelle også?
Boka er lettlest på engelsk, men er sikkert helt okay å lese på norsk også.
Anbefales!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Water for Elephants" fikk meg til å reise rett inn i circusets verden. En brutal og imponerende verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bok om sirkusliv på godt og vondt , tragisk ,men uovervinnelig kjærlighet. Siden jeg ikke liker sirkus får boka bare en 4er, men den er nok verdt både 5 og 6

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka skildrar livet på eit omreisande cirkus. Den store kontrasten mellom dei skittne arbeidarane og dei glittrande artistane. Intrigane og venskapa, krisane og suksessane. Ein cirkusdirektør som ikkje er heilt ved sine fulle fem, og eit vaksande kjærleiksforhold. Alltid kjærleik.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ville så gjerne, men jeg ble ikke revet med av denne boken dessverre. Underveis gledet jeg meg til å bli ferdig, ...slik at jeg kunne begynne på en ny bok. For meg tror jeg det ble for mye skildring og for lite som skjedde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt ligger så til rette for en kjærlighetshistorie full av vanskeligheter, utfordringer og konflikter. I tilfelle du ikke har lest boken skal jeg ikke fortelle hva som skjer. Men jeg vil si at jeg synes historien var vakker, og slutten klisjeaktig, søtsuppe-romantisk og nydelig. Den er søt, stilferdig, romantisk og pen. Og den er grusom og historisk. Den gir et glimt av depresjonstiden i USA hvor mennesker gikk til grunne fordi de ikke hadde en jobb, og hvor det å få seg jobb var ganske umulig. Den viser oss grusomhetene til en sadistisk dyretrener og den viser hvor ekstra vanskelig livet var for et menneske med en form for funksjonshemming.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Alder er en grusom tyv. Akkurat når du begynner å få taket på livet, slår den bena under deg og krummer ryggen din.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Age is a terrible thief. Just when you're getting the hang of life, it knocks your legs out from under you and stoops your back. It makes you ache and muddies your head and silently spreads cancer throughout your spouse.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kjære vene. Ikke bare er jeg arbeidsløs og hjemløs, men jeg har også en gravid kvinne, en etterlatt hund, en elefant og elleve hester å ta meg av.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

I can't find myself anymore. When did I stop being me?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nothing happens to me anymore. That's the reality of getting old, and I guess that's really the crux of the matter. I'm not ready to be old yet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg satte meg på bakbena. Jeg truet med å gjøre dem arveløse, helt til jeg husket at de allerede forvaltet pengene mine. Det var ingen som minnet meg på det - de lot meg bare skjelle og smelle som en gammel tufs til jeg husket det av meg selv, og det gjorde meg bare enda sintere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er så vant til å bli utskjelt og voktet og skjøttet og håndtert at jeg ikke lenger er sikker på hvordan jeg skal reagere når noen behandler meg som et ordentlig menneske.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så legger jeg meg på dekkenet og flyter inn i en drøm som sannsynligvis koster meg sjelen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skyver meg litt bakover i stolen og føler meg grinete og gammel. Søren heller, jeg ER jo grinete og gammel...

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Tenkte jeg skulle lage en liste over bøker som er populære, mye omtalt og sterkt anbefalt, bøker som har havnet i bokhylla og som jeg har skyhøye forventninger til. Altså, bøker jeg ikke har lest enda fordi jeg egentlig er redd for å bli skuffet over underveis.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Startet lesesirkel i 2011. Her er bøkene vi har lest til nå. Etter 3 år har det blitt 30 bøker! :-)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker jeg ønsker å få lest i løpet av dette kommende året. Oppdateres.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sommeren er en tid man kan kose seg på stranda , på hytta , på flyet, eller hjemme i godstolen med en god bok. Disse har jeg lest i sommer.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Små bøker som tar liten plass i kofferten. Behageleg innhold. Låg vekt. Lar seg dele med andre. Fine. Spanande. Tåler litt vassprut og solkrem. Traktorstøv og oljesøl. Låg pris. Engelsk og norsk.

Boktips hadde vore gøy. ;) Det er vel eigentleg målet med denne lista mi.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har laget min egen liste for hva jeg ønsker å lese denne sommeren. Tips fra bokelskerne her inne.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har noen bøker i hylla som jeg ønsker å lese, og selvom det kommer nye bøker i løpet av et år som ofte overtar interessen min skal jeg ta tak i noen av skattene jeg allerede har. Også liker jeg lister veldig godt! Listen er en blanding av nytt og gammelt, stort og smått, norsk og utenlandsk. Det kommer til å bli et allsidig år! Jeg gler meg!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Mississippi" av Hillary Jordan
 • "Å telle duer" av Marie-Sabine Roger
 • "Utskudd" av Sadie Jones
 • "Mokka" av Tatiana de Rosnay
 • "Krystallslottet - en selvbiografisk roman" av Jeannette Walls
 • "Det usynlige fjellet" av Carolina De Robertis
 • "Huset du elsket" av Tatiana de Rosnay
 • "Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai" av Mary Ann Shaffer
 • "Maleren fra Shanghai" av Jennifer Cody Epstein
 • "Glass og aske" av Ann Syréhn Tomaševic
 • "Bumerang" av Tatiana de Rosnay
 • "Ta vare på mamma" av Kyung-Sook Shin
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver