Humret og lo, samtidig som den var spennende og grusom mange ganger... Fortelles litt annerledes enn filmen, men godt fortalt for det... Fikk skikkelig medfølelse for elefanten jeg... Språket flyter godt, og sidene blafrer fort unna, samtidig som jeg ikke ville at den skulle bli ferdig... Fin å ha som kose-seg-med-bok i ferien: ))) Anbefales: )

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Jeg så filmen på kino og koste meg veldig med den, - en god gammeldags eventyrlig og romantisk historie! Da jeg kom over boken som et nokså billig kort til min digispiller, tenkte jeg at det kunne være trivelig lektyre til og fra jobb. Så min vurdering kommer dessverre på grunnlag av lydboken, og den hadde en fortellerstemme som var aldeles håpløs og ødeleggende for all positiv opplevelse av boken! Finn Schou klarte ikke å lese replikkene troverdig selv om (eller nettopp fordi?) han la om stemmen som best han kunne. Særlig var hans fremstilling av Marlenas stemme hårreisende, en blanding av sukkersøt og forsiktig hviskende damestemme som mistet all troverdighet. Jeg har ikke så stor erfaring med lydbøker, men dialoger er kanskje et problem? Hedda Munthe klarte det imidlertid glimrende i "Nu jävlar!"
Når jeg ikke ga boken terningkast én, var det fordi jeg jo hadde sans for historien. Jeg syntes forsåvidt boken var mer interessant enn filmen fordi sirkusarbeidernes harde kår var mer sentrale her enn i filmen, hvor kjærlighetshistorien sto i fokus. Og i motsetning til noen andre, elsket jeg slutten! Da humret jeg! Herlig, selv om (eller fordi!) den vel gikk en del utenfor det sannsynlige;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enkel, lettlest historie frå sirkusmiljø. Historia om Jacob, Marlena og August vart nesten for forutsigbar.

Den mest positive opplevinga var kapitla der vi møtte Jacob på gamleheimen - trivelig og til dels humoristisk skildra. Likte også godt møtet med Rosie - elefant med svært mange menneskelege eigenskapar.

Ellers så er boka nok ei stadfesting av: "The show must go on" - forestillinga må gjennomførast uansett, utan omsyn til aktørane sin tilstand - enten det gjeld konflikter, personlege kriser, matmangel.....

Lett underhaldning - men lett gløymt, er eg redd!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig, en stund siden jeg leste den, tidlig i vår såvidt jeg husker, jeg koste meg. En anderledes historie som gikk fort unna.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det eneste som var kult med denne boka var når han var gammel. Interessant å komme inn i sinnet til en på et gamlehjem! Det kan jeg lese mer av. Også er det jo interessant med sirkus fra 30-tallet, men da leser jeg heller en fakta bok om det. Boka ga med ellers lite.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne likte jeg, selv om slutten var litt vel falsk. Jeg leste den på engelsk, og ELSKER språket, blir nok å lese flere bøker av Sara Gruen:) På engelsk seff.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, skal ikke se bort fra at jeg leser flere bøker av henne jeg heller, god forteller... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg humret ikke så mange ganger, jeg, da. Men jeg syns boka var underholdende. Jeg skulle ønske forfatteren hadde brukt litt mer tid rundt Jacobs virke og lidenskap for veterinærfaget. Elefanten var jo bare elskelig. Hadde jeg ikke visst bedre, ville jeg sagt at forfatteren la litt vel mye menneskelig i det dyret, men etter hva jeg har lært gjennom tiden, så kan elefantene bl.a gråte tårer? Jeg likte de kapitlene som handlet om Jacob som gammel. Fikk stor sympati for aldrende mennesker og deres opplevelser av å bli umyndiggjort og glemt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en av få bøker jeg har endt opp med å avbryte. Jeg likte ikke skrivemåten og fant dessuten boka så kjedelig at jeg altså valgte å avbryte den. Tror jeg skal nøye meg med filmen ... ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjekt å vite;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte faktisk boka, den var liksom litt annerledes enn mange andre bøker. Men kan på en måte forstå de som ikke faller for den også. Jeg ble litt begeistret for personene i boka, mange underlige typer som fulgte med og jobbet i sirkusverdenen på den tida.
Har også sett filmen og den var ok den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok, respekterer det... Jeg likte den jeg, var inne i en periode hvor jeg trengte noe lettlest.... Så akkurat da jeg leste den passet den meg perfekt... Filmen er ille bra da; )))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av de bedre bøkene jeg har lest! Den var både fantastisk og grusom samtidig. En ordentlig drømme-seg-bort-bok. Likte den veldig, veldig godt. Kommer garantert til å lese den mange ganger ved senere anledninger!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg likte den godt... Passet perfekt til meg akkurat da jeg leste den...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken var enkel og lettlest, og krevde ikke stort av leseren. Samtidig syntes jeg det var en veldig underholdende fortelling fra et fascinerende miljø. Det er ikke stort jeg har lest fra sirkusmiljø i depresjonstidens USA, så det var uansett interessant. Jeg ble nok noe skuffet over slutten - den var litt for enkel og småsentimental, men en fornøyelig bok alt i alt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, slutten var noe enkel og lettvint...Ser den da... MEn alt i alt en god bok: )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte også denne boken kjempegodt. Hadde planer om å se den på kino, men der jeg bor er den ferdig allerede så da er det bare å vente til den kommer på DVD. Det blir selvfølgelig litt annerledes enn boka da mye av innholdet er vanskelig å adaptere til film, men det er godt å høre at forskjellene ikke er for store.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte boka veldig godt. Den kommer på kino her jeg bor på onsdag, men jeg får vel vente til den kommer på dvd.Jeg gleder meg allerede.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da har du noe å glede deg til, syns filmen var et hakk bedre enn boka, men begge var bra da: ) Det er noen forskjeller i hvordan historien fortelles i boka og på filmen da, men i store trekk er det den samme historien..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenIngeborg GKjersti