En mann ved navn Ove

av (forfatter) og Nina M. Due (oversetter).

Cappelen Damm 2014 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.20 (841 terningkast.)

1558 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Tore Halsas eksemplar av En mann ved navn Ove

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Svenske romaner

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2014

Format Heftet

ISBN13 9788202424916

EAN 9788202424916

Serie Cappelen Damms bestselgerromaner

Genre Humor

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 322

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

336 374 104 18 5 4

Bokomtaler

Jeg tørker tårene etter å ha lest siste side i "En mann ved navn Ove". En fornøyelig og rørende litt dypere feelgood om den 59-årige grinebiteren Ove, som temmelig motvillig holdes i vigør av naboene. Ove vil bare at det skal være litt orden på sakene. Til tross for at han er kranglete og vanskelig, kan man ikke la være å verdsette Oves mange god egenskaper og helstøpte natur - som kommer til uttrykk gjennom store og små situasjoner. Mange vil nok kjenne igjen trekk fra seg selv eller noen de kjenner. Veldig veldig fin bok! Denne kan leses av mange - og kan også verdsettes av svigerfedre som normalt holder seg til krim og krigslitteratur. Spent på å høre om andre også liker den!

Godt sagt! (36) Varsle Svar

Jeg glemte å avbestille boka og fikk den i posten i går. Det var en bra ting å glemme å avbestille, for denne boka er noe av det mest fornøyelige jeg har lest på veldig lenge.Denne litt eksentriske Ove som har sterke meninger om det meste. Men du verden for en fyr det viser seg å være. Ufrivillig varm - kan han kalles det?
Jeg lo høyt og tørket tårer med få siders mellomrom.
Denne var fantastisk!

Godt sagt! (25) Varsle Svar

En bok som i begynnelsen fikk meg til å le mye. Når forfatteren lar meg komme nærmere inn på denne merkelige gamle grinebiteren og hans tidligere liv, kan jeg ikke annet enn å bli veldig glad i han - og alle menneskene som trenger seg på i livet hans. En bok man gjerne vil være i lenge!

Godt sagt! (18) Varsle Svar

Hadde jeg gått forbi denne boken i en bokhandel, så hadde jeg nok ikke kjøpt den. Tittelen er litt merkverdig og det lille jeg så bak ga meg minimalt. Men så har det seg slik at jeg glemte å avbestille en bok i bokklubben. En bok om "En mann ved navn Ove" Dette er desidert den beste glemte avbestillingen fra min tid hos bokklubben. Det er et eller annet allerede fra de første sidene jeg faller for.

Etterhvert som man blir kjent med Ove så blir man bare mer og mer glad i han. En mann ved navn Ove har alt. Latter, tårer, spenning (ikke i krimforstanden, men like dog spenning) En av de beste bøkene jeg har lest.

Godt sagt! (17) Varsle Svar

En humoristisk og god bok om 59-årige Ove. Absolutt noe for de mange som likte "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant"

Jeg trodde jeg kom til å mislike hovedpersonen etter de første kapitlene, men boken gjør en herlig jobb med bakgrunnshistorien til grinebitern Ove. Anbefales.

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Jeg slutter meg til tidligere positive omtaler av denne boken. Forfatteren beskriver helt fortreffelig særegenhetene hovedpersonen har tilegnet mht til å bo i et borettslag. I skildringene og situasjonene Ove kommer opp i igjenkjenner jeg mange Ove'r i mitt eget borettslaget som jeg har bodd i snart 20 år. Det fine med denne boken er at forfatteren beskriver veldig fint hvorfor Ove har blitt som han er uten at det blir en klisje. Bli kjent med Ove og hans univers. Han vil utvilsom sette sine spor ;=)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ove er det de fleste vil kalle en gretten gammel gubbe og et petimeter av rang. Men Ove er bare oppsatt på at regler skal følges til punkt og prikke. Hver morgen går han runden sin for å sjekke at alt er i orden i borettslaget, og er det ikke det sørger Ove for å rette opp i sakene. Livet tar en ny retning for Ove den dagen naboen rygger med henger og havner i blomsterbedet til Ove. Uten at Ove klarer å forhindre det trenger plutselig hvermansen seg på og forpurrer Oves personlige planer gang på gang.

En herlig, fantastisk, morsom og rørende bok! Jeg lo høyt på en side for så å hulke så tårene sprutet på neste side. Denne boken MÅ leses!!!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Like morsom som den er trist og tankevekkende. Herlige formuleringer rundt hvordan denne mannen ved navn Ove tenker. En veldig god leseopplevelse!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Om din mann bare skal lese én bok i år, så gi ham En mann ved navn Ove. Nei, la meg ta det en gang til. Hvis han bare skal lese én bok – punktum – så gi ham En mann ved navn Ove. Pass endelig på å lese den selv også. Dette er ikke bare en underholdende bok om en rigid, sosialt inkompetent og irritabel eks-styreleder i boligsameiet. Den er rett og slett en svært god bok om oss mennesker og samfunnet vi lever i. Fortalt enkelt og slagferdig fra et ståsted et lite stykke ut på siden av det “vanlige”

Jeg har skrevet en lengre omtale på bloggen min for dem som måtte være interessert. Uansett er boka varmt anbefalt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

På overflaten handler denne boka om hverdagen til en mann ved navn Ove, 59 år, ufordragelig type, som har mistet det meste i livet sitt. På ett dypere plan tar boka opp de fleste temaer som opptar oss mennesker, eksistensielle spørsmål som: Hvordan blir vi de vi er, vennskap, kjærlighet, døden, ja, alle store ting livet dreier seg om.

I korte setninger og med store doser humor forteller forfatteren Oves historie. Og han gjør det så utrolig bra. Og med jevne mellomrom treffer han leseren, i alle fall denne, rett i sjelen...... Gleder meg allerede til neste av denne forfatteren, som helt sikkert ikke har utgitt sin siste roman!!!

(For egen del synes jeg at bruken av banneord er det eneste negative med boka, selv om det fra forfatterens side muligens er ett virkemiddel for å beskrive Ove).

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det er vanskelig å innrømme at man har tatt feil. Særlig når man har gjort det veldig lenge,

Godt sagt! (30) Varsle Svar

Og latteren hennes, den som for resten av hans liv kom til å få det til å føles som om noe løp rundt barbeint inne i brystet på ham.

Godt sagt! (20) Varsle Svar

"Ove nærer en umiddelbar skepsis til alle over én femogåtti: Hans erfaring tilsier at blodet har vanskelig for å orke å nå helt opp til hjernen da."

Godt sagt! (20) Varsle Svar

Ekspeditøren nikker kjapt. Så forsvinner han inn bak disken. Noen øyeblikk senere er han tilbake med en kollega. Kollegaen ser svært blid ut. Slik folk gjør når de ikke har jobbet lenge nok i butikk.

Godt sagt! (19) Varsle Svar

Døden er en underlig ting. Folk lever hele sitt liv som om den ikke eksisterte, og likevel er den en av de viktigste grunnene til overhodet å leve mestparten av tiden. Noen av oss får tidsnok et bevisst forhold til den at vi lever sterkere, mer sammenbitt, med mer raseri. Noen trenger et konstant nærvær av den for overhodet å innse hva det motsatte betyr. Andre blir så opptatt av den at vi setter oss på venteværelset lenge før den har annonsert sin ankomst. Vi frykter den, men likevel frykter de fleste av oss mest av alt at den skal ramme noen andre enn oss selv. For den verste redselen for døden er alltid at den skal gå forbi oss. Og la oss bli sittende alene igjen.

Godt sagt! (18) Varsle Svar

For den verste redselen for døden er alltid at den skal gå forbi oss. Og la oss bli sittende alene igjen.

Godt sagt! (16) Varsle Svar

"Att älska någon är som att flytta in i ett hus", brukada Sonja säga. "I början förälskar man sig i allt det nya, man forundras varje morgon över att det är ens eget, som om man är rädd för att någon plötsligt ska rusa in genom dörren och påtala att det skett ett grovt misstag och att det inte alls är meningen att man ska bo så här fint. Men som åren går nöts fasaden, träet spricker här och var, och man börjar älska det där huset inte så mycket för alla sätt det är perfekt på som för alla sätt det inte är det. Man lär sig alla dess vinklar och vrår. Hur man undviker att nyckeln fastnar i låset när det är kallt ute. Vilka golvplankor som sviktar lite lätt när man kliver på dem och exakt hur man ska öppna garderobsdörrarna för att de inte ska knarra. Det är det, alla små hemligheterna, som gör det till ditt hem." (Fra den svenske versjonen "En man som heter Ove"

Godt sagt! (13) Varsle Svar
 • Den er sikkert full av ekle sykdommer og rabies og alt mulig!
  Ove tar en titt på katten. Og en titt på meheet. Nikker.
 • Det er sikkert du også. Men vi kaster ikke stein på deg for det.
Godt sagt! (11) Varsle Svar

"Du! Det er du som har tenkt å kjøpe deg en fransk bil. Du burde ikke bekymre deg så mye over andre, du har problemer som det er".

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Det kreves bare en eneste solstråle for å drive skyggene på flukt

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

En kollega ba meg lage en liste over bøker jeg kunne anbefale akkurat henne og det resulterte i en liste som kanskje flere kan få glede av. Listen er en salig blanding av gammel og ny litteratur, lettlest og mindre lettlest, krim, spenning og skjønnlitteratur. Der bøkene tilhører en serie, så har jeg kun tatt med første bind.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

For et bokår dette har vært! Selv om vi kun er halvveis uti, er det flere bøker som utmerker seg og gjør noe med meg. Det gir energi og påfyll i en hektisk (og til tider ganske grå) hverdag, gir rom for å gruble, og utfordre fordommer. Dette året har jeg så langt fordypet meg i psykologiske bøker. Jeg elsker å finne ut av hva som driver mennesker til å gjøre som de gjør, hva som former holdningene og verdiene våre, og hva som ligger til grunn for de livene vi lever. Det er alltid en grunn til at folk er som de er!! Majoriteten av disse bøkene er interessante og hjertevarme. Bøker må må gi påfyll til sjel, hjerte og tanke og helst ha rot i virkeligheten!


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Morsomme bøker for voksne


Godt sagt! (4) Varsle Svar

--En bok basert på et eventyr
--En bok som har vunnet National book award
--En Young Adult bestselger
--En bok du ikke har lest siden ungdomsskolen
--En bok med handling fra ditt hjemsted
--En bok oversatt til engelsk
--En kjærlighetshistorie med handling i fremtiden
--En bok hvor handlingen er i Europa
--En bok på under 150 sider
--En New York Times bestselger
--En bok som blir til film dette året
--En bok anbefalt av noen du akkurat har møtt
--En selvutviklingsbok
--En bok du leser ut på en dag
--En bok skrevet av en kjendis
--En politisk memoar
--En bok som er minst 100 år eldre enn deg
--En bok på mer enn 600 sider
--En bok fra Oprah's bokklubb
--En science- fiction roman
--En bok anbefalt av et familiemedlem
--En tegnet roman
--En bok publisert i 2016
--En bok hvor hovedpersonen har samme yrke som deg
--En bok hvor handlingen er om sommeren
--En bok og dens prequel
--Et mordmysterium
--En bok skrevet av en komiker
--En dystopi
--En bok med blått omslag
--En diktsamling
--Den første boken du ser i en bokhandel
--En klassiker fra det 20 ende århundre
--En bok fra biblioteket
--En selvbiografi
--En bok om en roadtrip
--En bok om en kultur du er ukjent med
--En satirisk bok
--En bok hvor handlingen foregår på en øy
--En bok som garantert vil gi deg glede


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg gjentar suksessen fra i fjor, og setter meg som mål å lese 52 bøker i løpet av 2015. Hver fullførte bok legges fortløpende til listen. Har du en bok å anbefale, eller et lignende prosjekt, må du gjerne legge igjen som en kommentar :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg frykter det vil ta mange år.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker som beveger - spiller på noen strenger langt der inne. Godt og vondt samtidig. Love it!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

En liste over bøker jeg aldri vil gi fra meg, gjerne leser flere ganger og som har gitt meg mange tanker og følelser.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

desse bøkene vil eg anbefale om du treng å få godfølelsen på plass :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en liste over de lydbøkene jeg liker aller best. Både fordi historien er bra, men også fordi innleseren gjør en drivende god innsats. Enjoy!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Britt-Marie var her" av Fredrik Backman
 • "Mormor hilser og sier unnskyld" av Fredrik Backman
 • "Bjørnstad" av Fredrik Backman
 • "Folk med angst" av Fredrik Backman
 • "Analfabeten som kunne regne" av Jonas Jonasson
 • "Elizabeth er borte" av Emma Healey
 • "Harold Frys utrolige pilegrimsferd" av Rachel Joyce
 • "Harpesang - roman" av Levi Henriksen
 • "Alltid tilgivelse" av Anne B. Ragde
 • "Jeg har et teppe i tusen farger - roman" av Anne B. Ragde
 • "Liebhaberne - roman" av Anne B. Ragde
 • "Helvetesilden - roman" av Karin Fossum
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver