Stedsans

noveller

av (forfatter) og Kim Haugen (oppleser).

Cappelen Damm 2013 CD

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (38 terningkast.)

133 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2013

Format CD

ISBN13 9788202424725

EAN 9788202424725

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 20 11 1 3 0

Bokomtaler

Kvar enkelt av dei 9 novellene i denne samlinga startar med ei erklæring om at hovudpersonen i den aktuelle novella ikkje skullle ha gjort eit eller anna. Dette «eit eller anna» spenner frå heilt trivielle ting, som å kjøpe ein teaterbillett eller ta ein drink, til meir drastiske åtgjerder som å slå ned julenissen. Uansett, så får tinga som ikkje skulle ha vært gjort negative konsekvensar av eit eller anna slag. Det vekslast mellom forteljingar i første person og i tredje person. Lengda på novellene varierer noko, frå 12 til 86 sider. God variasjon i det meste, altså.

Mange av novellene har ein ganske melankolsk tone. Det er kanskje ikkje så rart, i og med anslaget. Likevel er det også streif av humor. Enkelte av novellene har også ein uventa vri mot slutten. Den siste, med den treffande tittelen «Selvprotrett» er for øvrig av sjølvbiografisk karakter, og eit ungdomsfotografi av forfattaren på innsida av bokomslaget ser ut for å høyre saman med denne historia. Artig.

Alt i alt ei brukbar novellesamling, men den kjem ikkje heilt opp mot det beste eg har lest av denne forfattaren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

STEDSANS av Lars Saabye Christensen: Min første Saabye Christensen. Om jeg får lyst på mer etter å ha lest denne novellesamlingen har jeg diskutert med meg selv etter hvert som jeg har lest sidene i samlingen. Forfatteren heller både for mye poesi og komma over den til at jeg klarer å nyte den til det fulle, men på den annen side har han noen formuleringer som er simpelthen formidable. At alle novellene har en bestemt fellesnevner liker jeg svært godt, og avslutningen på samtlige av dem er så treffende at jeg reagerer høyt. Dog er samlingen like langt fra en favoritt som den er nærme et mesterverk. Dessverre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det gjør vondt i hjertet å si det, men jeg tror jeg har slått opp med Lars Saabye Christensen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt uinspirert var jeg da jeg startet på denne. Jeg er ingen stor tilhenger av noveller og får ikke helt til sjangeren. Utover i boka begynte den likevel å fenge meg mer og mer. Lydbokversjonen passet utmerket med flinke Kim Haugen, en av mine favoritter, som innleser. Dette blir nok en av ganske få bøker som jeg skal ta meg tid til å lese en gang til når jeg får tid (Jeg tror nemlig jeg gikk glipp av en del i starten fordi jeg var litt negativt innstilt). Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Noe av dette tenkte Aleksander Ask på mens han gikk pengelens og hjulbent, med hverken presanger eller antrekk, det siste stykket til sine foreldre. Men mest tenkte han på noe faren hadde fortalt, at han, altså faren, alltid hadde en mørk dress hengende på kontoret, bare i tilfelle, i tilfelle dødsfall, kontrakter eller julaften. Aleksander Ask tenkte videre, at han heller ville hatt en hvit dress hengende, i tilfelle, bare i tilfelle forelskelse, vakker musikk eller annen plutselig lykke.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Verden er full av misforståelser. Ord, berøringer, gester, høflighet, grimaser, alt kan tolkes i verste mening, vi tror vi vet mer om den andre enn den andre vet om seg selv. Det er min første diagnose: Vi gjør oss best alene.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

I dårlige tider går også god smak konkurs.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Han måtte være sterk. Han måtte ta dag av gangen og 24 timer i slengen. Han måtte ta trinnene. Han måtte opp trappen som stod på bunnen av Livets Hav.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg tror heller det forholdt seg slik: Mennesker som ikke liker andre mennesker, tiltrekkes av hverandre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er en liste over de lydbøkene jeg liker aller best. Både fordi historien er bra, men også fordi innleseren gjør en drivende god innsats. Enjoy!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eller hvor som helst.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2013.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

**

Uthevet tekst

**


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Satser på et bedre leseår enn 2013, som ble et år med alt for lite lesing. Finnes så mange bøker der ute jeg har lyst til å lese, så årets nyttårsforsetter må være å la Candycrush vike plassen til fordel for andre og mer givende gjøremål, som for eksempel lesing. Så får vi se når 2014 er over om jeg klarte å oppfylle fortsett mitt :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Avgrunnen" av Kim Leine
 • "En enkes fortelling" av Joyce Carol Oates
 • "Ut av ilden - roman" av Ingvar Ambjørnsen
 • "Norske stiler" av Lars Saabye Christensen
 • "Lignelsesboken - en kjærlighetsroman" av Per Olov Enquist
 • "Jern & metall - noveller" av Levi Henriksen
 • "Mr. Woolf - roman" av Jan Kjærstad
 • "Konge i snø - roman" av Tove Nilsen
 • "Ismael - roman" av Roy Jacobsen
 • "Sluk - roman" av Lars Saabye Christensen
 • "Karthago" av Joyce Carol Oates
 • "De søvnløse - roman" av Kim Leine
Alle bokanbefalinger for dette verket