Jeg kan oppløse mørket

roman

av (forfatter).

Juritzen forl. 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.76 (21 terningkast.)

39 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Synne, 30 år, er gift med Rune. De lever et tilsynelatende godt liv, mange venner, gode jobber og de elsker hverandre. Gradvis begynner ting å endre seg og Rune forandrer seg, hva er det som skjer med mannen hennes? Synne fortviler og i sin ensomhet innleder hun et forhold til Mari som livnærer seg som prostituert for å klare å forsørge sine tre barn. Dette blir en oppvåkning for Synne, men Mari kan ikke vise sine følelser offentlig. Hun er redd for at barna blir tatt fra henne. Synne bestemmer seg for å slutte i jobben og legger ut på en togreise gjennom Europa på jakt etter noe bedre. En vakker velskrevet fortelling om en kvinne med mange undertrykte følelser som opplever sin store oppvåkning.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forl.

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788282053501

EAN 9788282053501

Språk Bokmål

Sider 239

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 10 6 0 1

Bokomtaler

Handling:
L og Rune lever det perfekte samlivet, med gode venner, fester, masse god mat og sex. En dag blir Rune forfremmet på jobben og får mer ansvar enn han kan takle. Gradvis forsvinner han for L, drukner seg i bekymringer, blir fetere, begynner å trene, får muskler, tar proteinpulver. Han får panikk den dagen Eivind, omgangsvenn og sjef, blir fengslet på grunn av salg av dopingmidler. L får streng beskjed om ikke å si til politiet at han har vært venn av Eivind. Rune blir nok en gang forfremmet til å overta Eivinds stilling. L`s protester og spede forsøk på å få Rune tilbake som sjelevenn og sexpartner fører ikke frem. Hun begynner å savne fortroligheten og kroppsnærheten sterkt, og oppsøker Mari, en prostituert trebarnsmor. Henns plan er å få Mari til å forføre Rune for å få han igang med livet igjen. For det kan jo bare være at han er lei av henne. L er villig til å gå langt, og ofre mye for at Rune skal få lyst på livet igjen. Men han napper ikke. Det gjør derimot L i all sin fortvilelse og inngår et forhold til Mari. Hun blir dessverre også sviktet av Mari, da Mari velger å gå tilbake til barnas far.

Full av sorg og fortvilelse bestemmer L seg for å skilles fra Rune, og starte et nytt liv, ved å reise ut i Europa. Med toget legger hun i vei til København, Amsterdam, Tyskland, Italia. I Italia treffer hun en norsk familie som hun blir boende hos. Datter i huset, Felicia på 21 år, er en svært spesiell frøken og de to knytter et nært forhold. L kaller seg nå Synne. Ting skjer....og Synne blir aldri den samme igjen.

Refleksjoner:
Jeg kan oppløse mørket er en bok jeg ble sugd inn i ved første stund. Det har garantert veldig mye med språkføringen til Guro Sibeko å gjøre. Hun skriver godt, forførende og holder driver hele boka gjennom uten at jeg synes noe blir overflødig eller kronglete. Sibekos L/Synne forandrer seg fra en uvitende, taus, "dum" samboer av Rune, til ei jente som tar opp kampen for egen verdi, og etterhvert for sitt eget liv. Sibeko beskriver L`s fortvilelse, en tone av sorg går gjennom boka, gnir seg under huden min og blir der til siste side. Synne har også mange merkelige trekk, som jeg kan gjenkjenne, så kanskje er de ikke så uvanlige likevel? Synne har en livlig fantasi og når hun legger ut på sin reise ser hun for seg folk rundt seg og dikter deres historier.


Synne er glad i sex. Hun utforsker sider av seg selv hun ikke visste hun hadde. Synne er ikke lesbisk, men hun treffer kvinner hun liker som hun tenner på. Synes du Fifty shades var kinky, er dette så mye mye mer..

Oppsummeringsvis så er min mening om denne boka klar:
Fullkomment! Jeg ga boka terningkast 6. Foruten vakker, sanselig, velskrevet- så er historien interessant og boka er utrolig lettlest, ikke fordi den er lett, men fordi den er så flytende god, som akvarellmaling.

Tradisjonelt så har mange menn skrevet om lignende- om at de har lagt ut på reise for å finne seg selv, hvordan de har druknet seg i kvinner og alkohol, utforsket det ene og det andre. I det siste har flere kvinner kommet på banen i denne tradisjonen; som Vigdis Hjort , Rønnaug Kleiva, Elisabeth Gilbert og nå Guro Sibeko.

Jeg har garantert funnet en ny favoritt i denne forfatteren.

Mitt Blogginnlegg

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En koselig hverdagshistorie som tar en uventet vending - jeg fikk også litt lyst til å reise med tog nedover Europa for å finne meg selv, og jeg har ikke engang noen store problemer jeg trenger å reise fra. Les hele min omtale på ritaleser.com

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne likte jeg! Til tross for at mye av boken dreier seg om sex og jeg som regel ikke har mye til overs for erotikk, syns jeg den får frem viktige temaer som ensomhet og bekreftelsesbehov på en fin måte som åpner for gjenkjennelse og ettertanke. Historien er spennende og boken er skrevet godt med et glimt i øyet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lyst å lese …
Om undertrykte følelser?
Og store oppvåkninger?
Om kjærlighet?
Jeg kan oppløse mørket av Guro Sibeko handler først om å være dama til Rune, et i begynnelsen rolig og flott liv, helt til det å være dama til Rune ikke lengre er noe å trakte etter og Lillan, senere kalt Synne, reiser nedover Europa og lever ut den lesbiske delen av seg selv. Boka gikk relativt raskt å lese tross sine 240 sider, men personlig syns jeg det ble litt vel mye sex til tider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra, men sexfiksert.
Hetro/Lesbisk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg leser i forbindelse med min jobb på et skolebibliotek


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her skal jeg legge inn bøkene jeg kan krysse av på listen etterhvert


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2013.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kunsten å elske et barn - roman" av Kjell Erik Ullmann Øie
 • "Eid - roman" av Ingvild Solstad-Nøis
 • "Roseromanen" av Øyvind Berg
 • "Munnen i gresset - roman" av Britt Karin Larsen
 • "For deg, for deg alene - roman" av Line Nyborg
 • "Krigerhjerte - min fars reise" av Guro Sibeko
 • "Månevendt - roman" av Jan Chr. Næss
 • "Trengsel" av Kathrine Nedrejord
 • "Syng meg vekk" av Bror Hagemann
 • "Blodet i årene - Amalie Skram og hennes tid" av Merete Morken Andersen
 • "Alt jeg vet om planter - en fortelling om vitenskap og kjærlighet" av Anne Hope Jahren
 • "Himmlers kokk" av Franz-Olivier Giesbert
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver