Norske stiler

av (forfatter).

Cappelen Damm 2012 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.70 (33 terningkast.)

86 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken inneholder skoleeleven Herbert Ankels 19 norske stiler. I tillegg kan vi følge kommunikasjonen mellom Herbert og klasseforstander Holger Ørekam om karaktersettingen. Herbert skriver blant annet om en alminnelig dag, en artig opplevelse, idrettens betydning for samfunnet og hvorfor ærlighet er viktig.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2012

Format Heftet

ISBN13 9788202397050

EAN 9788202397050

Språk Bokmål

Sider 118

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 15 9 2 1 0

Bokomtaler

Klarer ikke helt bestemme meg for om denne skal få tre eller fire øyne. Skulle helst gjerne gitt 3,8 ... hehe! Så konklusjonen blir: fire minus minus(og her er ikke to negative en pluss)

Boka består av hovedpersonens stiler og norsklærerens kommentarer. Gjennom stilene får vi et innblikk i hovedpersonens liv, tanker, og holdninger - dog noe begrenset ettersom det er stiler som skal leses av en lærer og ikke en privat dagbok.

Likte den godt, koste meg med de til tider sære stilene, og frydet meg over den originale ideen bak hele boka. Det som hindrer meg i å gi mer "ros" er kanskje nettopp dette: Det er selve idéen bak boka jeg liker aller best, og ikke selve boka/gjennomføringen av boka. Kanskje er jeg bare gretten fordi jeg selv ikke evner å komme på så gode idéer ...

En ting som trekker litt ned hos meg, er lærer-karakteren. Til tider virker han lite troverdig, jeg klarer bare ikke se for meg at en lærer responderer på denne måten på en elevs stil. Etter flere år i læreryrket er en vel hardhuda nok til ikke å ta på vei over skrøner og ett og annet banneord. Å kalle inn foreldrene til stadige foreldremøter over rene bagateller virker også lite troverdig. Morsomt, uten tvil, men jeg ville foretrukket litt mindre "morsomt" og litt mer "realistisk". Den andre tingen som trekker ned er at jeg savner en rød tråd og en spenningskurve. Innser at det ikke er poenget med boka, men jeg tror likevel at det kunne gått an å få til noe mer "utvikling" av spenning her.

Nå virker jeg plutselig svært negativ, hvilket ikke var poenget. For; dette er uansett en høyst leserverdig bok. Særlig når en er ute etter noe annerledes, noe lettlest, noe som kan leses litt her og der. For min del er dette en perfekt "mellombok" - altså en bok som passer meg fint etter å ha avsluttet en lang eller krevende roman, før jeg går i gang med en ny "større" roman.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

De som sitter midt i smørøyet klager også mest på grøten.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg må først plukke en høne med selve oppgaven. Den framsetter en påstand som svinebinder besvarelsen og kan derfor ikke stå uimotsagt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hver forsommer drar jeg med ei god venninne til et solvarmt sted og med bøker i kofferten. Vi tilbringer stort sett dagene med lange, formålsløse vandringer og strandliv med bok og parasoll. Her er bøkene vi leste på stranda i Alanya de to siste mai-ukene i år.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Alle" lager julekalender. På Sølvberget plukket vi 2015 ut korte bøker og filmer - kortere enn 150 sider eller 90 minutter spilletid for filmene. (Folk har det for travelt til å lese mursteiner før jul, var tanken vår). Denne listen inneholder bøkene vi valgte ut.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Denne dagen, et liv - en biografi om Astrid Lindgren" av Jens Andersen
 • "Hjertets usynlige stormer" av John Boyne
 • "Stedsans - noveller" av Lars Saabye Christensen
 • "Pachinko" av Min Jin Lee
 • "Regn i november" av Auður Ava Ólafsdóttir
 • "En bokhandlers dagbok" av Shaun Bythell
 • "En trofast hustru" av Jane Gardam
 • "Jeg kommer med en gang" av Kyung-sook Shin
 • "Dublin" av Frode Grytten
 • "Kalak - erindringsroman" av Kim Leine
 • "De søvnløse - roman" av Kim Leine
 • "Svart vann" av Joyce Carol Oates
Alle bokanbefalinger for dette verket