Berlinerpoplene

roman

av (forfatter).

Oktober 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.47 (757 terningkast.)

3242 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Da Anna Neshov får hjerneslag og blir liggende for døden samles familien for første gang på mange år. Følelser man trodde var begravd og borte for lengst blusser opp igjen og nye følelser dukker opp når mørke hemmeligheter blir avslørt. Dette er den første boka om familien Neshov.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788249503223

EAN 9788249503223

Serier Oktober pocket Familien Neshov (1)

Omtalt sted Sør-Trøndelag

Språk Bokmål

Sider 313

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Riksmålsprisen. Voksen 2004 Riksmålsforbundets litteraturpris 2004

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

93 345 203 70 32 14

Bokomtaler

Jeg er glad jeg begynte på denne boka, selv om jeg slet veldig med den første delen hvor vi får være med begravelsesagenten Margido på jobb... Jeg vil ikke utdype denne delen nå, og heldigvis ble stemning utover i boka mye bedre; jeg lo godt av Ragde's skildringer av Erlend som samler på swarovski-figurer, og av hans samboer Krumme. Og beskrivelsene av odelsgutten Tor og gården var bare helt fantastiske, jeg så for meg både han og gården uten problemer (pluss en god del påvirkning fra min egen livlige fantasi) og jeg ble faktisk litt skuffet når Berlinerpoplene kom som TV-serie, for gården hvor innspillingene er fra stemmer ikke med mitt bilde av Neshov....
Tor har en datter, Torunn, og hans store drøm er at hun skal ta over gården som i hans øyne er den beste, og mest moderne drevne grisefarmen i hele Norge. At Torunn ikke helt oppfatter gården sånn skal han egentlig bare være glad for at han aldri får vite.
Boka er delt inn i hendelser fra drøyt 50 år tilbake, og nåtid, og det skal etter hvert vise seg at disse henger sammen, og denne sammenhengen kom som en overraskelse på meg, selv om disse hendelsene fra "gammelt av" sakte men sikkert prøver å forberede leseren på hva som avsløres til slutt.
Radge skriver utrolig godt, og på en humoristisk måte som jeg virkelig liker, selv om det i løpet av boka også tas opp en del triste temaer.
Jeg gir boka en 5'er.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En utrolig fengende historie! Denne romanen er en av få som har fått meg til å vurdere å skulke jobb...
Herlige skildringer med humoristiske vinklinger, rike karakterer og en svært allsidig historie. Jeg elsket den!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Starter utrolig kjedelig, men tar seg enormt opp på slutten. Og artig at alt foregår i kjent by.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sånn en herlig lettlest bok som fenger en, men hva handler denne serien egentlig om....?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En leser som meg vil tenke seg om flere ganger før han triller terningen for bøker han avbryter. To hensyn begrunner valget. Det første at jeg ikke har bokens vidde fra begynnelse til slutt i maskineriet mitt. Det sier seg selv at min eventuelle bedømmelse, som ville basert seg på en halvlest roman, ikke ville vært like utfyllende og nødvendigvis helt i samsvar med dens kvaliteter og mangler, som bedømmelsene til de som leste den ut. Og et terningkast er jo ment å summere opp innholdet i det man mener om den aktuelle boka, med det antallet prikker man måtte finne for godt å blotte.

For det andre vil jeg ikke være kyndig til å analysere teksten før jeg har lest hele.

Anne B. Ragde skriver med en autoritet som gjør at bøkene hennes både burde lokke lesere til seg, og gjør det. For min egen del savner jeg et godt innhold i Berlinerpoplene – jeg får på følelsen at språkbruken går på bekostning av det. Ragde utbroderer av og til i det uendelige. Detaljene blir ofte ikke mange nok før vi som lesere får sjans til å vende blikket over på noe annet igjen. En nylig utdannet litteraturviter sa en gang til meg at god litteratur ikke krever direkte handlinger for at ting skal skje i teksten. Det har jeg lært å bli enig i, for å si det på den måten. Hva angår Berlinerpoplene later ikke detaljer til å være annet enn stoff til å fylle ut med.

Realisme er imidlertid et nøkkelord. Dialogene gjør karakterene svært troverdige og detaljene rundt dem som blir trukket frem, er tilsynelatende brukt som realismeeffekter.

Uttrykksmåtene jeg har tatt i bruk i omtalen, for øvrig, er ment å vekke inntrykk av subjektivitet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

De har to jenter, den ene studerer noe ubrukelig visvas inne i Trondheim, den eldste går heldigvis på Ås.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

En kollega ba meg lage en liste over bøker jeg kunne anbefale akkurat henne og det resulterte i en liste som kanskje flere kan få glede av. Listen er en salig blanding av gammel og ny litteratur, lettlest og mindre lettlest, krim, spenning og skjønnlitteratur. Der bøkene tilhører en serie, så har jeg kun tatt med første bind.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg har virkelig håvet inn masse forskjellig på loppis i år, gleder meg til mye lesetid i påsken, og håper jeg har funnet noen skatter her...


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her samlar eg dei bøkene eg har i bokhylla mi. På denne måten kan eg sjølv få oversikt over kva eg har lese og kva som bør lesast før eg tar av hos bokhandlaren. Pensumbøkene tar eg ikkje med;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her samlar eg dei bøkene eg har i bokhylla mi. På denne måten kan eg sjølv få oversikt over kva eg har lese og kva som bør lesast før eg tar av hos bokhandlaren. Pensumbøkene tar eg ikkje med;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eller hvor som helst.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Eremittkrepsene" av Anne B. Ragde
 • "Ligge i grønne enger" av Anne B. Ragde
 • "Alltid tilgivelse" av Anne B. Ragde
 • "Arsenikktårnet" av Anne B. Ragde
 • "Hjem" av Anne Karin Elstad
 • "Sitt eget liv - roman" av Anne Karin Elstad
 • "Jeg skal gjøre deg så lykkelig - roman" av Anne B. Ragde
 • "Senere, Lena - roman" av Anne Karin Elstad
 • "Som dine dager er - roman" av Anne Karin Elstad
 • "For dagene er onde - roman" av Anne Karin Elstad
 • "Maria, Maria - roman" av Anne Karin Elstad
 • "Folket på Innhaug - roman" av Anne Karin Elstad
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver