Gi meg en scene!

norsk blogghistorie

terror, traumer og dagens outfit

av (redaktør).

Humanist forlag 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (4 terningkast.)

13 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

For ti år siden var blogging en revolusjon. Alle med tilgang til Internett kunne bli sin egen redaktør og dele tanker, erfaringer og bilder med tusenvis av mennesker. Uten redaktører til å kontrollere, og eventuelt sensurere, innholdet i tekstene, skulle den offentlige samtalen få flere deltakere, mer mangfold, og ikke minst mer kunnskap og innsikt. Men hva skjedde? Gi meg en scene! er boka som samler observasjoner og erfaringer fra bloggingens første tiår i Norge. Bidragsyterne er kjente bloggere som forteller om viktige tema for norsk blogging, og hvor bloggingen har ført dem. Blogging ble kanskje ingen revolusjon for Norge, men den har endret manges liv - og skapt en alternativ offentlighet med påvirkningskraft nok til å utvide den etablerte offentligheten.

Bokdetaljer

Forlag Humanist forlag

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788282820356

EAN 9788282820356

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 300

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 0 1 0 0

Bokomtaler

Er blogging spennende kun for folk som blogger?

Blogging er vel noe "alle" kjenner til - i hvert fall for de fleste og denne plattformen har virkelig tatt av de siste ti årene. Ikke alle er like flinke med html koder og teknisk kyndige sådan, derfor er blogg et mye enklere verktøy for oss som vil dele noen ord med andre på Internett bortsett fra å være på sosiale medier - så klart.

Da jeg startet en blogg, husker aldri på om det var i 2006 eller i 2007, men innbiller meg at det var i 2006, visste jeg egentlig ikke hva jeg skulle skrive om eller bruke bloggen til. Det eneste jeg ville var å prøve meg på blogging for å se om det var noe for meg eller ikke (har alltid likt å skrive). Og bloggingen ble til en bokblogg for jeg hadde aldri noe å skrive om fra mitt virkelige liv, i hvert fall ikke noe som var interessant nok til å dele på en blogg. Det er bare nå i det siste jeg har skrevet litt om mitt virkelige liv og det å være 100% sykmeldt på ubestemt tid og hvor jævlig det er, men bortsett fra det er jo dette i bunn og grunn en bokblogg, og jeg prøver så godt jeg kan å forholde meg til det.

Boka Gi meg en scene! Norsk blogghistorie - ti år med terror, traumer og dagens outfit som er den egentlige tittelen, ble jeg veldig nysgjerrig på da den kom ut tidligere i høst. Jeg leser mange blogger innenfor mange kategorier og driver jo en blogg selv, så hvorfor ikke lese litt om fenomenet blogging også? Blogging er jo en stor del av livet til veldig mange og hvorfor ikke lese litt om utviklingen gjennom bloggplattformen som har vært de ti siste årene?

Kristian A.Bjørkelo skriver ikke hele boka på egenhånd. Han introduserer boka, han introduserer hver bidragsyter som består av tidligere bloggere og noen bloggere som blogger den dag i dag og legger ut en liten artikkel i boka selv også. Måten deltagerne i boka skriver på minner om å lese bachelor/masteroppgaver med fotnoter og alt. Så det ble ikke helt den boka jeg hadde forventet meg, men litt interessant var det jo å lese om bloggere som blogget innenfor forskjellige temaer før i tiden og bloggere som blogger den dag i dag. Få være med på opplevelsen deres, men samtidig opplevdes noen av disse artiklene i boka som litt vel tørre. De ble ofte lange og gjentagende. Spesielt tørre var artiklene fra bloggerne som blogget om politikk og religon. Temaer jeg er overhodet ikke interessert i.

Gi meg en scene! ble dessverre ikke den boka jeg hadde forventet meg. Jeg skulle ønske den besto av mindre utvalg av bidragsytere og at hovedforfatteren selv skrev det meste. Savnet også litt mer humor og syns nok at rosabloggere fikk mer plass i boka som tema enn det de fortjener, selv om det er nåtidens "fenomenblogging", dessverre. Noen engasjernede tekster i boka var det, men i perioder gikk lesingen meget trått. For meg ble denne boka alt i alt litt en noe tørr leseopplevelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har lest i 2013.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Nittenåttifire - min vei inn i scientologiens dypeste hemmeligheter - og ut igjen" av Geir Isene
 • "Hva skjedde med Amy? - roman" av R.S. Pateman
 • "Sekter" av Audhild Skoglund
 • "Krystallhodeskallen" av Manda Scott
 • "Ikkje ver redd sånne som meg" av Sumaya Jirde Ali
 • "Jeg sluttet å telle dager - roman" av Caterina Cattaneo
 • "De bortgjemte, og hvordan ME ble vår tids mest omstridte sykdom" av Jørgen Jelstad
 • "Himmelfall - roman" av Kari F. Brænne
 • "Innfødte skrik - norsk svartmetall" av Håvard Rem
 • "Mørke dager" av Belinda Bauer
 • "Stryk meg over håret" av Agnes Lovise Matre
Alle bokanbefalinger for dette verket