En fantastisk HERLIG bok! Anbefales på det varmeste!
Jeg lo og gråt om hverandre da jeg kom til slutten.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Enhver mann med et uns av selvinnsikt vil kjenne seg igjen i Ove.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Han var jo heldig som traff på så mange likandes folk. Hvis ikke, hadde han vært ille ute!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig har jeg fått lest denne herlige boken. Helt enig med deg, Norah. En morsom, alvorlig og absolutt leseverdig bok. Min mann leser den nå og jeg hører mye humring fra go'stolen hans. Tror han storkoser seg. Må nok lese den siste av forfatteren også...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Visste ikke at han hadde en bok til, men den skal jeg helt klart lese! :) Skal også låne En mann ved navn Ove på lydbok til min mann og, for den ER fantastisk. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror også at lydboken ga det lille ekstra til denne romanen, ser at jeg har vært ganske raus da jeg vurderte den - men det fortjener den. Omtale i Reading Randi

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det må nok jeg også; lese den siste han har skrevet. Skal snart ut og kikke etter den!
Det gjelder bare å ikke ha så altfor store forventninger i forkant av den neste boka... - er alltid bittelitt redd for å bli skuffet når jeg allerede har lest ei bok som faller så godt i smak...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja det har du rett i. Min erfaring er at bok nr 2 kan være en skuffelse p.g.a de store forventningene. Men det finnes jo unntak.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk og herlig bok! Jeg var kjempeskeptisk, siden denne var så populær, så pleier jeg som oftest å bli skuffet. Det ble jeg ikke av denne! Dette er en bok jeg skulle ønske varte lenger, og jeg kommer nok til å lese denne igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg greier ikke å være så begeistret som flere andre her inne, selv om jeg syntes det var ei riktig trivelig bok. Sammenlikningen med Hundreåringen ... og Kollektivt selvmord forstår jeg ikke helt: Begge disse er jo elleville historier med enkelte innslag av samfunnskritikk - mens En mann ved navn Ove er ei alvorlig historie fortalt på en ellevill måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, jeg syns heller ikke den kan sammenlignes med hundreåringen(kollektivt selvmord har jeg ikke lest). Jeg syns begge er bra bøker. Hundreåringen lo jeg fra begynnelse til slutt, denne her lo jeg innimellom, for den ER godt fortalt, men det er jo ei alvorlig bok, og ikke minst en sår bok. Og jeg vet iallefall at jeg har møtt en Ove, jeg tror jammen jeg er gift med en halvt Ove og. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Regner ikke med at absolutt alle skal bli like begeistret for En mann ved navn Ove.
Som flere ved ulike anledninger før har sagt det; det er godt at vi er forskjellige og reagerer forskjellig på mye av det vi leser og opplever. Hadde jo blitt kjedelig ellers!
Men min oppfatning er at historien om Ove er alt i alt en mye lunere historie enn historiene i de to andre bøkene du nevner og sammenligner med. Mens jeg i begynnelsen lurte på hvorfor i all verden jeg skulle bry meg om denne dumme, gamle grinebiteren, så endte jeg opp med å bli glad i ham. Og det gjelder menneskene som var rundt ham også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

... for ikke å snakke om katten!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå har jeg nettopp avsluttet boka, og lest alle de positive anmeldelsene. De henger jeg meg på, men ingen nevner Sonja, kona til Ove. For meg ble bekjentskapet med Sonja en fin opplevelse. Sonja som godtok Ove, med alle hans særegenheter, Sonja som elsket Ove tross alle hans "vrange" sider. Jeg synes kjærligheten mellom Sonja og Ove ble så utrolig fint beskrevet i boka og selv om denne boka er morsom, finnes det også flere ting å tenke over i ettertid.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Er dessverre ferdig med boka om Ove, men vi har alt bestemt oss for å ta ein reprise ei stund fram i tid.
Sære Ove - rar og tragisk - på same tid som han har varme og omtanke. Ein må berre like han, same kor ufin han kan vere.
Må tilstå at vi fekk både "ei tåre i øyekroken" og vart grøtete i stemma på slutten av boka,ja.
Backman er ein kløppar i å få fram menneskelege eigenskapar hos personane , og mange av skildringane er verkeleg tatt på kornet.
Det er ikkje ofte eg gir ein seksar, men det vart det her.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Helt enig.Jeg falt også for denne - selve ideen og ikke minst det bilde man får av hovedpersonen etter hvert, gjorde dette til en fin leseopplevelse, dvs. jeg brukte lydboken og Trond Brænne og Kim Haugen gjorde en glimrende oppleser-jobb. Språklig holdt også romanen mål, men det var først og fremst den gode historien om Ove jeg falt for. Mer om boken i Reading Randi

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne skal leses, garantert

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er midt i denne no.. Lyttar til lydboka saman med gemalen. Dette er kostelig - vil den skal vare lenge, lenge.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har begynt på denne nå - hyggelig lesing, en interessant personlighet. (Noen har sammenlignet denne med "Hundreåringen", men kan ikke si meg enig i det - den romanen var en som ikke falt i smak hos meg, det gjør derimot denne) - Menneskelig - han har vel noe ved seg som de fleste kan kjenne seg litt igjen på - skjønt det er jo noe ekstremt hos Ove da....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes det er ganske tydelig at forfatteren har hentet inspirasjon fra "Hundreåringen" og "Kollektivt selvmord", men det gjør meg ingenting. Synes denne boken er såpass underholdende at den er verdt å lese flere ganger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, fikk litt assosiasjoner til begge de bøkene jeg også. - men de falt ikke i smak hos meg; denne forfatteren gjør det på sin måte, en måte som har visse kvaliteter ved seg - og jeg likte den umiddelbart.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Stein KippersundElisabeth SveeNinaBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTurid KjendlieTheaHarald KTanteMamieEllen E. MartolBård StørePiippokattaJulie StensethRolf IngemundsenFindusSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeRufsetufsa