Jeg tenker nok du skjønner det sjøl

historien om Christoffer

av (forfatter).

Kagge 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.05 (243 terningkast.)

642 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boken forteller historien om Christopher Kihle Gjerstad som døde da han var åtte år. Stefaren ble dømt for å ha mishandlet gutten til døde. Forfatteren gir et bilde av Christoffers oppvekst og adferdsvansker, og problemene som oppstod da moren fikk en ny samboer.

Omtale fra forlaget

Christoffer Kihle Gjerstad ble bare åtte år. Først fire år senere ble stefaren dømt for å ha påført gutten skadene han døde av. Moren er fremdeles under politietterforskning for medvirkning. Hva får voksne til å mishandle et barn til døde? Og hva gjør at verken den nærmeste familien, skolen, helsevesenet, politiet eller andre offentlige instanser skjønner hva som skjer - før det er for sent? "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl", svarte Christoffer alltid når han ble spurt hvor alle skadene kom fra. Det vil du også gjøre når du har lest denne boka.

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788248909668

EAN 9788248909668

Omtalt sted Vestfold

Omtalt person Kihle Christoffer Gjerstad

Språk Bokmål

Sider 205

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

71 126 39 4 2 0

Bokomtaler

Boka om den tragiske skjebnen til Christoffer. Godt at slike bøker blir skrevet, hadde det bare vært fiksjon. Var mye mer om forskjellige sykdommer i denne boka enn jeg hadde forventet, men det var ingenting uviktig.
Blir litt tung i hjerte av slike bøker, men det viktig at slike historier kommer fram i lyset.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Utrolig god beskrevet bok om hvordan en stefar kan mishandle sin stesønn til døden og hva som ble hans straff i ettertid for hans sadistiske vold mot den uskyldige gutten. Sitter igjen med tårer og utmattelse. Les boken!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Fantastisk bok. Jeg har lyst til å gi seks, men det kan jeg dessverre ikke gjøre fordi det ble noen ganger litt for avansert for meg med alt av paragrafer og slikt. Men det er nok bare meg. En sjokkerende bok som anbefales på det sterkeste. Viss du er politiker MÅ du lese denne. Burde nesten være et krav om å ha lest denne for å kunne drive med politikk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En sterk og viktig bok! Denne boken belyser ulike apekter av saken, reflekterer rundt valgte kilder og gir (så langt jeg vet), et godt bilde av hva som skjedde/kan ha skjedd. Denne boken bringer frem følelser som blant annet sorg, håpløshet, frustrasjon og sinne. Gjentar meg selv; en viktig bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Historien om Christoffer er ikke historien om "Gutten som ble usynlig". Det er snarere historien om gutten som alle så, men som ingen gjorde noe med."
Utrolig sterk bok! Bør leses av alle som er i kontakt med barn, slik at man ikke lukker øynene for noe slikt igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Historien om Christoffer er ikke historien om "Gutten som ble usynlig". Det er snarere historien om gutten som alle så, men som ingen gjorde noe med.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

En skulle tro at en gammel ryggsekk full av svik ble lettere å bære med årene. Slik er det ikke. Den blir tyngre. Det eneste du kan gjøre er å erkjenne at den er der, og ta hensyn til vekten, så du senker farten når du føler at du begynner å gå varm. For det er da det skjer, uten at du vet det. Det er da du går ut av deg selv for å slippe den helvetes tunge børen du fikk som barn.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Vi orker ikke, vil ikke, må ikke, kan ikke se at barn blir mishandlet eller misbrukt. De færreste av oss har fantasi til å forestille oss mennesker vi kjenner, kan begå handlinger som ligger langt utenfor det vi selv er i stand til. [...] Og nettopp derfor skjer det. Nettopp derfor får det skje. I nabobygda. I nabohuset. I naborommet - uten at vi egentlig ser det vi ser. For jo nærmere det er, jo fjernere er det. Trist men sant!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Vi orker ikke, vil ikke, må ikke, kan ikke se at barn blir mishandlet eller misbrukt. De færreste av oss har fantasi til å forestille oss mennesker vi kjenner, kan begå handlinger som ligger langt utenfor det vi selv er i stand til. [...]
Og nettopp derfor skjer det. Nettopp derfor får det skje. I nabobygda. I nabohuset. I naborommet - uten at vi egentlig ser det vi ser. For jo nærmere det er, jo fjernere er det.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Historien om Christoffer er ikke historien om "Gutten som ble usynlig". Det er snarere historien om gutten som alle så, men som ingen gjorde noe med.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Bøker jeg har lest.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

For et bokår dette har vært! Selv om vi kun er halvveis uti, er det flere bøker som utmerker seg og gjør noe med meg. Det gir energi og påfyll i en hektisk (og til tider ganske grå) hverdag, gir rom for å gruble, og utfordre fordommer. Dette året har jeg så langt fordypet meg i psykologiske bøker. Jeg elsker å finne ut av hva som driver mennesker til å gjøre som de gjør, hva som former holdningene og verdiene våre, og hva som ligger til grunn for de livene vi lever. Det er alltid en grunn til at folk er som de er!! Majoriteten av disse bøkene er interessante og hjertevarme. Bøker må må gi påfyll til sjel, hjerte og tanke og helst ha rot i virkeligheten!


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette er en liste med bøker basert på virkeligheten/sanne historier, bøker som har gjort inntrykk. Historier som har fått meg til å le, og gråte.

Listen er over bøker jeg har lest.
Jeg kommer stadig på nye bøker og har derfor konkludert med at jeg aldri blir ferdig. Jeg har skrevet noen kommentarer men er langt fra ferdig.

Listen oppdateres.
Jeg setter utrolig stor pris på boktips, selvom jeg skulle ha lest de før.
Kom gjerne med innspill


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er bøker jeg har planlagt å lese denne sommeren. Jeg åper jeg rekker alle, og det kan jo ende det blir noen endringer underveis :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Jeg elsker deg og jeg finner deg uansett" av Jon Gangdal
 • "Pappas prinsesse" av Sigrid Beate Edvardsen
 • "Mammas svik - datterens gripende historie fra Alvdal-saken og Gjerdrum" av Anne-Britt Harsem
 • "Etter dansen" av Gunnhild Svenning Corwin
 • "Sammen til verdens ende - en kjærlighetshistorie" av Espen Simonsen
 • "Skadet - en sann og rystende historie om et forsømt barn" av Cathy Glass
 • "3096 dager" av Natascha Kampusch
 • "Hvis jeg forsvinner, ser du meg da?" av Kristine Getz
 • "Skynd deg å elske - om å holde sammen når dagene mørkner" av Laila Lanes
 • "Det vi kan stå for" av Geir Lippestad
 • "Hvorfor hopper jeg" av Naoki Higashida
 • "Regines bok - en ung jentes siste ord" av Regine Stokke
Alle bokanbefalinger for dette verket