Saman er ein mindre aleine

roman

av (forfatter) og Tove Bakke (oversetter).

Samlaget 2007 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.12 (885 terningkast.)

3000 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Helgas eksemplar av Saman er ein mindre aleine - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romanar

Lesedato

2013

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanen handlar om fire menneske, Camille, Philibert, Franck og Paulette, som av ulike grunnar kjem til å møtast. Det er ein kjærleiksroman om livet, om relasjonar og kokkekunst.

Omtale fra forlaget

Saman er ein mindre aleine er ei stor og medrivande forteljing om fire menneske, Camille, Philibert, Franck og Paulette, som av ulike grunnar kjem til å møtast. Det er ein kjærleiksroman, ein roman om livet, om relasjonar og kokkekunst. Handlinga utspelar seg i området rundt Eiffeltårnet i Paris. Anna Gavalda (f. 1970) er fødd og oppvaksen i utkanten av Paris, og bur der også i dag. Ho kom inn i den franske litterære landskapen som ein frisk pust då ho debuterte i 1999. Saman er ein mindre aleine har vore på bestseljarlistene i Frankrike i over eitt år, og det har blitt seld over 1.500.000 eksemplar. Romanen er omsett til 36 språk, og det er Tove Bakke som står for denne norske omsettinga.

Bokdetaljer

Forlag Samlaget

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788252169928

EAN 9788252169928

Serie Samlaget roman

Omtalt sted Paris

Språk Nynorsk

Sider 611

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

360 361 104 36 14 10

Bokomtaler

Eg les ikkje bøker meir enn ein gong, derfor kjøper eg få av dei. Denne kjøpte eg etter at eg las henne første gongen, og det er den første boka eg har lese fleire enn ein gong (tre til no) sidan eg las Anne+Jørgen=sant i 4. klasse.Det er ei kjærleiksforteljing, ei humoristisk forteljing, ei forteljing skrive med godt språk (og omsetjaren har også gjort god jobb), og ikkje minst er det ei forteljing med mykje håp, og håp trengst jo ganske ofte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg opplevde denne boka på den måten at det var vanskelig å legge den fra seg. Jeg pakka den ned når jeg skulle på jobbreise til Alicante for noen år siden. Mannen min uttrykte: "skal du ha med deg DEN boka (den er ganske tjukk!) Han syns visst ikke det var nødvendig. Men jeg tok den med og trodde selv at den var vanskelig å lese fordi den var skrevet på nynorsk. Men der tok jeg feil! Den er så nydelig oversatt og stemningen i boka er til å ta og føle på! Anbefales på det varmeste. Nå leser jeg Barnepiken av Kathryn Storcett. Den har noe av samme stemningen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Philibert bor i en fantastisk stor og flott leilighet i påvente av et arveoppgjør i familien hans. Leieboeren Franck er ikke blant de enkleste å leve sammen med. Og enklere blir de ikke den dagen Philibert redder livet til Camillie, som bor på et råkaldt rom oppe på kvisten. Han flytter den febersyke og avmagrede jenta inn i leiligheten sin, og bestemmer seg for at hun skal bo sammen med dem.

Camille og Franck avskyr hverandre fra fra første stund. Men det viser seg snart at hun og Franck og også den stammende Philibert har en ting til felles; de er ensomme, forferdelig ensomme.

Med humor og varme skildres et gryende vennskap mellom de tre. Og det skal vise seg at det går lenger enn som så ... Oppe i alt dette introduseres vi for Camilles sutrende og umulige mor, samt Paulette som er i ferd med å bli senil. Underveis får vi også svar på hvem Colette egentlig er, og hva hun har flyktet fra. Colette som har slike kunstneriske evner som tegner, og som arbeider som vaskehjelp om nettene ... Det var veldig, veldig trist å bli ferdig med denne boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jo visst har boka fine og rørende partier... men den kunne med fordel vært kutta ned endel. Her ble jeg ganske så lei før jeg ble ferdig! Terningkast 3-4.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ei fasinerande forteljing om 4 personar som strevar seg gjennom kvardagen i stor einsemd. Tittelen ”Saman er ein mindre åleine” seier det mest og er treffande for korleis einsemda vert byggjesteinen som får livlysten tilbake hjå kvar og ein av dei.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har den som vanlig bok, men endte opp med å låne den som lydbok. Det er morsomt at man kan høre at den er skrevet på nynorsk! Dette er en fin bok å høre på lydbok, handlingen er nogenlunde kronologisk og det er lite bytte i synsvinkel. Til å begynne med synes jeg det var litt lite mat i en bok fra Paris, men det tok seg opp. Minnet meg litt om "Pinnsvinet sin eleganse". Ble litt mye feel-good bok for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Arnhild Litleré er en fantastisk oppleser! Med sin innlevelse og formidlingsevne gjorde hun susen og hevet denne boka fra terningkast fem til seks!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En flott bok som handler om det å være alene. Ha store problemer, bære med seg tung bagasje. Camille har et godt hjertelag. Hun foreslår å ta Franks bestemor hjem fra gamlehjemmet.Det fungerer fint. Hun slutter i vaskejobben som hun har på kveldstid. Hun fortsetter å tegne, begynner å legge på seg, kort sagt hun trives. Her handler det om fire ensomme mennesker som bor sammen, det funker utmerket, nesten som en ordentlig familie. Det handler om han som låner den store leiligheten. Frank som bare trenger et sted å sove, og Camille som ikke har andre enn de hun vasker sammen med. Her fikk jeg god innsikt i en ukjent verden. Boka er skrevet på nynorsk, men det er ikke til hinder for meg selv om jeg snakker og leser bokmål til daglig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok om håp og glede. Alle personene er i utgangspunktet ensomme og asosiale. Hva skjer når de våger å åpne opp sitt sanne jeg og vise sin historie. De har ingen ting å tape.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sjarmerende tilstede

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Dei sat der i stillheita og såg på kvarandre og fekk sagt ein heil masse med ting. Dei snakka om Franck, sjølsagt, om avstandar, og ungdomstida, og somme landskap, og om døden, om einsemda, om tida som går, om gleda ved å vere saman og om livet som humpar og går, og alt utan å veksla eit einaste ord.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Det finst ikkje den sorg ei bok ikkje kan lindre, sa Montaigne, og Montaigne har alltid rett.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Den ene dagen vil du berre døy, neste dag innser du at alt som skulle til, var å gå ned eit par steg og finne lysbrytaren, og vips! vart alt lysare..

Godt sagt! (12) Varsle Svar

For ein skal ta vare på dei personane som oppfører seg ordentleg mot ein...Etter som du blir eldre, vil du sjå at det ikkje er så ofte du støyter på det slaget...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ei hand er ein god ting. Ikkje for bindande for den som gir ho, og passeleg beroligande for den som får ho...

Godt sagt! (7) Varsle Svar
 • Trur du at det er som med blyantstiftane dine? At dei blir oppbrukte når ein bruker dei?
 • Kva da?
 • Kjenslene.
Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kva er vitsen med kjensler når ein har dei aleine?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ei hand er ein god ting.
Ikkje for bindande for den som gir ho, og passeleg beroligande for den som får ho...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

''Ho trykte inn på-knappen på fjernkontrollen og let att augene:Ho var i paradis...... Aleine, i denne enorme leilegheita, med eit glas nektar i handa, og ho høyrde englane syngje. Sjøl prisma i lyskrona skalv av velvære.''

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kjem ikkje vengene i vegen når du går?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

 • lukta av ei gamal bok.
 • å kjøpe ei brukt bok, og fundere og kor mange ulike menneskje som har holdt denne boka i hendene sine.
 • å verte lest høgt for.
 • å finne sitat som legg seg på hjernebarken for alltid, og får heile verda til å stoppe opp eit par sekund.
 • gamle, fine innbudne bøker. helst lær.
 • når nokon har notert i boka. memo to self.
 • å få ei bok i gåve, med ei helsing i byrjinga.
 • å arve ei god bok frå noken ein er glad i.

Godt sagt! (20) Varsle Svar

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (17) Varsle Svar
 • å vandre rundt i eit bibliotek, og føre hendene over bøkene, og berre sjå på alt som ein kan lese og lære.

 • å lese høgt for eit barn, ei bok ein sjølv var glad i når ein var liten.

 • når ein i ein dialog, plutseleg kjem på eit sitat frå eit bok, og det kunne ikkje passa betre inn i samtalen.

 • barnebøker fulle av blyantstrekar og rablerier frå barna som har lest boka.

 • å lese for eit menneskje som er sjukt, der begge to kan forlate røyndommen ei lita stund og forsvinne inn i bokverda.

 • gleda og spaninga over å opne ei ulest bok for fyrste gongen.

 • lukta av ei heilt ny bok.

 • når nokon siterer ei bok, og du veit nøyaktig kva bok det er. gleda.

 • kjensla av å ha lest noko så bra at ein vil rope det høgt ut, for ingen må gå glipp av å lese dette!

 • å snuble tilfeldig over ei bok som syner seg å vere mind blowing.


Godt sagt! (16) Varsle Svar

Bøker som handler om ensomhet anbefalt av bokelskerene her inne.


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Vi nordmenn elsker både å lese og reise. Har du lyst til å lese bøker med handling fra spennende byer? Her er VGs guide til godt lesestoff. VG 21.juli 2012


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Det er sikkert flere enn meg som har lagt merke til den voksende tendensen mot lengre titler i moderne samtidslitteratur. I denne listen har jeg samlet sammen de mest poetiske, nye som eldre. Og i tråd med temaet er listen også ganske lang.


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Her har jeg samlet alle lydbøkene som er blitt anbefalt i en diskusjon om lydbøker.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Varme steder, varme følelser: Bøker å varme seg på. God høst:)


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Er vel ikkje så mykje meir å seie?


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Denne lista er laget etter bidrag fra mange bokbloggere og andre bokelskere på nettet. Alle som bidro fikk plukke ut 5 av sine favorittbøker for å legge til lista. Klikk på linken så ser du det endelige resultatet:

Bokelskeres favorittbøker

Nedenfor ser dere et lite utvalg av de 210 bøkene på lista.


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Lykka er ein sjeldan fugl - roman" av Anna Gavalda
 • "Eg elska ho" av Anna Gavalda
 • "Ein vakker dag - roman" av Anna Gavalda
 • "Eg vil at nokon skal vente på meg - noveller" av Anna Gavalda
 • "Venstre hånd over høyre skulder - roman" av Selma Lønning Aarø
 • "Taushetens konsekvenser" av Linda Olsson
 • "Vente, blinke - eit perfekt bilete av eit personleg indre" av Gunnhild Øyehaug
 • "Lesesirkelen" av Elizabeth Noble
 • "Den lukkede bok - roman" av Jette A. Kaarsbøl
 • "Gulldronning, perledronning - roman" av Margaret Skjelbred
 • "Pinnsvinets eleganse" av Muriel Barbery
 • "Tett inntil dagene - fortellingen om min mor" av Mustafa Can
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver