Nedenom og hjem

av (forfatter), Olav Angell (oversetter) og Aksel Hennie (oppleser).

Lydbokforl. 2005 CD

Gjennomsnittlig terningkast: 5.15 (114 terningkast.)

472 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Først og fremst er dette Bukowskis selvbiografiske roman om oppvekst og utvikling til kunstner, drukkenbolt og etter hvert kult-figur. En roman om kunstneren som ungt menneske i klassisk forstand.

Bokdetaljer

Forlag Lydbokforl.

Utgivelsesår 2005

Format CD

ISBN13 9788242116253

EAN 9788242116253

Genre Personlige beretninger

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

35 63 14 2 0 0

Bokomtaler

Charles Bukowski høyrer til ein eigen sjanger i amerikansk litteratur med kolleger som John Fante, Raymond Carver, Jack Kerouac og Henry Miller. Desse som skriv om sine eigne bedritne liv i ein hardkokt stil som elles høyrer heime i 50-tals krimbøker. "Nedenom og hjem" er intet unntak - tittelen seier det meste. Som John Fante har også Bukowski sitt alter ego: Henry Chinaski. Gjennom H. Chinaski får me del i Bukowski si eiga livshistorie, pluss minus. Om fattigungen frå Los Angeles som ender opp som drukkenbolt og kultforfattar. Skrive i ein kortfatta, nærast triviell stil som på eit vis forsterkar dei tragediane han formidlar, side opp og side ned.

Eg har stor sans for denne sjangeren. Men eg trur den kostar - både litterært og ikkje minst gjennom dei historiene som blir formidla. Bukowski fortel dei historiene me andre helst vil gløyma - og iallfall aldri fortelja offentleg. Han kler seg naken på eit vis som er hakket meir nakent enn Knausgård. Og stilen er reinska for alt prat. Her er det rett på sak.

Forfattarar som John Fante og Charles Bukowski går framleis rett heim hos særleg unge menn. Det håper eg dei held fram med. Både forfattarane og dei unge mennene.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg gikk rundt i biblioteket og lette etter bøker. Jeg trakk dem ut av hyllene, en for en. Men det var bløff alt sammen. De var fryktelig kjedelige. Det var side etter side med ord som ikke sa noen ting. Eller hvis de sa noe, brukte de så lang tid på å si det, og når de hadde sagt det, var du altfor trøtt til at det spilte noen rolle.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

“I had noticed that both in the very poor and very rich extremes of society the mad were often allowed to mingle freely.”

Godt sagt! (6) Varsle Svar

De eksperimenterte med fattigfolk, og hvis det virket, benyttet de behandlingen på rikfolk. Og hvis det ikke virket, var det stadig nok fattigfolk å eksperimentere med.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

It was a joy. Words weren't dull, words were things that could make your mind hum. If you read them and let yourself feel the magic, you could live without pain, with hope, no matter what happened to you.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mor gikk på den dårlig betalte jobben hver morgen, og fattern, som ikke hadde noen jobb, gikk også ut hver morgen. Selv om de fleste naboene var arbeidsløse, ville han ikke de skulle tro han var uten jobb. Så han satte seg i bilen hver morgen og kjørte av sted som om han skulle på jobben.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her har jeg samlet alle lydbøkene som er blitt anbefalt i en diskusjon om lydbøker.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

... gjerne om de ensomme, undertrykte, de som er litt off mainstream ... eller bøker som bare har et godt eventyr i seg, biografier, historie, reise og krim


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hus og hjem av Helle Helle er en av mine yndlingsbøker, og jammen finnes det mange gode bøker om hus og hjem. I tillegg driver jeg med totaloppussing om dagen...


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Henry Chinaski er en fiktiv person laget av Charles Bukowski og jeg har ikke lest en eneste bok med Henry i sentrum. Enda. Charles har skrevet flere romaner om denne mannen og i følge wikipedia er det flere bøker også. Jeg vil ha en oversikt, jeg trenger en oversikt. Om dere vet om noen av disse bøkene er oversatt til norsk ikke nøl. Si fra.

Kilde til lista.

Bøker jeg ikke finner her inne:
Bok nummer en: Confessions of a Man Insane Enough to Live with Beasts (1965) - Novellesamling.

Han er også å finne i filmene

Barfly En biografisk film om Bukowsi og skrevet av Bukowski. 1987.
Factotum Basert på romanen med samme navn 2005.
The Blue Bus Kortfilm.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

**

Uthevet tekst

**


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Women" av Charles Bukowski
 • "Pulp - roman" av Charles Bukowski
 • "Faktotum" av Charles Bukowski
 • "Vent til våren, Bandini!" av John Fante
 • "Postkontoret" av Charles Bukowski
 • "Naken lunsj" av William S. Burroughs
 • "Spør støvet" av John Fante
 • "Død på kreditt" av Louis-Ferdinand Celine
 • "Livet bruksanvisning - romaner" av Georges Perec
 • "Hvermann" av Philip Roth
 • "Underverden" av Don DeLillo
 • "Frykt og avsky i Las Vegas" av Hunter S. Thompson
Alle bokanbefalinger for dette verket