Pulp

roman

av (forfatter) og Sverre Knudsen (oversetter).

Baskerville 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.41 (54 terningkast.)

263 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne romanen møter vi en rekke frodige karakterer: en begravelsesagent som plages av et romvesen, den avdøde forfatteren Louis-Ferdinand Celine, to tvilsomme mafiatorpedoer, en fordrukken postmann, Rødspurven og ikke minst hovedpersonen selv, privatdetektiven Nicky Belane. Belane sitter på kontoret sitt, blakk og miserabel, da telefonen ringer. En sexy stemme presenterer seg som Lady Død. Hun har et oppdrag.

Omtale fra forlaget

Endelig foreligger Charles Bukowskis siste roman på norsk . i en strålende oversettelse av Sverre Knudsen. Pulp ble skrevet av en dødssyk forfatter, og utgitt like etter hans død i 1994. Likevel er det en roman full av løssluppen humor, livskraft, ironi og sprudlende fantasi. Mens de fem andre romanene Bukowski utga har et selvbiografisk, tilbakeskuende og skittenrealistisk preg, har Pulp et mer absurd, lekende og humoristisk tilsnitt. I så måte ligner den mer på novellene hans enn de andre romanene. I boken møter vi en rekke frodige karakterer: en begravelsesagent som plages av et romvesen, den avdøde forfatteren Louis-Ferdinand Celine, to tvilsomme mafiatorpedoer, en fordrukken postmann, Rødspurven og ikke minst hovedpersonen selv - privatdetektiven Nicky Belane. Belane sitter på kontoret sitt, blakk og miserabel, da telefonen ringer. En sexy stemme presenterer seg som Lady Død. Hun har et oppdrag ...

Charles Bukowski (1920-1994) vokste opp og bodde hele sitt voksne liv i Los Angeles, California. Han er kanskje mest kjent for sitt barske image som grovkjeftet, løssluppen, gamblende og alkoholisert rennesteinspoet. Samtidig var han en svært produktiv forfatter, med en rekke dikt- og novellesamlinger på samvittigheten i tillegg til seks romaner. Bukowski har en stor og trofast tilhengerskare, og det er en glede å endelig kunne presentere hans siste roman i norsk oversettelse.

Det er det nystartede forlaget Baskerville som utgir Pulp. Forlaget vil utgi skjønnlitteratur i spennet mellom feelgood og skittenrealisme. Dette tilsier en maskulin, røft tilhugd litteratur, gjerne lun eller humoristisk men like gjerne mørk og dyster. Pulp må sies å passe godt inn i en slik forlagsprofil.

Bokdetaljer

Forlag Baskerville

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788281870024

EAN 9788281870024

Språk Bokmål

Sider 197

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 23 19 7 1 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Av og til tenkte jeg på leveren min, men leveren sa aldri noe, den sa aldri, «Slutt med det der, du tar livet av meg, og da vil jeg ta livet av deg!» Hvis vi hadde hatt snakkende levere ville vi ikke trengt AA.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

«Jeg suger bare på en ting, Nick!»
«Og hva er det, Kitty?»
«Kan du ikke gjette?»
«Nah ...?»
«Se nedover deg selv, Nick.»
«Ok.»
«Hva ser du?»
«Drink. Telefon.»
«Hva mer, Nick?»
«Skoene mine ...»
«Nick, hva er den store greia som stikker ut der mens du snakker med meg?»
«Å, den! Det er magen min!»

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Faren min hadde advart meg om at jeg kom til å ende opp med å sitte og leke med meg selv i en fremmeds bakgård i Arkansas. Jeg kunne fremdeles rekke det. Greyhoundbussene gikk hver dag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Must be the hangover. Vodka with beer chaser. You had to pay. Nice thing about being a drunk, though, you were never constipated. Sometimes I thought about my liver but my liver never spoke ut, it never said, 'Stop it, you're killing me and I'm going to kill you!' If we had talking livers we wouldn't need A.A.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I gamle dager (...) var forfatternes liv mer interessante enn det de skrev. Nå for tiden er verken livene eller det de skriver interssant.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Stjålet rett fra Wikipediaen
"Svart humor, også kalt morbid humor og annet, er en spesiell grotesk, pessimistisk eller svartsynt form for humor og satire der emnet er alvorlig og gjerne kan gjøre folk opprørte, slik som død, krig, narkotika og lignende. Provokasjoner og lek med tabuer er ofte en viktig del av den svarte humoren, som kan betraktes som en måte å vekke dem som ser og hører, og dermed et virkemiddel for å endre holdningene i samfunnet. Svart humor er ofte preget av ironi, men også det tragikomiske."
Kom med forslag du


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Henry Chinaski er en fiktiv person laget av Charles Bukowski og jeg har ikke lest en eneste bok med Henry i sentrum. Enda. Charles har skrevet flere romaner om denne mannen og i følge wikipedia er det flere bøker også. Jeg vil ha en oversikt, jeg trenger en oversikt. Om dere vet om noen av disse bøkene er oversatt til norsk ikke nøl. Si fra.

Kilde til lista.

Bøker jeg ikke finner her inne:
Bok nummer en: Confessions of a Man Insane Enough to Live with Beasts (1965) - Novellesamling.

Han er også å finne i filmene

Barfly En biografisk film om Bukowsi og skrevet av Bukowski. 1987.
Factotum Basert på romanen med samme navn 2005.
The Blue Bus Kortfilm.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

bøkene lest i 2013. målet var 50.
to tusen og tretten er det året da de postmoderne klassikerne og der nye forfattere vekket min oppmerksomhet.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker legges til lista i den rekkefølge de fullføres.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Women" av Charles Bukowski
 • "Faktotum" av Charles Bukowski
 • "Nedenom og hjem" av Charles Bukowski
 • "Postkontoret" av Charles Bukowski
 • "Naken lunsj" av William S. Burroughs
 • "Vent til våren, Bandini!" av John Fante
 • "Død på kreditt" av Louis-Ferdinand Céline
 • "Unfun - skandinavisk misantropi 3" av Abo Rasul
 • "Gud velsigne Dem, Mr. Rosewater, eller Perler for svin" av Kurt Vonnegut
 • "Destroyer - roman" av Lars Ramslie
 • "Epp - roman" av Axel Jensen
 • "Macht und Rebel - skandinavisk misantropi 2" av Abo Rasul
Alle bokanbefalinger for dette verket