Eg vil at nokon skal vente på meg

noveller

av (forfatter) og Ragnar Hovland (oversetter).

Samlaget 2001 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.55 (107 terningkast.)

535 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Menneska vi møter i desse novellene opplever at det vanlege livet dei lever sklir ubønnhørleg ut. Forfattaren observerer personane sine og livet deira med skarpt blikk. Boka gir eit levande tidsbilete frå den urbane verda. Historiene les ein ikkje som ei samling enkeltnoveller, men som ein roman om ei gruppe menneske som gjennom teksten får liv for lesaren.

Omtale fra forlaget

Når livet sklir ubønnhørleg ut, kva gjer ein då? Når kjærleiksmøtet går i vasken på grunn av ein mobiltelefon, eller den siste ultralyden ikkje viser teikn til liv? Når ein for siste gong i livet skal møte den ein har elska mest, eller når pappas tjuvlånte Jaguar møter villsvin nattestid.
Menneska i Eg vil at nokom skal vente på meg er skildra med varme og slåande realisme, og dei humoristiske og alvorlege historiene dyrkar fram ei intim interesse for alle dei som rotar livet sitt til.
Boka er omsett frå fransk av Ragnar Hovland.

Bokdetaljer

Forlag Samlaget

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788252157291

EAN 9788252157291

Serier Nattbiblioteket Samlaget noveller

Språk Nynorsk

Sider 222

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

14 47 34 9 2 1

Bokomtaler

Jeg leste denne boka da den kom ut og syntes den var verken eller. Så tok jeg den frem igjen i forrige uke da jeg var for rastløs til å lese en roman, men ville lese og trengte inspirasjon. Og nå elsket jeg den! Energien i språket og overraskende setninger som jeg for ti år siden syntes var kjedelig og meningsløst osv osv, var i dag helt perfekt for meg.
Husker at jeg syntes bl.a Shantaram og Buzz Aldrin også var dørgende kjedelige. Kanskje på tide å prøve seg på dem på ny, for det er tydeligvis en tid for alt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Liker ikke språket. Bare replikker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ypperlig novellesamling, med "Dagsnytt" som en høydare:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ein kan aldri forutsjå. Verken korleis tinga vil utvikle seg eller kvifor dei enklaste ting brått får heilt sinnsjuke dimensjonar.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Eg vil gå dit i jeans. Verken meir eller mindre. Den gamle 501-en min, ti år gammel, vellagra, stone washed med sine koparnaglar og den raude etiketten på høgre rompeball, den som har tatt til seg mi form og mi lukt. Vennen min.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Look at any pregnant woman: You think that she's crossing the street or that she's working or even that she's talking to you. Wrong. She's thinking about her baby. She'll never admit it but not one minute goes by in those nine months that she's not thinking about her baby.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hundrevis av svart-kvitt-foto som ikkje viste anna enn hendene mine. Hendene mine på gitarstrengar, hendene mine rundt mikken, hendene mine langs kroppen, hendene mine som kjærteiknar folkemengda, hendene mine som trykker andre hender i kulissane, hendene mine som held ein sigarett, hendene mine som tar på ansiktet mitt, hendene mine som skriv autografar, dei febrilske hendene mine, dei bønfallande hendene mine, hendene mine som slenger kyss og hendene mine som stikk sprøyter. Store og magre hender med blodårar som små elvar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og rompene til serveringsdamene som blir listeførte, nummererte og gjort kjende, betre enn i Michelin-guiden. (Dei kaller den Micheline-guiden.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg ba om forslag til gode novellesamlinger og bokelskerene kom med mange gode forslag. Her er en liste over de novellesamlingene som ble anbefalt :)


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Har atter en gang nyttårsforsett som innebærer å lese ei bok i uka, med visse smutthull. Nemlig at det jeg trenger for å fullføre nyttårsforsettet er å ha lest 52 bøker før året er omme, trenger ikke være slavisk en i uka.

Jeg legger til bøker etterhvert som de blir lest :)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kjørte tilfeldigvis forbi Lysejordet skole og såg at der var loppemarked i dag. Med en kone som gav meg et kvarter og med hundre kroner i lomma bestemte jeg meg for å ta de første ti bøkene jeg fant og stoppe der. I rekkefølge som jeg fant dem.

Klarte ikke av å legge inn to bøker av Nesser, "Koreografen" hans debutbok, og "Flugan och evigheten"


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har endelig fått smaken på å lese (ut) bøker igjen etter mange år der det har vært veldig trått... Har nå permisjon, så har også tid til å lese litt. Her kommer en liste over det jeg har lest så langt siden jeg begynte å lese i slutten av juli.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om kjærlighet, gjerne fra utlandet. Spesielt flott til å lese på sommeren


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "35 kilo med håp" av Anna Gavalda
 • "Ein vakker dag - roman" av Anna Gavalda
 • "Eg elska ho" av Anna Gavalda
 • "Lykka er ein sjeldan fugl - roman" av Anna Gavalda
 • "Billie - roman" av Anna Gavalda
 • "1964 - roman" av Ragnar Hovland
 • "Stillstand - sivilisasjonskritikk på lågt nivå" av Agnes Ravatn
 • "Vill ni åka mera? - roman" av Selma Lønning Aarø
 • "Ingen hører til her mer enn du" av Miranda July
 • "Ei vinterreise - roman" av Ragnar Hovland
 • "Rom ved havet, rom i byen - noveller" av Frode Grytten
 • "Mot nordavinden" av Daniel Glattauer
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver