Bare mjuke pakker under treet

fortellinger

av (forfatter).

Gyldendal 2006 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.72 (107 terningkast.)

402 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka inneholder en samling fortellinger som handler om tro, håp og drømmen om noe annet.

Omtale fra forlaget

Levi Henriksen har med Bare mjuke pakker under treet skrevet en samling julefortellinger som handler om tro, håp og drømmen om noe annet Det lyser i stille grender, over byen, over rundkjøringen. Snart er det julaften, og mennesker fylt av uro lengter etter fred: Den skilte faren savner barna sine. Guttungen vil at mor skal få kjæreste til jul. Juletreselgeren finner en gammel flamme mellom bartrekvistene. .Terningkast 6. «Gripende fortellinger.» Synnøve Nord, Oppland ArbeiderbladTerningkast 6. ELLE«Og det funker. For det er noe med kombinasjonen jul og triste skjebner som i denne boken er helt uimotståelig sørgelig.»Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten«Levi Henriksen har en sjelden evne til å skrive ut fra mange perspektiver, fra mange forskjellige synsvinkler. Eksperimentelt er det ikke, men klokt.»Torunn Borge, KlassekampenTerningkast 5. «Nydelig og poetisk samling.»Bjørn Tore Brøske, Bergensavisen

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788205355323

EAN 9788205355323

Serie Månedens bok

Språk Bokmål

Sider 203

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

18 51 30 6 2 0

Bokomtaler

Levi Henriksen skriver aldeles nydelig. Vart er ord som kommer inn i hodet mitt når jeg skal beskrive språket hans. Når man leser denne type litteratur er handlingen underordnet, minner meg om Knausgård, Grytten og Steinbeck. Hva er det egentlig som skjer i romanene deres? Er det ikke det vanlige livet som flyter forbi slik det alltid har gjort? Denne type litteraturen viser oss innsiden av menneskene.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Fine noveller, koselig, men vekker ikke de store følelsene eller engasjement. Med ett unntak; fortellingen om presten. Denne gav flere assosiasjoner og utløste gråt. Isolert en sekser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg våkner tidlig, men blir bare liggende i senga. Tenker på folk jeg kjenner som har sluttet å sette beina ned på gulvet om morran. Det er mange som påstår det er altfor lett å gi opp.
Tullprat. Det er lettere å sette det ene beinet foran den andre og så skrangle seg gjennom nok en dag. Det krever mot å la være.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Så lite jeg egentlig kan om menn. De har bare vært der, som juletrær. Noe som bæres i hus, fyller sin funksjon og så fraktes ut til neste gang man trenger et nytt.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Elisa sier jeg er så opptatt av hva som ligger bak neste sving at jeg begynner å vri på rattet mens jeg fortsatt er på rettstrekningen.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jobben som fikk faren min til å klappe meg på skuldra og si at nå var jeg sikret livet ut, viste seg ikke å være så sikker allikevel. "Posten skal fram" ble til "Mennesker imellom" og man trenger tydeligvis ikke mennesker til mennesker imellom. Jeg har derfor begynt å studere til revisor.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kjære Jesus, ber jeg. - Kjære, kjære Jesus vær så snill og hent oss nå i natt. Det er det jeg ønsker meg til jul. Det er alt jeg ønsker meg til jul.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en liste med bøker som handler om jul eller på en eller annen måte får meg i jul/vinterstemning. Noen leser jeg i hvert år, andre ikke:) Ha en fin førjulstid.


Godt sagt! (30) Varsle Svar

Vi leter etter: Bøker som utelukker overdreven benyttelse av avansert vokabular og innfløkte setningsstrukturer som i gal kontekst reduserer leserens evne til å følge med i historien.

Vi i Leser søker bok jobber nå med å lage en liste over de 100 beste overkommelige bøkene på norsk. Målet er å gi leseuvante en god inngangsport til litteraturen med gode og overkommelige bøker. Med dette ønsker vi å gi nye lesere gode litteraturopplevelser som åpner opp for videre lesing. Har du forslag til bøker tas det imot med stor takk. Vi vil gjerne også ha innspill på lista slik den er i dag.

Lista inneholder skjønnlitteratur, faglitteratur, tegneserier og bøker for de som er nye i Norge.

Her er noen kriterier for bøkene vi leter etter:

 1. Korte setninger.

 2. Korte bøker.

 3. Ord de fleste kjenner til.

 4. Behagelig grafisk oppsett – passe stor skrift, nok luft

 5. Korte kapitler og avsnitt.


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Jeg ba om forslag til gode novellesamlinger og bokelskerene kom med mange gode forslag. Her er en liste over de novellesamlingene som ble anbefalt :)


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Bøker av Levi Henriksen - ein av favorittane mine (ikkje det at han støtt skriv så gode bøker når ein skal vurdere dei under eitt, men det er slik ein varme i bøkene hans).


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har sluttet i denne lesesirkelen, men dette var en liste fra tidligere bøker som ble lest.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Alt det som lå meg på hjertet - flere mjuke pakker under treet" av Levi Henriksen
 • "Ned ned ned - fortellinger" av Levi Henriksen
 • "Feber - fortellinger" av Levi Henriksen
 • "Mannen fra Montana - jakten på Kongsvingers første hippie" av Levi Henriksen
 • "Like østenfor regnet - roman" av Levi Henriksen
 • "Babylon badlands - roman" av Levi Henriksen
 • "Hjem til jul - fortellinger" av Levi Henriksen
 • "Dagen skal komme med blå vind - roman" av Levi Henriksen
 • "Her hos de levende - roman" av Levi Henriksen
 • "Harpesang - roman" av Levi Henriksen
 • "Aske i munnen, sand i skoa - roman" av Per Petterson
 • "Snø vil falle over snø som har falt" av Levi Henriksen
Alle bokanbefalinger for dette verket