Profeten

av (forfatter).

Gyldendal 1973 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.90 (198 terningkast.)

1044 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren formidler sin visdom gjennom profeten Almustafa. Her taler han om kjærlighet og ekteskap, om familie, barn og tro. I et poetisk språk forteller han hvordan vi skal leve for å være fullverdige moralske mennesker.

Omtale fra forlaget

Forfatteren formidler sin visdom gjennom profeten Almustafa. Her taler han om kjærlighet og ekteskap, om familie, barn og tro. I et poetisk språk forteller han hvordan vi skal leve for å være fullverdige moralske mennesker.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 1973

Format Innbundet

ISBN13 9788205003316

EAN 9788205003316

Språk Bokmål

Sider 102

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

67 76 33 13 8 1

Bokomtaler

Jeg har flere ganger lest boka, og bla brukt deler av den i taler etc. Men den riktig store "leseropplevelsen" fikk jeg da jeg hørte den! Selveste Ole Paus leste seg slepent gjennom, mens Ketil Bjørnstad spilte! Dessverre ikke live og bare for meg, men lydboka er vidunderlig! Ketil Bjørnstads musikk er så flott, og tekst, stemme og musikk hever teksten til...ja, den flotteste lydbok jeg har hatt gleden av å høre!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette er virkelig en av verdens aller vakreste bøker. Vakker og tidløs med sin livsvisdom og poesi. Anbefales på det varmeste!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er etter mi meining den vakraste boka eg har lese. Den er fort å lese, men eg vert aldri ferdig med den. Den har støtta meg i sorg og glede. Den gjev rom for ettertanke, og den har musikk i si sjel.
No har eg fått tips om at den er komen som lydbok med Ole Paus og Ketil Bjørnstad. Den må eg ha.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kan leses, om og om, igjen, deler av den, eller hele.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei alle bokelskere !
Denne boka leser jeg litt i hver dag .Den rører meg dypt ,den smyger seg inn i sjelen på en rolig og behagelig måte .Den blir med meg for alltid .Pennen er ført i visdom og kjærlighet .

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Den som bærer sin moral som finstas, burde heller gå naken.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Si ikke, «Jeg har funnet sannheten,» men si heller, «Jeg har funnet en sannhet.» Si ikke, «Jeg har funnet sjelens sti.» Si heller, «Jeg har møtt sjelen på min sti.»

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Dere gir bare lite når dere gir av deres eiendeler. Det er først når dere gir av dere selv at dere virkelig gir.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Når kjærligheten gir deg et tegn, så følg ham, Selv om hans veier er harde og bratte. Og når hans vinger folder seg rundt deg, så overgi deg til ham, Selv om sverdet han har skjult under vingene, kan såre deg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Noen av dere sier: "Gleden er større enn sorgen", og andre sier: "Nei, sorgen er størst." Men jeg sier at de er uadskillelige. Sammen kommer de, og når den ene sitter alene med deg ved ditt bor, skal du huske at den andre sover i din seng.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Jeg bare elsker loppemarkeder. Spesielt når jeg kan komme en time før stengetid på en søndag og bare fråtse i bøker til en slikk og ingenting, det vil si 6 kroner pr. bok. Kvaliteten på bøkene overrasker meg hver gang, veldig mange av de ser ikke ut til å være leste. Så får jeg bare håpe at jeg får lest de etter hvert. Nesten halvparten av de har jeg hatt på ønskelisten min.
Så lørdag og søndag har jeg vært inne i det vi kansje kan kalle en salig "bokrus." Deilig.


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Vil du lese romaner som får deg til å tenke over de store spørsmålene i livet? Her har jeg samlet lesetips som både er lærerike, tankevekkende og underholdende.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mål for 2013: fullføre 50 av disse bøkene.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har sluttet i denne lesesirkelen, men dette var en liste fra tidligere bøker som ble lest.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Andre utgaver