Snø vil falle over snø som har falt

av (forfatter).

Gyldendal 2004 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.54 (327 terningkast.)

1261 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dan Kaspersen vil selge småbruket og komme seg vekk fra Skogli etter brorens død. Men etter en urolig natt i et bånnfrosset barndomshjem dukker Mona Steinmyra opp. Smilet hennes blir det første holdepunktet hans i bygda. Mange vil likevel ha ham bort, og andre har en del å frykte så lenge Dan Kaspersen åpner skuffer og skap etter broren.

Omtale fra forlaget

Levi Henriksens første roman og vinner av Bokhandlerprisen 2004. Dan Kaspersen slapp ut av fengslet noen dager før tida, men dro ikke rett hjem til Skogli. Og hvorfor skulle han det, når han fikk hele skylda for en forbrytelse andre i bygda la opp til? Nå er han i broren Jakobs begravelse. Jakob tok livet sitt, og hadde Dan reist rett hjem, ville han kanskje ha kommet i tide. Tanken er ikke til å bære, og han forlater begravelsen før den er over. Han vil selge småbruket Bergaust og komme seg vekk i en fei. Men fortida innhenter ham og han blir snart tatt inn til avhør i forbindelse med et overfall på nabogården. Samme kveld slipper han fri, og etter en urolig natt i et bånnfrosset barndomshjem, dukker Mona Steinmyra opp. Smilet hennes blir det første holdepunktet hans i bygda. Mange vil likevel ha ham vekk, og andre igjen har en del å frykte så lenge Dan Kaspersen åpner skuffer og skap etter broren. Mens snø og kulde kapsler inn Skogli og Dan stadig havner på tynn is, trår han til og kjører lina ut i en Amazon Herregårdsvogn han har arvet etter faren.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788205332232

EAN 9788205332232

Omtalt sted Hedmark

Språk Bokmål

Sider 287

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Bokhandlerprisen 2004

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

43 142 103 30 7 2

Bokomtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (6) Varsle Svar
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er mi fyrste bok skrive av Levi Henriksen, og eg kjem nok til å lesa fleire! For dei fyrste sidene ga meg ei sprudlande glede av å ha funne fram til forfattaren. Eg gledde meg over nydelege setninger og fine skildringer. Mitt hjarta banka då varmt for Henriksen. Eit sjeldant flott språk, ein kunstnars penn i handa. Men så, omtrent frå midten av boka skjedde det noko. Boka kjendes for meg meir og meir utmalande, eg irriterte meg over litt urealistiske samtalefrekvensar, over hendinger eg ikkje greide å tru på. Eg las boka ferdig, men kjende meg skuffa, for dette var dumt, denne boka hadde så mykje gull i seg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var en god bok men blir ikke mer enn terningkast 4 fra meg. Det var for mange sider med uinteressante detaljer og litt klønete foretelling. Historien var grei og ganske deprimerende, på en god måte. Kommer til å lese mer av Levi Henriksen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette var en god bok å lese. Noen beskrivelser av hendelser i barndommen mv ble litt vel lange. Men alt i alt et fint bekjentskap med en forfatter jeg ikke har lest bøker av tidligere. Mer om leseopplevelsen min har jeg skrevet om på bloggen. Link til innlegget

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han kom til å tenke på eldre mennesker han hadde sett spankulere rundt her med hendene på ryggen og studere gravstein etter gravstein som om de skulle betrakte bilder på en kunstutstilling.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Alle snubler innimellom. Det er når du ikke tørker møkka vekk fra knea og går videre - bare kliner heile skiten utover - at skrubbsåra blir til arr.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Du veit ikke hva du har, før du ikke har det.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Så sank han tilbake i stolen og ble sittende og høre onkelen snakke til han ikke lenger oppfattet hva han egentlig sa, til ordene bare ble lyder, til de hørtes ut som klukkingen av bølger mot land.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det var stort sett slik man merket at noen var skilt på Skogly, kvinnfolkene byttet plass under det årlige julebordet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en liste med bøker som handler om jul eller på en eller annen måte får meg i jul/vinterstemning. Noen leser jeg i hvert år, andre ikke:) Ha en fin førjulstid.


Godt sagt! (30) Varsle Svar

Her har jeg samlet alle lydbøkene som er blitt anbefalt i en diskusjon om lydbøker.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Lange, interessante titler kan noen ganger være nok til at jeg kjøper ei bok.


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Bøker av Levi Henriksen - ein av favorittane mine (ikkje det at han støtt skriv så gode bøker når ein skal vurdere dei under eitt, men det er slik ein varme i bøkene hans).


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Noen av bøkene i hylla mi, fler kommer etterhvert.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Like østenfor regnet - roman" av Levi Henriksen
 • "Babylon badlands - roman" av Levi Henriksen
 • "Bare mjuke pakker under treet - fortellinger" av Levi Henriksen
 • "Dagen skal komme med blå vind - roman" av Levi Henriksen
 • "Harpesang - roman" av Levi Henriksen
 • "På vei til en venn - roman" av Niels Fredrik Dahl
 • "Til Sibir" av Per Petterson
 • "Presten" av Hanne Ørstavik
 • "Poplene på St. Hanshaugen" av Bjørg Vik
 • "Drømmenes land" av Vidar Sundstøl
 • "Hundehode" av Morten Ramsland
 • "Flytande bjørn - roman" av Frode Grytten
Alle bokanbefalinger for dette verket