Nydeleg oversetjing - fantastisk å lese så godt språk, og så god nynorsk!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg er og veldig glad i denne boken! Fin oversettelse, skriver du. Har du lest den på fransk? Jeg oppdaget den i Frankrike for flere år siden og leste den først på fransk, og siden den var så god ble jeg henrykt da jeg oppdaget at den var oversatt til norsk av Ragnar Hovland...Så nå har jeg begge. Har brukt novellene både i fransk- og norsktimene. Min personlige favoritt er den som handler om hun som skal dø og drar rundt og lukter på elskerne sine en siste gang. Elevene digger historien om de som drar på fest i lånt bil og kjører på et villsvin og alt det fører med seg. Jeg er enig med deg i at oversettelsen er god, dog det er mer driv i det franske... (håper ikke dette høres for pretensiøst ut...)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mye av tekstene er ordentlig triste greier. Etter å ha lest nesten alle bøkene til Gavalda har jeg lært at i Frankrike drikker de mye kakao, til og med de voksne.

De venter på noe alle sammen. Lett å kjenne seg igjen i, sant? Jeg synes Gavalda er topp topp topp. Hvis noen snakker stygt om Gavalda må jeg se morskt på dem, rynke på bryna og hviske selvsikkert: "Hysj..."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har ikke lest bøkene, bare sett filmen "Sammen er vi mindre alene". Den var veldig forutsigbar og kjedelig, men jeg har ikke helt sansen for Audrey Tatou (husker ikke helt hva hun heter, ble det riktig), mulig det har noe med det å gjøre at jeg ikke ble sjarmert... Den var så kjedelig at jeg ga bort dvd-en! Kanskje jeg burde gi bøkene hennes - altså Gavaldas - en sjanse?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser veldig sjelden en film basert på en bok før jeg har lest boka. Filmen skaper bilder i hodet som ødelegger bokopplevelsen. Jeg foretrekker de bildene som kommer til meg etterhvert som jeg leser. Dessuten synes jeg (med noen få unntak) at bøkene som regel gir meg langt mer enn filmene kan. Jeg har lest alle Gavaldas bøker og synes det er veldig trivelig lesning. Håper det kommer fler!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mja, men mange filmer er jo basert på bøker man ikke har tenkt å lese, i utgangspunktet...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har du rett i. Jeg burde vel skrevet at jeg har det med å vente lenge før jeg leser en bok etter at den har kommet ut. Ofte har da filmen også vært i markedet en stund.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Helt enig, den var en stor leseopplevelse for meg og!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Jakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin Lothe