Kjørte tilfeldigvis forbi Lysejordet skole og såg at der var loppemarked i dag. Med en kone som gav meg et kvarter og med hundre kroner i lomma bestemte jeg meg for å ta de første ti bøkene jeg fant og stoppe der. I rekkefølge som jeg fant dem.

Klarte ikke av å legge inn to bøker av Nesser, "Koreografen" hans debutbok, og "Flugan och evigheten"


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Det var gode bokfunn til å være ett loppemarked :) Har lett gjennom diverse loppemarked jeg også, men utvalget blir mer av gamle gamle bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg må sei at eg er stor fan av Anna Gavalda. Moro å sjå ei bok av ho her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du fikk jammen med deg en av mine favorittbøker "Klokken i Makedonia" ja, nå har du noe å glede deg til. "Lørdag" av Ian McEwan kunne jeg også tenke meg å finne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, har akkurat begynt på boken. Men jeg reagerer negativt på oversettelsen der det konsekvent brukes "De" i steden for du. Blir faktisk irritert, så irritert at jeg ser etter fler "gammeldags språk" i steden for å fokusere på innehold.

Ser at du har en seinere utgave av boken, er oversettelsen der rettet opp til et mer moderne språk? Det er samme oversetter i begge bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg vil slutte meg til Karin Jensen si anbefaling av Klokken i Makedonia. Ei av dei mest morosame bøker eg har lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er noen som låner min bok men jeg kan ikke huske at jeg reagerte noe på "gammeldags språk".
Jeg er i grunnen vant til å lese både gamle og nye oversettelser av bøker så jeg reagerer ikke på det.
Å,prøv å ikke la det ødelegge for deg for "Klokken i Makedonia" er slik en fornøyelig bok som jeg håper du kommer til å smile og le litt av den uten at språket skal komme i veien. Du blir kanskje vant til det etterhvert for på den tiden snakket de vel slik til hverandre, i dag er vi ikke så høfflige.
Prøv, please, prøv og ikke tenk, bare les....hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var nok med hensikt "De"-formen ble benyttet. I resten av boken ble det mer "hverdagslig" språk, og det passer fortellingen my bedre.

Godt jeg leste boken ferdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var jo litt dumt at boka ikke falt helt i smak hos deg da, men slik er det. Er det kanskje flest damer som liker den tro?
Jeg falt helt for den humoren i boka og kan plutselig tenke på den og smile ;.)
Det er faktisk en av de beste humorbøkene jeg har lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig og håper det jeg også, men jeg opplever det som om det er en slett oversettelse. På dansk er det betydelig vanligere med tiltalsforme De, og oversetter kan ha oversett dette. boka er trots alt oversatt 1982, og da var det vanlig å bruke du-form i Norge.

Jeg har vært såpass mye i Hellas, og snakker litt gresk. Jeg har tilgode å registrere brukeen av De-tiltale i det språket.

Tror oversetter har bommet her, og det er det som irriterer meg.

Men ellers, jeg gleder meg til å lese boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet jeg vel, den har du skrevet mange godord om, hvorfor tror du jeg kjøpte den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå ble jeg fornøyd, men så gjenstår det da å se om du liker boka. På neste loppis får du prøve om du kan finne Moulin Rouge eller Røde mølle, da har du funnet enda en favorittbok.
Alt er mulig, den som leter den finner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egentlig var det bare råflaks at jeg fikk den med hjem. Loppemarkedet var av det rotete slaget med bøker hulter til bulter. Jeg gikk på lykke og fromme inn mellom bordene og den første boken jeg såg var den.

Lykken står den vakre bi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita Ness