Tørst

av (forfatter).

Aschehoug 2017 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.75 (399 terningkast.)

818 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Odas eksemplar av Tørst

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Krim

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2017

Format E-bok

ISBN13 9788203361654

EAN 9788203361654

Serie Harry Hole (11)

Genre Politi og detektiver Krim Thrillere

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 526

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

63 207 105 18 4 2

Bokomtaler

Blodig. Blodig. Blodig.
Helt hårreisende blodig. Grusomt blodige skildringer av bestialske drap, litt for blodige etter min smak. Nett-dating kan bli en farlig "fritidssyssel". Man vet ikke hvem man kommuniserer med og avtaler å møte ...
Jo Nesbø, da. - Er nå dette nødvendig? Kan ikke Harry snart få lov til å leve et tilnærmet normalt liv, få drive med undervisning på politihøyskolen, opplære flinke nye politifolk (mens han er barkeeper på si' - haha, en virkelig smart ekstrajobb til en tørrlagt alkoholiker), - pensjonere seg fra tung, aktiv kriminalitetsbekjempelse og jakt på massemordere og la yngre og friskere krefter overta? For det er gode yngre krefter som er på vei inn i Harry Holes etterforskningsverden nå etter hvert. Oleg, Rakels sønn og Harry Holes stesønn, for eksempel, ser ut til å være en oppvakt ung mann. Han ser ut til å følge i Harry Holes fotspor, når det gjelder etterforskning og politiarbeid. Og ikke minst den nye, kjekke etterforskeren Anders Wyller, med en far i blodbransjen.
- Men hva gjør man ikke for å holde på leseren ... For det var vanskelig å legge fra seg boka. Jeg måtte jo se hvordan det gikk denne gangen også.
- Men ... - finnes det virkelig vampyrister i virkeligheten?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Som stor fan av Nesbø og Harry Hole universet, knytter det seg alltid spenning til en ny bok i serien. Nesbø skriver etter min mening bare bedre og bedre. Korrekte, kunnskapsrike detaljbeskrivelser rundt mørke obskuriteter som vi tidligere har blitt godt kjent med, kanskje spesielt i Panserhjerte, er tilbake. Mørkere og mer detaljert en tidligere. Karakterene vokser og skildres dypere og nærere. Nye bekjentskaper gir en fin tilvekst i karaktergalleriet uten at de hverken tar for mye eller for lite plass. Alt stemmer i denne fortsettelsen og man sitter limt til boka fra begynnelse til slutt.

Nesbø er blitt så stor at det nesten går sport i å gi kritikk fordi han er Nesbø. Med en sånn ubeskrivelig suksess som han har hatt er selvsagt fallhøyden stor, men suksessen er ingen tilfeldighet. Jeg velger å hylle Nesbø for at han er Nesbø. En Nesbø som på mange måter har definert sjangeren, en Nesbø som aldri svikter. Denne gangen har han levert en virkelig saftig godbit for blodfansen.

PS! For deg som aldri har lest Nesbø´s Harry Hole. Begynn med Flaggermusmannen og kos deg gjennom 11 bøker som stiger både i spenning og kvalitet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Noe av det mest kjedeligste jeg har lest på lenge. Bortkastet tid og penger.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Typisk Harry Hole fra Nesbø. Det mest spennende med boken er å følge livet til Harry Hole. Av alle seriemordere Hole har avsluttet karrieren til er denne den minst troverdige. Såpass mye psykologi har også jeg studert til å kunne si det. Men, bevares, det er flott underholdning, høyt tempo og mange tråder, ispedd blod, gørr & lidelse, samt infame drapsmetoder, og alt får sin "logiske" løsning. Godt levert håndverk, men langt fra den mest spennende boken om Harry Hole.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Woah! 'tørker svetten av panna* Herremin! Denne klarte jeg nesten ikke å legge fra meg og satt vel i 5 timer i strekk for å lese den ferdig. Gleder meg allerede til neste gjensyn med Harry Hole!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Må si jeg ble skuffet over denne. Har vært stor fan av Harry Hole og Jo Nesbø sine bøker, men denne klarer aldri å engasjere meg i like stor grad som mange av de foregående. Det beste med boka er at historien om Hole fortsetter, at livet går videre. Men spenningen er ikke der. Og Nesbø evner ikke å overbevise meg om at dette er troverdig. Da blir terningkastet en treer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flott og grusom bok fra sjangerens mester. iBooks.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er mesterleg korleis Nesbø ikkje putter "higher stakes" i bøkene sine, det er litt ovar "bakkenivå" men framleis fortalt i ein så plausibel og truverdig måte. Han fortelj ikkje berre godt, han gir også nye karakterer ein slik solid og emosjonell tyngde, han veit korleis den moderne verden kan virke inn på menneskje.
Ditte er definitivt den mest voldelege boka i Harry Hole-serien. Eg har vore klar ovar det lengje no, sjølv om han skal stille seg kritisk i framtia; Jo Nesbø har stålkontroll i bøkene om Harry Hole. Aldri kjeme dei til å skuffe meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En sann svir, som vanlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

September i Oslo. Mørket var endelig tilbake, og de hadde lagt bak seg de lange, irriterende lyse sommernettene med sommerens hysteriske, muntre, stupide livsutfoldelse. I september fikk Oslo tilbake sitt egentlige jeg: melankolsk, reservert, effektiv. Solid fasade, men ikke uten mørke steder og hemmeligheter.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Han tenkte at hun hadde en virkelig ubehagelig stemme, den type stemme en mann kunne ønske han hadde en fjernkontroll til.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Visste du at tyrkisk kaffe ikke skal koke? Og at Istanbul har tre store fotballklubber som har hata hverandre som pesten i hundre år, men har glemt hvorfor. Bortsett fra at det antagelig er menneskelig å hate noen fordi de hater deg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mye blod hos Nesbø??? #2
"En liten detalj" sa Harry. "Ta DNA-prøver fra det vannrøret."
"Hæ?"
"Alle som går ned dit første gang skaller i det vannrøret. Hud og blod. Det er rene gjesteboka."

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vi mennesker har aldri likt det uavvendelige. Som døden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

«Leser du ikke avisene?» spurte den blonde kollegaen hennes med lys stemme.
«Nei, jeg foretrekker noe med nyheter i», sa Mehmet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

«Du er penere enn på profilbildet, Elise», sa Geir.

«Du sa det, men takk igjen.»

Mehmet pusset et glass og lot som han ikke hørte etter.

«Så fortell meg, Elise, hva ønsker du deg her i livet?»

Hun smilte litt oppgitt. «En mann som ikke bare går etter utseendet.»

«Jeg kunne ikke vært mer enig, Elise, det er det indre som teller.»

«Det var en spøk. Jeg er finere på profilbildet, og det er vel strengt tatt du også, Geir.»

«Hø-hø», sa Geir og stirret litt overrumplet ned i vinglasset. «De fleste velger vel et heldig bilde. Så du ønsker deg en mann. Hva slags mann?»

«En som vil være hjemmeværende med tre barn.» Hun kikket på klokka.

«Hø-hø.» Svetten var sprunget frem ikke bare i pannen, men på hele Geirs store, glattbarberte hode. Og snart ville det danne seg svetteringer under armene på den svarte skjorta av typen slimfit, et underlig valg ettersom Geir verken var slim eller fit.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg føler at jeg prøver å svare så ærlig jeg kan på det du spør om. Men for å gjøre det må jeg tenke meg om og være realistisk. Skulle jeg fulgt min første følelsesmessige innskytelse, hadde jeg svart det jeg ville trodd du ville høre. Men her er en advarsel. Jeg er ikke ærlig, jeg er sleip. Denne ærligheten min nå er bare en langsiktig investering i min troverdighet. Det kan nemlig komme en dag da jeg virkelig trenger å juge, og da kan det være fint om du tror jeg er ærlig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

...det lå regn i lufta, yr, dusjen fra Guds nys, som en av datene hennes hadde kalt det i et forsøk på å være poetisk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han hadde lest beskrivelsen av henne en siste gang. Han mislikte henne allerede. W i et navn som skulle skrives med V, som hans eget, bare det alene var grunn til straff.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

De 11 mest populære bøkene for voksne på Tysvær folkebibliotek 2017


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker legges til lista i den rekkefølge de fullføres.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker som bør kjøpes og leses i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2022.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Popsugar sin leseutfordring, og bøkene jeg har lest.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg vil anbefale av norske forfattere!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkar eg les i 2019 og ei KORT anmelding.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortsettelse av forrige liste som ble full ...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2017.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egen oversikt over bøker i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Blodmåne" av Jo Nesbø
 • "Kniv" av Jo Nesbø
 • "Macbeth - roman" av Jo Nesbø
 • "Korset" av Ingar Johnsrud
 • "Filledokka" av Daniel Cole
 • "Som man sår" av Michael Hjorth
 • "Siste spiker" av Stefan Ahnhem
 • "Jaget" av Eystein Hanssen
 • "Ringmannen" av Jan-Erik Fjell
 • "Natriumklorid" av Jussi Adler-Olsen
 • "Broder Jakob" av Emelie Schepp
 • "Sov du vesle spire" av Cilla Börjlind
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver