Viser 1 til 10 av 33 omtaler

Litt spennende ferielektyre men litt teit også. Syns egentlig Jo Nesbø prøver litt for hardt å være tøff og kul og er litt lei de misogynistiske måtene han beskriver kvinner på, så orker nok ikke lese flere av ham med det første.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg begynte å lese denne boka, hoppet over torturen av første offer og forsto at dette var ennå en seriemoderbok.

Dette er en bok som totalt uinteressant å lese hvis man vil ha et snev av troverdighet i fortellingen.

Dette skjer ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var skuffende. Langtekkelig og kjedelig. Er det kun for pengenes skyld at Nesbø presser ut de siste dråpene av Harry Hole figuren ? Ufattelig at det blir gitt terningkast 6 og 5 for denne. Nesbø må nok nyte ekstrem respekt hos forlaget konsulenter også, boka burde jo vært kuttet med minst 100 sider, og deler burde vært omskrevet.
Det verste er nesten at avslutningen som sikkert er ment å være veldig dramatisk, nesten er det kjedeligste og langtekkelige i hele boka. Har lest samtlige Harry Hole bøker, men dette er definitivt den siste jeg leser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Handlinga bygger vidare på bok nr ti i serien om Harry Hole, så for akkurat denne boka er det heilt klarte ein fordel å ha lese ”Politi” først.

Tinder, dating, romanse … slik opnar boka. Via tinder-appen blir dater arrangert. Ein av dei mange herrene som brukar appen har imidlertid andre hensikter enn romanse. Damer i tjue og trettiårsalderen blir funnen drepte på usedvanleg vis – med bitemerker, som av ein vampyr. Felles for offera er at dei nyleg har vore på date og at daten blei arrangert via Tinder

Harry, som har slutta i politiet, slått seg til ro med eit A4-liv – som foreleser ved polithøgskulen og gift med Rakel – blir trukket inn i saken; noko han først seier nei til, men så er det jo dette med han som slapp unna i forrige bok då … Sakte men sikkert gjer han etter og let seg trekke inn i saken – sjølv om han helst ville vore foruten for å varne om dette nye livet som han gjerne vil ”ha i fred” og uforstyrre. Men så … altså… vampyrisme, drap, brutalitet, ein etterforsking som tryglar han om hjelp, og eit personleg motiv i form av hevnlyst gjer at han altså går med på å bistå politiet – noko som: 1) setter fart i etterforskinga og jakta på gjerningsmann, og 2) rokker ved Harrys ”nye” livsstil og harmoni.

Dette er den (foreløpige) siste boka om Harry Hole. Meiner å ha lese at det kjem ein ny bok no i starten av 2019 – noko som var mykje av grunnen til at eg i år las heile Hole-serien på ny.
Nesbø leverer – både mtp plott (som aldri er ”oppbrukt”), karakterar (som er truverdige og likandes!) og språk (artige formuleringar, ”ekte” dialogar, billedlige scener, god flyt!).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er mesterleg korleis Nesbø ikkje putter "higher stakes" i bøkene sine, det er litt ovar "bakkenivå" men framleis fortalt i ein så plausibel og truverdig måte. Han fortelj ikkje berre godt, han gir også nye karakterer ein slik solid og emosjonell tyngde, han veit korleis den moderne verden kan virke inn på menneskje.
Ditte er definitivt den mest voldelege boka i Harry Hole-serien. Eg har vore klar ovar det lengje no, sjølv om han skal stille seg kritisk i framtia; Jo Nesbø har stålkontroll i bøkene om Harry Hole. Aldri kjeme dei til å skuffe meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blodig og mørk historie med kunnskapsrike og korrekte detaljer fra dagens samfunn. Om mulig så skildrer Nesbø bedre og bedre, og jeg elsker det!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Harry Hole som lydbok, lest av Thorbjørn Harr, er det einaste som fungerer når ein skal køyre langt eller male huset. Har fleire gonger blitt sittande i bilen når eg er framme for å høyre berre LITT til. Favoritt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg forventet spenning og følelsen av å bare måtte lese videre, men denne gangen ble det nesten litt kjedelig. Har hatt stor sans for Harry Hole, men nå tror jeg både han og forfatteren må ta seg selv i nakken. Er glad jeg ventet til boka kom på billigsalg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter en Tinderdate, blir en ung kvinne funnet død. Hun har bitemerker i halsen, og kroppen er tappet for blod. Mediene frykter at en vampyrist er løs.
Harry Hole har trukket seg tilbake som lærer på Politihøgskolen, og har ikke holdt seg orientert om drapssaken. Da han blir oppsøkt av politimesteren, stritter Harry imot. Han nekter å være del av en ny drapsetterforskning, men det politimesteren truer med, gir ikke Harry noe valg. Han er tilbake for å ta drapsmannen som en gang slapp unna.

Nok en spennende bok om Harry.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Inger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTorill RevheimTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaHarald KKirsten LundFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeEli HagelundKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam BillisonGodeminesiljehusmorJulie StensethVannflaskeSiri HelsethTom-Erik FallaAntheiaKikkan HaugenBenediktemarithc