Viser 11 til 20 av 33 omtaler

Heilt grei Hole-bok frå Jo Nesbø. Det er ein del trådar frå tidlegare bøker som knytast saman i denne boka. Då skulle ein kanskje tru at det er ein fordel å ha lest alle tidlegare Hole-bøkene for å få utbytte av denne. Vel, det har eg gjort, men eg veit ikkje om det gjorde så store forskjelen. For det første skal det godt gjerast å hugse og sortere vilkårlege personar som har vært med i tidlegare bøker. For det andre er handlinga godt nok forklart til at ein ikkje mister tråden sjølv om ein ikkje har lest (eller hugsar) tidlegare bøker. Nesbø er dyktig slik. Slik også.

Det er ein del blod og gørr i denne boka, men anten så har eg blitt avstumpa med åra eller så dvelar Nesbø mindre enn før ved dei mest groteske detaljane, for eg tykte faktisk ikkje at det var så gale. Det vil seie, i det verkelege livet ville det vært styrgale, men i ei krimbok er det heilt greit.

Ein annan ting eg tykte var greit er at Nesbø på mange måtar er snillare med Hole i denne boka enn i nokre av dei seinare, førre bøkene. Rett nok er der dramatiske episoder der helten er ein hårsbreidd frå å miste livet, men tilværet ellers er ikkje slett så beksvart. Har Nesbø blitt sentimental med åra? Han finn til og med rom for å la ein person som har hatt skurke-rolle i fleire bøker gjenoppstå som ein slags helt. Då er det jammen meg håp for alle.

Nesbø kan trygt halde fram med å skrive fleire Hole-bøker, dette er spanande og stort sett velkomponert krim som mange trufaste lesarar set pris på. Deriblant denne lesaren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er bare herlig å lese Harry Hole Nye intriger Åpne hull for neste bok Kloke ord Harry Holesitater Herlig

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må si jeg ble skuffet over denne. Har vært stor fan av Harry Hole og Jo Nesbø sine bøker, men denne klarer aldri å engasjere meg i like stor grad som mange av de foregående. Det beste med boka er at historien om Hole fortsetter, at livet går videre. Men spenningen er ikke der. Og Nesbø evner ikke å overbevise meg om at dette er troverdig. Da blir terningkastet en treer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nesbøs dårligste og mest søkte, tror jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Typisk Nesbø kanskje

Men en epilog i en Krimbok - hmmm... Jeg vil bare ha en pangslutt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde store forventninger, da jeg er stor fan av Jo Nesbøs tidligere verk. Disse forventningene innfridde han, og litt til. Her reiste hårene i nakken seg flere ganger. Jeg vil si dette er klassisk Nesbø: mye spenning, mange uventede vendinger og høy intensitet. Elsker det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var Nesbøs kanskje svakeste. Utgangspunktet for historien var søkt, og det ble ikke mindre søkt mot slutten av boka, når "twisten" ble avslørt. Nei, dette var skuffende. Kanskje på tide å legge Harry Hole på hylla for godt, Nesbø?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ennå en bra og spennende bok av Jo Nesbø.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En spennende, mørk og intelligent bok! Jo Nesbøs skildringer av menneskesinnet og kriminelle miljøer er troverdige og pirrer nysgjerrigheten. Den indre kampen mellom lys og mørke som foregår hos Harry Hole gjør ham til den gode, men samtidig selvdestruktive (anti?)helten, som vekker sympati og beundring hos leseren. Jeg er tørst på mer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mye er allerede sagt om Tørst, men om du vil vite hva jeg syns, kan du se her. Linken fører til min bokblogg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Vidar RingstrømJBTone HKirsten LundNina M. Haugan FinnsonRisRosOgKlagingRuneFrode TangenJohn LarsenTorill RevheimTor Arne DahlPirelliTurid KjendlieHanne Kvernmo RyeIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarteHarald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TNina J.B.PiippokattaGrete AastorpHeidiRandiHeidi Holtan