Rødstrupe

av (forfatter).

Aschehoug 2004 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.88 (947 terningkast.)

3825 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Kristin O Bringedals eksemplar av Rødstrupe

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den tredje boka om Harry Hole.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788203189838

EAN 9788203189838

Serie Harry Hole (3)

Genre Politi og detektiver Krim Thrillere

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 432

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Bokhandlerprisen 2000

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

211 463 226 39 7 1

Bokomtaler

Den beste Harry Hole-boka så langt! Velskrevet. Noen av sidene måtte jeg lese flere ganger fordi setningene var så vakre. Mye kjærlighet, mye elendighet. Flott verk av Jo Nesbø! Gleder meg på fortsettelsen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter to skuffelser i Flaggermusmannen og Kakerlakkene, er Rødstrupe endelig en Jo Nesbø-bok som trygt kan anbefales! Balanserer faktisk opp mot en sekser. Henger sammen på en superb måte, med en historie i nåtid og en historie i fortid, der forfatteren er inne i hodet til både Harry Hole og morderen hele boka igjennom. Korte kapitler og flere deler bidrar også til å skape et driv i historien.

Mindre James Bond over Harry Hole i denne boka, og takk og pris for det. Her lykkes Nesbø i å få meg til å føle for personene. Også fascinerende at boka slutter med løse tråder, som man selvfølgelig forventer skal bli nøstet opp senere i serien.

Godt å se at Nesbø ikke er oppskrytt, spesielt siden jeg også har kjøpt resten av bøkene hans og planlegger å lese alle i løpet av sommeren. Dette er en perfekt bok å lese på stranda i sommer - eller som meg, i bussen på vei til og fra jobb ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nesbø at his best. Gotta love Harry Hole.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den beste Nesbø-boka eg har lest så langt, og det begynner å bli ein del av dei. Eg kan godt forstå (sjølv om eg ikkje har lest nok krim til å gjere ei sjølvstendig vudering av det) at denne blei halden for å vere den beste norske krimboka gjennom tidene i ei avstemming i 2004. For her stemmer det meste.

Det er i hovudsak to historier som forteljast i boka, ei historie frå 1940-talet om eit knippe frontkjemparar som sloss for Nazi-Tyskland mot russarane under 2. verdskrigen, og ei anna i notid der Nesbø sin krimhelt Harry Hole får mistanke om at nokon planlegg eit attentat i Norge. Historiene heng sjølvsagt saman, og dei er veldig elegant fortalt. I tillegg er der ei søt kjærleikshistorie i begge tidslinjene.

Harry Hole utviklar seg i ei destruktiv retning igjennom bokserien. I denne boka er han på langt nær så mørk og dyster som i nokre av dei seinare bøkene. Det passar meg bra. Han er jo helten, og som lesar vil eg at det skal gå bra med han. Derfor hadde det vært ålreit om dei forholdsvis lyse framtidsutsiktene han får i denne boka kunne vare. Men Jo Nesbø hadde ein annan plan.

Nesbø er for øvrig ein meister i å male fram scenene som utspelar seg, dei er krydra med informasjon og detaljar som det må ha kosta ein del tid og arbeid å finne fram til. Denne detaljrikdomen gjer at historiene verkar meir truverdige, og også til at lesaren betre kan leve seg inn i dei. Eg vil spesielt famheve galskapen i ei scene der eit forelska par er i Wien medan byen blir bomba. Dette er ei scene eg svært gjerne ville ha sett på eit kinolerret, det var rett og slett storslagent.

Her stemmer det meste, skreiv eg i første avsnitt. Det meste, ikkje alt. Det finnest detaljar som øydelegg litt, anten det gjeld språk, tendensar til klisjear, eller enkelte hendingar som eg ikkje heilt greier å tru på. Men desse detaljane var ikkje meir skjemmande enn at eg likevel vil forsvare å trille høgaste terningkast på Rødstrupe. Vel blåst, Nesbø!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt tung å komme i gang med, men ble skikkelig spennende etterhvert. Kan anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne var det vanskelig å komme inn i, syntes jeg. Persongalleriet er litt stort for min smak, og denne brukte mange sider på å fenge meg. Historien er god, og mysteriet henger sammen på en veldig bra måte. Dette berger firern hos meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne likte jeg mye bedre enn de to forrige. Varierte litt i spenningsnivå, men nøster historien fint sammen. Korte kapittel gjør at sidene flyr avsted. Meget bra bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Meget bra bok. Jo Nesbø beskriver detaljer jeg kjenner meg igjen i, og som mange andre forfattere ikke får til på samme måten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo Nesbøs tredje bok i Harry Hole serien. Boka legger opp til en kompleks fortelling hvor vi er i skyttergravene ved østfronten i 1944, og i Oslo i 1999. Boka er den beste så langt i Hole-universet, men den møysommelige oppbygningen faller litt i fisk i en litt snedig avslutning. Det kan virke som Nesbø malte seg litt inn i et hjørne og måtte finne en overdrevet kreavtiv løsning for å komme seg helskinnet ut. Totalt sett en fornøyelig bok og en forstår hvorfor Nesbø og Harry Hole ble en suksess

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det tok alt for lang tid før vi kom inn i denne historien. Samtidig så traff ikke historien mine interesser, men det er en personlig preferanse. Har lest bedre av Jo Nesbø.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Røyking er noe griseri og det endelige beviset på at mennesker bare søker en ting her i livet - nytelse.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg gav ordre om blyvest. Ikke den der Mikke Mus vesten.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mennesker er aldri klare for å dø, de tror de skal leve evig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Start, biljævel! Ellers er det rett til opphugging i morra."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Daniel sier at man må forholde seg rolig, ja, nesten kald hvis man skal vinne en kvinnes hjerte, at det er som å fange fluer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvorfor kaller de det livsforsikring når de jo visselig snakker om dødsforsikring?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Weber fulgte Harry inn i gangen hvor en ung betjent stod og så seg i speilet over telefonbordet.
"Nå, Moen, ser du tegn til intelligent liv?" spurte Weber syrlig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det finnes forresten engler som ikke er himmelsendte, visste du det?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi har skjønt at det ikke går an å bygge et samfunn på hevn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Høhø". Meirik viste de gule, store tennene igjen, og Harry kom på hva han minnet ham om: En godt dressert hest.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har lest gjennom nærmere 50 år som har satt sitt preg på meg og gitt meg sterke leseropplevelser. kommentarene reflekterer min subjektive opplevelse av den enkelte boka.


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Vi har rydda i bokhyllene og funne ut at vi må sortere vekk nokre bøker. Derfor denne lista med bøker som eg ønskjer å gje vekk


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bøkene i denne listen er bøker som ligner bøkene til Stig Larsson. Bøkene er plukket ut på bakgrunn av tema og sjanger, og har til felles at de har høyt tempo, mørk undertone, og interessante karakterer.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg liker ikke krim sånn helt uten videre. Men her er et knippe av de jeg har likt veldig godt!


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har begynt å legge merke til hvor mange bøker det er som har dyr i tittelen, Dette fikk jeg lyst til å "forske litt i" Og slik ble denne listen til :) Prøver å holde meg til bøker jeg eier, har lest eller har lyst til å lese. Er så mange, at jeg velger et av hvert dyr.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøkene jeg leste i 2011 i kronologisk rekkefølge. Tilsammen 28425 sider, og 270 timer og 21 minutter lydbok. Et bra leseår.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Inspirert av en morsom tråd på Facebook-gruppen "Hva leser du akkurat nå?" samler jeg her noen utvalgte titler som har farger i seg, og som jeg enten har lest og synes er bra, eller ønsker å lese. Det holder altså ikke å bare være en farget tittel ^^


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er de beste krimbøkene! Gamle og nye. Felles for dem er at det er mer enn bare krim, det er god litteratur, også.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er bøker jeg har lest, eller skal lese, som har fugl eller fjær i tittelen. Eller på coveret.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er en liste over noen av favorittbøkene mine


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Sorgenfri" av Jo Nesbø
 • "Flaggermusmannen ; Kakerlakkene" av Jo Nesbø
 • "Marekors" av Jo Nesbø
 • "Kakerlakkene" av Jo Nesbø
 • "Flaggermusmannen" av Jo Nesbø
 • "Frelseren" av Jo Nesbø
 • "Gjenferd" av Jo Nesbø
 • "Uten ekko - en Hanne Wilhelmsen-roman" av Anne Holt
 • "Sønnen" av Jo Nesbø
 • "Kniv" av Jo Nesbø
 • "Silkeridderen" av Henning Mankell
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver