Sandmannen

kriminalroman

av (forfatter), Henning J. Gundersen (oversetter) og Ivar Nergaard (oppleser).

Cappelen Damm 2013 CD

Gjennomsnittlig terningkast: 5.22 (554 terningkast.)

1124 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Erlend Risvik Paulsens eksemplar av Sandmannen - kriminalroman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim

Lesedato

2013

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den fjerde boka om Joona Linna.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2013

Format CD

ISBN13 9788202409876

EAN 9788202409876

Serie Joona Linna (4)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

229 235 78 8 3 1

Bokomtaler

Ja...hva skal man si?? Kepler har gjort det igjen! Skrevet en utrolig intens, spennende og skrekkelig krim !
Hypnotisøren, den første i serien, var knallbra. Nr to, Paganinikontrakten, var merkelig nok litt tam og kjedelig. Skulle tro det ikke var samme forfatter(e)?? Den tredje i rekke, Ildvitnet, var heldigvis veldig bra. MEN denne, Sandmannen, slår de alle !! Den er utsøkt bra, utrolig godt skrevet, intens, grotesk, psykisk sterk og så inni hampen spennende :D
Her blir vi ført inn i psykiatriens verden, på godt og på vondt. Personene er så godt beskrevet at du blir både sint og trist når du leser deg inn i galskapen. Jeg vet ikke helt hvilke ord jeg skal bruke for å få frem hvor god denne boken er..... SKREKKELIG god!! Terningkast 6...uten tvil!

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Jeg hadde veldig store forventninger til denne, og Kepler innfridde! Jeg får hjertebank bare av å tenke tilbake på boka!

Beskrivelsene av hvordan Jurek planlegger, utnytter andre, og er helt kynisk, er vannvittig godt beskrevet. En blir så revet med i handlingen, at en føler en er midt opp i det. Når det i første kapittel dukker opp en mann som ble erklært død før mange år siden, er det opplagt at det blir mange overraskelser underveis! Jurek har et langsiktig perspektiv på ting.

Jonna blir også her veldig personlig engasjert, og det resulterer i en overraskende slutt. Men slutten gir heldigvis også signaler om at dette ikke er siste boka i serien!

Boka er tykk, men det gjør ingen ting her! Her er det så mye spenning underveis, at det ikke er tid til å kjede seg! Hele serien, på foreløbig fire bøker, er bare helt herlig! Utenom Sandmannen tror jeg Paganinikontrakten er den jeg liker best. Jeg synes også med denne serien at det er viktig å lese bøkene i riktig rekkefølge, da alt henger sammen. Ved å bare lese denne siste boka, går en glipp av mye historikk som er avgjørende for forståelsen av denne boka.

Nå er det bare å vente i spenning på hva ekteparet bak Kepler ønsker å gi oss i neste bok. Håper det ikke tar så lang tid, for jeg vil vite hva som skjer videre!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Den beste Kepler boka så langt!! Utrolig spennende og umulig å legge bort..Bøkene fra Kepler blir bare bedre og bedre :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg leste Hypnotisøren av samme forfatterektepar Kepler, og synes den var heseblesende og slitsomt spennende. Den hadde også en del grove makabre voldsscener som jeg synes var for mye av det gode, selv om jeg synes boka var spennende. Jeg synes ikke Sandmannen er like makaber, i alle fall ikke i starten, selv om den har sine grusomme handlinger på slutten av boka. Men det er nesten som å se en horrorfilm for sitt indre, så ille er akurat det.

Sandmannen er en bok jeg likte svært godt i forhold til spenning og handling. Jeg aner ikke hva som skulle vært annerledes i denne boka, da den er så perfekt som den kan være. Handlingen er interessant, kan være tatt fra virkeligheten (jfr de siste dagers hendelser med Cleveland-saken og de tre kvinnene som greide å bli fri etter ti års fangenskap av Ariel Castro i en kjeller ), den er godt skrevet, gode karakterer, hyperspennende, korte kapitler, susende driv etc etc. Hvis denne ikke blir filmet så vet ikke jeg. Men hvem skal da spille Saga, når Noomi Rapace er oppbrukt?
Angående den brutale behandlingen og maktmisbruket på en sikkerhetspsykiatrisk avdeling så er jeg usikker på om dette kan skje i dag, selv om jeg vet at hvis noen virkelig går inn for å misbruke sin makt og er utspekulert nok, så er det vel mulig. Vanlig tror jeg neppe det er. Det er meget strenge krav til kontroll og rapportering av medisinbruk blant annet.

Jeg fikk også en creepy Hannibal Lecter-følelse (Nattsvermeren) av å lese om Walter Jurek.
At Kepler ser mye film som inspirerer dem tror jeg nok.

Relevansen til virkeligheten med slike galninger, ser vi jo gjennom den omtalte Clevelandsaken , Fritzl-saken, Kampush-saken med flere. Bare det gjør det ekstra uhyggelig.

Ok.
Oppsummert så mener jeg suksessen til Kepler er vel fortjent, og jeg skjønner meget godt at Sandmannen topper bestselgerlistene. Jeg ser virkelig frem til neste bok av det svenske forfatterparet. For den kommer helt sikkert.
Jeg ga Sandmannen terningkast 6 på bokelskere.no i går. Jeg står fortsatt ved dette.
Mer fra blogginnlegget mitt HER

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Utrolig spennende! Jeg hadde gåsehud til siste side! Meget god komposisjo.troverdige karakterer og eksplisitt samfunnskritikk. En perfekt krim! Det blir interessant å se hvor Kepler tar personene sine etter dette!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sandmannen er han som kaster sand i øynene dine slik at du sovner, lik den norske Jon Blund.

I slutten av forrige bok Ildvitnet dukker det opp en gammel dame på gata som sier noe til Joanna Linna som forteller at han kjemper en privat kamp og har gjort det lenge. Dette er ikke nevnt i de 2 første bøkene hvor vi ikke får vite så mye om han utenom at han er en tøff finsk politimann som ikke er redd for noe.

Personlig synes jeg at slike røde tråder eller paralellhistorier som omhandler hovedpersonen gjør bøkene utrolig mye mer interessante å lese. Dette savnet jeg i de 2 første Kepler bøkene men heldigvis dukket det opp med full kraft i slutten av bok nr 3 Ildvitnet.

Nå viser det seg at han har en ting som skremmer vannet av han og det er den polske massemorderen Jurek Walter som han var med og fikk fengslet men som har lovet hevn. Joanna Linna har opplevd ting som gjør at han har all grunn til å tro at disse truslene kan være reelle bl.a fordi han er den eneste som tror at Jurek Walter hadde en medhjelper til sine grusomme forbrytelser.

Denne Jurek Walter er så grusom og forbrytelsene hans er så fæle og godt beskrevet at jeg fikk gåsehud på ryggen flere ganger underveis mens jeg leste.

I sandmannen dukker det opp en person som er dødssyk men i live som har vært regnet som død i mange år og som ble regnet blant Jureks Walter siste ofre før han ble tatt av Joanna Linna. Han har også en søster som det haster med å finne. En politiagent går undercover i fengsel for å prøve å få Jurek Walter i tale før det er for sent.

Slutten her gir heldigvis en spire til noe mer hvis en legger godviljen til så jeg gleder meg veldig til hva etterfølgeren til Sandmannen bringer med seg.

Skal du lese 1 krimbok i år så velg denne men les helst Ildvitnet først for Sandmannen er en direkte fortsettelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hurra for Alexander og Alexandra som har klart å skrive noe så spennende! De korte kapitlene gjorde at jeg nesten ikke klarte å legge fra meg boka.... Bra for meg, uheldig for mannen min! =) Anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lars Kepler er en av mine favoritter og denne boka overgår det meste jeg har lest. Uhyggelig spennende. Umulig å slappe av før man er ferdig med siste side. Denne må du lese!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lars Kepler er en av mine favoritter og denne boken overgår det meste jeg har lest. Utrolig spennende. Umulig å slappe av før man er ferdig med siste side. Denne må du lese!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lark Kepler (pseudonym) skriver fantastiske spenningsromaner. Denne og de tre foregående anbefales på det sterkeste. Vanvittig spennende, skummelt, ekkelt- rett og slett umulig å legge fra seg og man sitter igjen med en rar følelse (grøss) når boken er lukket for siste gang. Les, les, les!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

-- Joona, dette skjedde for tretten år siden, det har rent mye vann under broene ...
-- Ja.
-- Og du hadde helt rett den gangen, jeg sier jo det.
-- Hva var det egentlig jeg hadde rett i? spør Joona dempet og ser på sjefen.
-- Hva du hadde rett i? gjentar Carlos skarpt. - I alt, Joona. Du hadde rett i alt. Er det nok nå?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

-- Vi har samme interesse for seriemordere, sier Nikita og viser Joona inn i huset. - Fra mitt ståsted kan man på den ene side se dem som brønner man kan fylle med uløste forbrytelser ... hvilket er praktisk. Men på den annen side må vi pågripe dem for ikke å fremstå som inkompetente, hvilket gjør det hele mer komplisert ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er det riktige å gjøre det eneste riktige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kasakhstan var jo en del av Sovjetunionen på den tiden...og lå så avsides til at de kunne bygge en hel by der uten at resten av verden merket noe til det.
Det var på høyden av opprustnings-kappløpet , de trengte rakettbaser og forsyningsanlegg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg gjentar suksessen fra i fjor, og setter meg som mål å lese 52 bøker i løpet av 2015. Hver fullførte bok legges fortløpende til listen. Har du en bok å anbefale, eller et lignende prosjekt, må du gjerne legge igjen som en kommentar :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er en liste over noen av favorittbøkene mine


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2015


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rett og slett de beste bøkene jeg har lest i år!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Just to keep track..


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkar eg les i 2013 og ei kort meining om dei.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg leser dette året :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

oversikt for meg selv


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Edderkoppen" av Lars Kepler
 • "Playground" av Lars Kepler
 • "Lazarus - kriminalroman" av Lars Kepler
 • "Kaninjegeren - kriminalroman" av Lars Kepler
 • "Speilmannen" av Lars Kepler
 • "Stalker" av Lars Kepler
 • "X måter å dø på" av Stefan Ahnhem
 • "Ildvitnet" av Lars Kepler
 • "Motiv X" av Stefan Ahnhem
 • "En høyere rettferdighet" av Michael Hjorth
 • "Atten grader minus" av Stefan Ahnhem
 • "Hungerilden - Victoria Bergmans svakhet" av Jerker Eriksson
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver