Sommerhus med svømmebasseng

av (forfatter) og Hedda Vormeland (gjendikter).

Pax 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.46 (74 terningkast.)

171 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Marc Scholler er fastlegen til de rike og berømte. En dag dukker skuespilleren Ralph Meier opp på kontoret hans, og kort tid etter er Marc, kona og de to tenåringsdøtrene invitert til familien Meiers sommerhus i Frankrike. De to familiene tilbringer dagene på bassengkanten og går turer til det lokale fiskemarkedet, helt til ferien brått tar en uhyggelig vending.

Omtale fra forlaget

Marc Scholler er den hyggelige fastlegen til de rike og berømte. Han blir invitert på premierer og lanseringer, grillfester og bursdager. En dag dukker skuespilleren Ralph Meier opp på legekontoret, og det tar ikke lang tid før Marc, kona og de to tenåringsdøtrene blir invitert til familien Meiers sommerhus i Frankrike. De to familiene tilbringer dagene med vin på bassengkanten og turer til det lokale fiskemarkedet - men ferien tar snart en uhyggelig retning ingen av dem kunne forutsi. Herman Koch har igjen skrevet en nervepirrende roman som tar opp ubehagelige temaer på mesterlig vis. Hans forrige roman Middagen har vært en enorm suksess i en rekke land, og Koch har i lang tid ligget på topplista over mestselgende forfattere i Europa sammen med bl.a. Stieg Larsson, Tatiana de Rosnay og Stephenie Meyer.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788253034874

EAN 9788253034874

Genre Thriller

Omtalt sted Frankrike

Språk Bokmål

Sider 309

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 36 29 4 2 0

Bokomtaler

denne boken holdt jeg på å gi opp. Jeg syntes den var dørgande kjedelig masse prat fra jegpersonen om hans åpersonlige synspunkter på dette og hint men det var noen hint om at det skulle komme et plott og DET GJORDE DET så hold ut- for omtrent halvvegs tok det av og jeg leste resten i ett. Jeg-formen ble spennende nå plottet tok seg opp og jeg velger å gi boken en femmer- men den kunne like godt ha fått 3 så dere får se for dere selv

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sommerhus med svømmebasseng er den andre psykologiske romanen skrevet av nederlandske forfatteren Herman Koch.
Her møter vi en kynisk og beregnende fastlege, Marc Scholler som har mange kunstnere og kulturpersonligheter som sine "kunder". Blant disse finner vi skuespilleren Ralph Meier, som feier over alt av kvinner som kommer i hans vei. Ralph utvikler kreft, og legen anklages for å ha glemt å levere en prøve som kunne reddet hans liv. Skuespilleren dør, og i tilbakeblikk får vi vite hvorfor legen handlet som han gjorde.
I denne romanen reises flere etiske dilemmaer, bla har man rett til å ta livet av mennesker som er onde? Etter min mening er Koch en mester i å beskrive menneskesinnets mørke og dystre avkroker. På samme måte som med hans forrige roman: "Middagen" så starter boka med tilsynelatende velpolert småborgerlig hygge, men etterhvert som grepet strammes utvikler dette seg til et psykologisk drama.
Personlig er jeg hekta på Koch sitt mørke, dystre og uhyggelige univers. Jeg ser frem at hans neste roman, "Dear Mr.M", kommer på norsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utrolige interessant å følge legen i hans syn på pasientene, fascinerende! For en ekkel type! Meget gode beskrivelser av en meget spesiell type. For et menneskesyn! Hadde gitt seks på terningen dersom plottet hadde vært bedre(!) Første boka jeg har lest som jeg har likt veldig godt, selv om jeg synes plottet hanglet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte Middagen veldig godt, og var spent på oppfølgeren Sommerhus med svømmebasseng. Jeg ble absolutt ikke skuffet.

Handlingen denne gang er sentrert rundt en drøm om et sommerhus med svømmebasseng og et besøk ved et sådant. Marc Scholler er fastlege for de rike og berømte. Han blir stadig vekk invitert på premierer, lanseringer og fester.
En dag kommer skuespiller Ralph Meier på kontoret, og snart blir Marc, kona og de to tenåringsdøtrene invitert til familien Meiers sommerhus i Frankrike. Kona til Marc drømmer om et sommerhus med svømmebasseng, men siden de ikke finner noe de liker og har råd til , liker hun best å feriere i telt.

Marc er en spesiell- vil jeg helst like å tro- fastlege, som er ganske lei av pasientene sine, men som gir dem en illusjon av ekstra omsorg siden han gir dem ekstra mye tid.

Feriene er hyggelige avbrekk, og ferien ved sommerhuset til Meiers gir ekstra piff, men blir brått forvandlet til uhygge. Ungene liker seg, men ikke kona som synes Meier selv er en ekkel fisk. Det synes også Marc, særlig når han oppdager at Meier også sikler både på kona hans og den eldste dattra. En kveld kommer ikke dattra hjem etter en tur på en strandbar sammen med Meiers eldste sønn Alex. Alex kommer oppjaget tilbake, da han ikke finner Julia.

Også i denne boka er en av de sentrale problemstillingene: Hva gjør du når noe hender ditt barn? Hvor langt er du villig til å gå for å beskytte barnet samt straffe en eventuell synder?

Herman Koch er en mester i å skape spenning med uhyggelige elementer. Til å skape karakterer vi både kan kjenne oss igjen i samt ta avstand fra. Han pirker i det politisk korrekte, tar opp ubehageligheter og skisserer etiske problemstillinger med en skarp og nådeløs penn.

Dette var en drivende god roman, som jeg både lyttet og leste meg gjennom nesten uten stopp. Denne egner seg godt til lydbok også i bil. Jeg kjørte mange timer i bil i går og vanligvis blir jeg trøtt av lydbok, men ikke av denne. Her var det driv og spenning hele veien, og jeg greide ikke å slå den av eller legge den fra meg, uten når jeg var absolutt nødt.

Jeg gleder meg til neste roman fra Herman Koch.

Takk til Pax for leseeksemplaret og biblioteket for lånet av lydboka.

http://artemisiasverden.blogspot.no/2012/09/herman-koch-sommerhus-med-svmmebasseng.html#more

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Flere lyst til å lese bøker.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkar eg les i 2013 og ei kort meining om dei.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Etter styrten" av Michel Bussi
 • "Ensomheten - roman" av Ketil Bjørnstad
 • "Fritt fall" av Lisa Gardner
 • "Kneleren" av André Brink
 • "Utover enhver rimelig tvil" av Malin Persson Giolito
 • "Middagen" av Herman Koch
 • "Snøhvit må dø - kriminalroman" av Nele Neuhaus
 • "Brudekjolen" av Pierre Lemaitre
 • "Til siste åndedrag - en kjærlighetshistorie" av Anne Swärd
 • "Svin - krim" av Carl-Johan Vallgren
 • "De venstrehendtes forening" av Håkan Nesser
 • "Majorens siste forelskelse" av Helen Simonson
Alle bokanbefalinger for dette verket