Sandmannen er han som kaster sand i øynene dine slik at du sovner, lik den norske Jon Blund.

I slutten av forrige bok Ildvitnet dukker det opp en gammel dame på gata som sier noe til Joanna Linna som forteller at han kjemper en privat kamp og har gjort det lenge. Dette er ikke nevnt i de 2 første bøkene hvor vi ikke får vite så mye om han utenom at han er en tøff finsk politimann som ikke er redd for noe.

Personlig synes jeg at slike røde tråder eller paralellhistorier som omhandler hovedpersonen gjør bøkene utrolig mye mer interessante å lese. Dette savnet jeg i de 2 første Kepler bøkene men heldigvis dukket det opp med full kraft i slutten av bok nr 3 Ildvitnet.

Nå viser det seg at han har en ting som skremmer vannet av han og det er den polske massemorderen Jurek Walter som han var med og fikk fengslet men som har lovet hevn. Joanna Linna har opplevd ting som gjør at han har all grunn til å tro at disse truslene kan være reelle bl.a fordi han er den eneste som tror at Jurek Walter hadde en medhjelper til sine grusomme forbrytelser.

Denne Jurek Walter er så grusom og forbrytelsene hans er så fæle og godt beskrevet at jeg fikk gåsehud på ryggen flere ganger underveis mens jeg leste.

I sandmannen dukker det opp en person som er dødssyk men i live som har vært regnet som død i mange år og som ble regnet blant Jureks Walter siste ofre før han ble tatt av Joanna Linna. Han har også en søster som det haster med å finne. En politiagent går undercover i fengsel for å prøve å få Jurek Walter i tale før det er for sent.

Slutten her gir heldigvis en spire til noe mer hvis en legger godviljen til så jeg gleder meg veldig til hva etterfølgeren til Sandmannen bringer med seg.

Skal du lese 1 krimbok i år så velg denne men les helst Ildvitnet først for Sandmannen er en direkte fortsettelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Har akkurat lest "ferdig" denne boka, og heldigvis er neste bok allerede utgitt! Må jo bare lese videre for å finne ut hva som skjer med Joona...
Sandmannen var til tider ulidelig spennende og veldig vanskelig å legge fra seg, samtidig som den ga meg frysninger langt nedover ryggen. Vet ikke om jeg hadde turt å lese den om jeg var alene hjemme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja Sandmannen er utvilsomt et mesterverk i krimverden, den var skikkelig guffen og ga deg frysninger ja :-) Du blir ikke skuffet av Stalker heller, den er også creepy og her får du nøsta opp noen løse tråder fra Sandmannen. Jeg synes Kepler har rykket forbi Jo Nesbø i krimverden.

Har også veldig sans for Hjort&Rosenfeldt`s serie om kriminalpsykolog Sebastian Bergmann.
Om du ikke kjenner til dem så er det Hans Rosenfeldt som skrev manus til Tv serien "Broen"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gleder meg til å lese Stalker (tenkte jeg skulle vente til etter jul, men det spørs...). Er nesten enig med deg i at Keppler har gått forbi Nesbø, men synes Sønnen var veldig bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone HTone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild Sritaoline